Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

"Gimenez gaat heus wel z’n geld opbrengen”

Van de redactie

Arne Slot koos afgelopen weekend tegen FC Twente voor Santiago Gimenez in de spits. Willem van Hanegem snapt de keuze van de trainer wel, zo zegt hij bij Algemeen Dagblad.

“Dat is wel een echte spits. Hij is een spits die niet alleen maar weg loopt. Je kan hem ook wel eens in de dekking aanspelen. Die andere kleine (Danilo, red.) is altijd maar onderweg. Die wil alleen maar diepgaan. Dat kan niet altijd, want dan komt er een grote ruimte achter hem. Dat is bizar”, aldus de Kromme. 

Gimenez heeft Van Hanegem in de minuten dat hij speelde overtuigd. “Hij heeft goede kwaliteiten om een aardige spits te zijn. En dat laat hij ook zien. Je ziet hoe hij die bal binnen kopte. Dat heeft hij al een paar keer gedaan. Hij was wat ongelukkig in de wedstrijden die hij inviel. En hij heeft ook wel wat kansen verprutst. Maar ik had eigenlijk gedacht dat die kleine (Danilo, red.) het van hem zou winnen. Daar heb ik mij in vergist.” 

Het Feyenoordicoon denkt dat Gimenez op termijn geld gaat opleveren. Alleen al op basis van de bedragen die in Europa worden betaald en dan met name het bedrag dat Chelsea betaalde voor de Argentijn Enzo Fernández van Benfica. “Ik denk dat ze op een gegeven moment wel heel veel geld voor hem kunnen krijgen. En daar hoeft hij geen echte topspits voor te zijn. Want als je ziet dat hele middelmatige spelers voor meer dan honderd miljoen worden binnengehaald, dan denk ik ‘je bent niet goed bij je hoofd’. Dus Gimenez gaat heus wel z’n geld opbrengen”.

Van Hanegem zag tegen FC Twente niet alleen Gimenez scoren, hij zag ook hoe Justin Bijlow een gevaarlijk moment neutraliseerde door een bal in het veld te gooien. De Kromme wil niet spreken over onsportief gedrag maar vind juist dat Bijlow goed handelde. “Je moet heel snel de situatie overzien. Beter kon het niet wat hij deed eigenlijk. Of hij had hem misschien weg moeten gooien voor alle zekerheid. Dit was toch geweldig om te zien. Het was toch hartstikke goed? Wat Bijlow deed was helemaal niet zo gek”. 

Bijlow is volgens het clubicoon sowieso bezig aan een goede seizoen. 'Je ziet dit seizoen aan hem dat hij fris is. Hij is heel relaxt en rustig. Lost alles op. Ik vind hem heel goed op dit moment.”

Delen

Reacties

Ik zag anders vorige week met concrete beelden het verschil in druk zetten MET Danilo en zonder hem. Dat vertelt een heel ander verhaal dan W.v.H. nu doet. En als je dan het geringe aantal echte kansen ziet dat wordt gecreëerd is het meer dan aannemelijk dat Danilo met beter in vorm zijnde vleugelspelers meer goals zou hebben gemaakt. Ik heb persoonlijk geen voorkeur voor een van beide maar suggereren dat Feyenoord beter met Giménez kan spelen is, iig voorlopig, volstrekt onbewezen.