Hartman + Filter

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Als we dat doen, hebben we een goede kans om te winnen"

Stan

Jong Oranje speelt morgen het laatste groepsduel van het jeugd-EK tegen gastland Georgië. Tijdens de voorbereidende persconferentie nam Feyenoorder Quilindschy Hartman plaats naast bondscoach Erwin van de Looi.

"Ik had ze vooraf misschien niet bovenaan verwacht, maar we wisten wel dat ze goed konden voetballen", laat Hartman optekenen. "En ze hebben het gewoon goed gedaan, met het publiek, dat ze helpt, erachter. Morgen moeten wij laten zien dat we het betere team zijn."

Als gastland zal tegenstander Georgië dinsdag de nodige support genieten, iets wat de linksback van Feyenoord wel kan waarderen. "Dat er zoveel supporters bij zijn, is alleen maar mooi." Hartman speelt zelf tweewekelijks in De Kuip en is dus al wat gewend. Desondanks kijkt hij uit naar het treffen met de Georgiërs. "We moeten genieten van de sfeer en niet bang zijn om te voetballen. We moeten op dezelfde manier spelen als tegen België en Portugal. Als we dat doen, hebben we een goede kans om te winnen. Ik verwacht een mooie wedstrijd. Ik verwacht dat ze veel zullen lopen en scherp in de duels zullen zijn. We moeten dat evenaren en dan het verschil maken met onze individuele kwaliteiten."

Aan die individuele kwaliteiten ontbreekt het niet in de selectie van Jong Oranje. Voor het doel moet het team van Van de Looi echter nog wat scherper zijn, zo erkent ook Hartman. "Ik denk wel dat we tegen Portugal en België genoeg gecreëerd hebben, maar dat we niet beslissend genoeg waren in het laatste deel van het veld. Maar als we de kansen nu ook af gaan maken, hebben we een goede kans om door te gaan."

Delen

Reacties

Nou moet het eerst maar eens zien want wat ik van gezien heb is het niet veel! Volgens lopen er teveel met een instelling ik wil op vakantie! Mag van mij want dan blijven ze heel