gimenez

Nieuws

Gimenez blijft nuchter: "Ik ben geen ster, verre van dat"

Stan

Het Mexico van Santiago Gimenez is de CONCACAF Gold Cup goed begonnen. In het eerste groepsduel werd Honduras met 4-0 afgetroefd. Gimenez mocht na een krap uur invallen en zag in de resterende tijd nog een doelpunt worden afgekeurd. Na het duel ging de schutter tegenover het Mexicaanse FOX in op zijn rol binnen de nationale ploeg.  

Gimenez relativeert de ongekende status die hij geniet Mexico. "Ik ben geen ster, verre van dat." De spits van Feyenoord is nuchter en ziet zichzelf ‘gewoon’ als onderdeel van de ploeg. "Mijn positie is hetzelfde als die van de anderen. Ik dien het team en probeer mijn best te doen als het mijn beurt is."

Santi legt uit dat hij ondanks zijn populariteit nog niet op het niveau zit om naast zijn schoenen te gaan lopen. "Uiteindelijk ben ik niet in de positie van Hugo Sánchez of Rafa Márquez om een basisplaats op te eisen. We doen wat de coach zegt en staan er als het moet. Ik wil de fans graag terugbetalen op het veld. Dat is wat ze van me verwachten, dat ik doelpunten maak. Mijn doelpunt ging helaas niet door, maar ik was dichtbij. Laten we hopen dat-ie snel valt."

Delen

Reacties

In onze ogen ben jij zeker wel een ster!
Enorm goed gescout. Voordat hij bij ons kwam, was hij niet eens heel belangrijk voor Cruz Azul. Ja in 5 wedstrijden 5 doelpunten, maar seizoen ervoor was hij niet eens basisspeler.
Dit terwijl Dennis zei dat hij hem al een tijdje in het vizier had.
Dat is echt top werk.