gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Reyes: "Feyenoord en Gimenez populairder dan Ajax en PSV in Mexico"

Van de redactie

Feyenoord spits Santiago Gimenez stond donderdagavond in de monsterzege op Shakhtar Donetsk wederom op het scoreformulier voor de Rotterdammers. De jonge Mexicaan is in Rotterdam mateloos populair, zo ook in zijn thuisland Mexico. Mexicaanse journalist Daniel Reyes woont in Nederland en geeft in gesprek met ESPN aan dat Feyenoord op dit moment de populairste Nederlandse club is in hun thuisland.

Dat de Feyenoorder ontbrak in de selectie van Mexico voor het WK in Qatar zorgde dan ook voor gefronste wenkbrauwen. "Niemand begreep dat in Mexico. Bondscoach Gerardo Martino, de oud-trainer van Barcelona, zei dat hij drie spitsen nodig had. Hij koos Jiménez, Henry Martín van Club América en Rogelio Funes Mori. Alle drie zijn ze boven de dertig. Iedereen is daar nog steeds boos over in Mexico."

"Samen met Hirving Lozano is hij de populairste speler van Mexico. Wij hebben niet zoveel spitsen, dus als iemand scoort in Europa dan wordt hij meteen een idool in Mexico. Hij is zeker de beste spits van Mexico. Een paar jaar geleden had je Raúl Jiménez, maar die is uit vorm. Dus momenteel is Gimenez de beste spits van Mexico", aldus Reyes.

Wanneer Reyes voor even terugreist naar Mexico krijgt de journalist dan ook altijd veel vragen of hij een shirt van Gimenez mee kan nemen naar zijn thuisland. Gimenez geniet grote populariteit in eigen land. Maar hij blijft heel bescheiden. Eerst was het PSV, daarna Ajax, maar nu is Feyenoord populairder in Mexico."

De spits spreekt inmiddels een aantal woorden Nederlands is te zien in de onderstaande video na afloop van het duel tegen Shakhtar Donetsk. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties