gimenez-1

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Dit is pas de start, ik leef in een droom en voel me thuis hier"

Van de redactie

Feyenoord heeft na een monsterzege op Shakhtar Donetsk (7-1) de kwartfinale van de UEFA Europa League gehaald. De ploeg van Arne Slot stond na 45 minuten op een riante 3-0 voorsprong. Na rust wist Feyenoord vrijwel iedere kans binnen te schieten en verzekerde zichzelf van een plek in de kwartfinale van het Europese toernooi. Doelpuntenmaker Santiago Gimenez sprak na het duel met ESPN.

Het was een topavond voor de Rotterdammers. "Ja, voor het hele team, 7-1", begint de Mexicaan. "We hebben vanavond laten zien dat we klaar zijn voor de slotfase van het seizoen. We gaan door naar de volgende ronde." Gimenez opende de score voor de Rotterdammers al na negen minuten, wat zorgt voor een boost. "Ja, het openingsdoelpunt zorgt altijd voor zelfvertrouwen in het team en het motiveert. Het hele team heeft 90 minuten vol druk gegeven."

Zondag staat het duel tegen nummer twee van de eredivisie Ajax op het programma. Trainer van de hoofdstedelingen John Heitinga gaf eerder aan te hopen op een verlenging voor de Rotterdammers tegen Shakhtar. "Maar, we hebben zeven keer gescoord en zijn nu nog meer gemotiveerd", antwoord Gimenez. 

De spits van de Rotterdammers heeft zelfvertrouwen, maar: "90%. Nooit 100%, altijd 90 omdat we altijd iets beter kunnen dan we laten zien. Dit is pas de start voor mij bij Feyenoord. We vechten voor de titel dus we blijven nu gaan."

De 21-jarige goalgetter heeft het naar zijn zin in Nederland. "Geweldig. Voor mij is dit echt top, ik leef in een droom. Als klein kind droomde ik hiervan en nu beleef ik het. Ik voel me hier thuis, dus dat werkt heel comfortabel. De supporters zijn geweldig, vanaf de eerste dag geven ze mij zoveel liefde. Ik ben blij dat ik hun goals kan geven."

Delen

Reacties

Contract snel verlengen en alle transferrechten overnemen van Cruz Azul. Over 3 jaar cashen 45 miljoen
Over 10 jaar denken we terug aan de tijd dat Santi bij Feyenoord speelde. Wat een geweldige spits, kan een hele grote worden!
Tijd voor een liedje voor Santi

Ideeën?
Santigoal, we houden van die spits
Santigoal, op weg naar weer een flits
“We vechten voor de titel dus we blijven nu gaan.” Ja we krijgen een harde Javaan
Op de melodie van Pet Shop Boys - Go west..Santieeee Ago Gimenezzz, Santieee Ago Gimenezzzz...

Het is inmiddels heel vaak gebruikt maar klinkt nog steeds super als heel het stadion mee doet.