bijlow

VK Sportphoto

In beeld

Slimmigheidje Bijlow tegen Twente gaat viral

Stan

De opmerkelijke actie die doelman Justin Bijlow zondagmiddag tegen FC Twente verrichtte heeft inmiddels ook internationaal de aandacht gekregen. De sluitpost, die met een goed getimede tackle moest ingrijpen bij een uitbraak van de Tukkers, gooide een extra bal in het veld om zichzelf tijd te verschaffen zijn plek tussen de palen weer in te nemen.

Bij een 0-1 voorsprong van Feyenoord counterde de thuisploeg in Enschede zich een weg richting het doel van Bijlow. Aan de rand van het veld leek er veel ruimte te liggen voor Twente-aanvaller Virgil Misidjan, maar het was de Rotterdamse doelman die met de nodige vastberadenheid zijn 16-metergebied verliet en met een sliding de bal over de zijlijn werkte.

Wat de keeper van Feyenoord daarna deed getuigt van een behoorlijke dosis voetbalverstand. Zonder twijfel pakte Bijlow een tweede bal om die vervolgens het veld van de Grolsch Veste in te werpen. Zo voorkwam hij dat Twente via een snelle ingooi van Misidjan kon profiteren van het open doel van Feyenoord, dat tijdelijk niet meer werd verdedigd door een keeper. Bijlow moest zijn actie bekopen met een gele kaart en een hoop frustratie vanuit het kamp van Twente, maar wist wel een penibele situatie te voorkomen.  

Inmiddels is het fragment van de slimme actie van de Feyenoord-goalie al miljoenen keren bekeken. Ook op diverse internationale platforms is het filmpje inmiddels te vinden en wordt de doelman vooral geprezen om zijn ‘straatvoetbalintelligentie’.

Lars Unnerstall, die als collega-doelman zondagmiddag tegenover Bijlow stond, kon de actie ook wel waarderen: “9 van de 10 bij ons had dit ook gedaan”, gaf de Duitse keeper lachend toe. 

 

Delen

Reacties

Justin heeft zich gelijk ff internationaal op de kaart gezet 😂😂
Dit is nog eens een professionele topactie! gewoon pakken die kaart, boeien
Liever viraal met een paar wereldreddingen... Komt er zo paar miljoen bij de prijs...
Fokking geniale actie.
Slim? Ja.
Onsportief? Ook ja, maar nou en.