gimenez-2

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Blij, maar focus gaat nu weer volledig op AS Roma"

Van de redactie

Feyenoord heeft ook het uitduel in Leeuwarden tegen SC Cambuur gewonnen (0-3). De doelpunten kwamen op naam van Gimenez, Szymański en een eigen doelpunt van Cambuur verdediger Mac-intosh. Doelpuntenmaker Santiago Gimenez sprak na afloop met ESPN.

"Dit was weer een belangrijke wedstrijd voor ons. In de laatste fase van de competitie moeten wij 100% werklust tonen. Ook deze tegenstander was weer niet gemakkelijk te verslaan, ze zette veel druk op ons, maar we hebben slim gespeeld, doorgedrukt en uiteindelijk gewonnen", begint de Mexicaan.

De 21-jarige spits van Feyenoord is blij met wederom een doelpunt, al is dat voor hem niet het belangrijkste. "Ik ben blij met de overwinning. De goal maakt mij niet zo veel uit, de punten zijn veel belangrijker. Natuurlijk is het als spits altijd goed als je scoort, maar ik denk dat ik wel meer had kunnen scoren vandaag." Gimenez heeft een goede connectie met Paixão op en naast het veld. "Jazeker, hij kent mij en ik ken hem dus we hebben een goede connectie. Hij wist wanneer hij die voorzet moest geven. Ik had de bal niet meer verwacht dus ik moest heel snel reageren bij de goal", lacht de Mexicaanse international.

De Rotterdammers schoten diverse malen op de paal en lat, waaronder Gimenez. "Ja, met het doelpunt had ik wat geluk, maar bij andere kansen had ik pech met de paal. Soms heb je als aanvaller geluk, andere keren niet, maar ik ben zelfverzekerd dat het uiteindelijk goed komt."

Gimenez heeft wederom een clubrecord te pakken door zijn achtste goal te maken in een uitduel op rij. "Ik geef alles voor dit team. Ik dank mijn teamgenoten die me helpen om te scoren, er zijn uiteindelijk elf spelers op het veld en we helpen elkaar allemaal." Gimenez heeft visite in Rotterdam. "Mijn familie is nu hier, dus ik ga het met hun kort vieren. Vanaf nu gaat de focus weer volledig op AS Roma", sluit Gimenez af.

Delen