gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez en Kökcü bij grootste minutenvreters van de wereld

Stan

Santiago Gimenez en oud-Feyenoorder Orkun Kökcü behoren tot de wereldtop wat betreft aantal gespeelde minuten in het afgelopen jaar. Dat meldt voetbal-observatiebureau CIES, dat onderzoek deed naar de voetballers tot de leeftijd van 23 met de meeste gespeelde minuten. 

Gimenez valt net buiten de Top 5 als het gaat om Onder-23 spitsen met de het hoogste aantal minuten. De 22-jarige Mexicaan kwam afgelopen jaar maar liefst 3509 minuten in actie voor club en land. CIES publiceerde het onderzoek op 10 oktober en heeft alle minuten in de 365 dagen daarvoor meegenomen. Vandaar dat Gimenez, die in het begin van vorig seizoen nog regelmatig achter Danilo op de bank plaats nam, zo hoog scoort. De huidige topscorer van de Eredivisie moet in in het wereldwijde 'minutenvreters-klassement' enkel Alberto (Corinthians - 5054 minuten), Leonardo (Santos - 4330 minuten), Roque (Athletico Paranense - 4137 minuten), Boniface (Bayer Leverkusen - 3789 minuten) en Amdouni (Burnley - 3774 minuten) voor zich duiden.

Orkun Kökcü, die vorig seizoen als aanvoerder van Feyenoord de kampioenschaal omhoog mocht houden, doet het nog beter dan Gimenez. De Turkse middenvelder is inmiddels actief voor Benfica, maar speelde het leeuwendeel van zijn 4414 speelminuten in dienst van de Rotterdammers. Alleen de Argentijnse Enzo Fernandez, Kökcü's voorganger bij Benfica, was nog meer op het veld te vinden als het gaat om Onder-23 middenvelders. De wereldkampioen speelde 4663 minuten voor club en land. 

Delen

Reacties

Omdat deze "reactie" ook over Gimenez gaat, plaats ik hem maar hier: De wedstrijd tegen Vitesse komt er alweer aan. Zowel Gimenez als Ueda zullen wel een jet-lag hebben. Toch verschillen deze twee jet-lags enorm van elkaar, immer Ueda komt uit een continent waar hel veel later is dan hier en Gimenez komt juist van een plek waar het veel vroeger is dan hier. Als je een beetje doorredeneert, betekent dit dat Ueda veel meer tijd heeft om bij te komen dan Gimenez. Ik adviseer dus in de wedstrijd tegen Vitesse Ueda op te stellen. Normaal gesproken kan Slot dit ook bedenken, maar in de wedstrijd tegen Heerenveen heeft hij in eerste instantie toch Gimenez opgesteld.