slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: “Verwacht Orkun en Mats er gewoon bij donderdag"

Moreno

Arne Slot toonde zich gematigd tevreden na het met 0-3 gewonnen uitduel bij Cambuur. De oefenmeester toonde zich tevreden met het resultaat en de mooie aanvallen, maar vond dat zijn elftal het duel eerder had moeten beslissen.

,,De mooie aanvallen leverden geen goal op, en de goals zelf waren wat gelukkig. Ik vind vooral dat het veel te lang heeft geduurd tot we het verschil maakten", aldus Slot. "Wel denk ik dat als we een tandje hoger tempo hadden gespeeld, we wel het verschil maken. Want er waren momenten dat zij gevaarlijk doorkwamen."

Het eerder 'killen' van wedstrijden blijft een pijnpunt, meent Slot. "Je weet dat één moment de wedstrijd op z’n kop kan zetten. Stel het wordt 1-2, gaan hun supporters er weer achter staan. Bij 0-3 was ik opgelucht, omdat je dan weet dat het niet meer fout gaat." 

De succescoach van de Rotterdammers wist wel goed nieuws te melden over de pijntjes die Kökçü en Wieffer opliepen op het kunstgras in Leeuwarden. "De situatie bij Orkun is zeker niet ernstig en Mats wisselde ik vooral omdat hij op scherp staat. Dat had niks met een blessure te maken, al ging hij wel twee keer licht door zijn enkel. Maar ook hem verwacht ik er gewoon bij donderdag."

Slot startte tegen Cambuur met Igor Paixão aan de rechterkant. Alireza Jahanbakhsh moest daardoor plaatsnemen op de bank. "Igor klopt aan de deur. Tegen Sparta startte hij door de blessure van Idrissi. Toen liet hij zich zien met een goal en veel dreiging. Tegen RKC deed hij het ook goed." Met name zijn vroege voorzet bleek goud waard voor Feyenoord. "Elke spits wil die ballen die Igor geeft heel graag hebben. Met een snelle voetbeweging zo’n voorzet geven is heel goed, omdat je dan je tegenstander niet voorbij hoeft en toch voor gevaar kan zorgen."

Slot blijft, zoals altijd, nuchter als het woord 'kampioenschap' valt. "De marge is heel goed, maar de concurrenten winnen ook alles. We moeten gewoon foutloos blijven. Benfica had een week geleden ook een grote voorsprong op Porto en nu is dat ook ineens flink geslonken. Wij moeten gewoon scherp blijven. Ik heb heel veel vertrouwen in m’n ploeg, maar we moeten het elke keer blijven doen. Nu krijgen we Utrecht, die net hebben gewonnen tegen Twente. Die donderdag moeten wij naar Rome", besluit de waakzame Slot.

Delen

Reacties

OT
Nu is Ajax ook bezig met die Mexicaanse middenvelder bezig.
Misschien minder lekken hier