Bevestigd
VK Sportphoto - Sven Mijnans, middenvelder Sparta Rotterdam

VK Sportphoto

Nieuws

Sven Mijnans definitief niet naar Feyenoord

FeyenoordTM

Sven Mijnans heeft zijn keuze laten vallen op AZ. De middenvelder, die volgens VI ook belangstelling van Feyenoord genoot, is hard opweg naar Alkmaar. 

Feyenoord is volgens 1908.nl nooit concreet geweest voor Mijnans. Die intentie was er deze window dan ook niet.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Feyenoord heeft toch genoeg spelers die op 10 kunnen spelen: Szymanski, bullaude, Timber, Dilrosun...waarbij aangetekend dat het vertrouwen in Bullaude blijkbaar nul is. Gaat niet gebeuren maar Harroui is een middenvelder die je er goed bij kunt hebben voor de breedte van je selectie, zeker als huurspeler: kan op meerdere posities op het middenveld spelen, tweebenig, scorend vermogen, scoorde erg goed in de eredivisie wat betreft dribbels, intercepties en gewonnen persoonlijke duels. Ik zou ook graag een buitenspeler erbij hebben die gewoon beter is dan wat er nu rondloopt, maar met het beperkte budget van Feyenoord wordt dat lastig lijkt me. Van die Booth van Utrecht straalt wel klasse uit. Misschien iets voor van de zomer.
Lekker vlieguren maken in de provincie en dan einde contract op de fiets naar De Kuip. Prima toch!
Dus iemand in wie wij geen interesse hebben, komt niet.


Wauw, wat een nieuws!
Beter een nummer 6 dan een nummer 10.
Jammer ik had liever iemand met eredivisie ervaring gezien.
Dan iemand uit de KKD als vd Belt
Beter een nummer 6 dan een nummer 10.
En dat is blauwtje nummer 5 in drie weken .dat krijg je dus als de ad er als td een beetje bij beund .en als je sjaak troost en co mee laat lullen en beslissen .wat platen ze deze trainer in de steek
Je moet er wel vanuit gaan dat de leiding van Feyenoord niet veroordeeld kan worden omdat allerlei geruchten idd geruchten blijken te zijn.
Iets anders is dat we nu al weken zien dat er geen duidelijk verhaal is over intenties en mogelijkheden. Ik snap dat het vaak onverstandig is om iets te zeggen dat (huur-)prijs opdrijvend kan werken. Maar nu moet Arne Slot regelmatig zeggen dat hij eigenlijk niks wil/kan zeggen (over spelers die nog niet onder contract staan) maar dat dan toch doet.
Het laat zien dat er een zelfstandig functionerende TD (binnen de kaders en voorwaarden die de RvC stelt) nodig is en niet een bijklussende Algemeen Directeur die voor je het weet weer een konijn uit zijn Amerikaanse hoed haalt.
Een blauwtje ook echt, he? Als je verder had gelezen dan wist je dat deze speler waarschijnlijk nooit in beeld is geweest. Je moet niet alles geloven dat rond gaat.
Flink jankverhaal. Doen we niks mee.
Goed nieuws. Mijnans is mijns inziens zeker geen versterking, ook niet voor de toekomst. Een prima subtopper, maar je ziet nauwelijks potentie voor een topclub. Ik denk dat hij bij AZ ook als gokje wordt gehaald achter die nieuwe Amerikaanse aanwinst. Voor de posities waar Mijnans zou kunnen spelen zijn veel betere namen te vinden, waar de scouting van Feyenoord ongetwijfeld een lijst vol mee heeft.
Veel beweringen weinig onderbouwing. Bv. " je ziet nauwelijks potentie voor een topclub". Wat zie je dan niet of juist wel (als belemmering)?
Nog een vb: "Voor de posities waar Mijnans zou kunnen spelen zijn veel betere namen te vinden..." Noem er eens 3!
Overigens vind ik ook niet dat Mijnans, op dit moment al een speler is waarvoor Feyenoord 'alles op alles' zou moeten zetten. Manhoef zou een vergelijkbare versterking kunnen zijn. Maar ik zie een speler met lengte, snelheid (ondanks die lengte) en een prima basistechniek, die juist in een dit seizoen beter presterend Sparta van grote waarde is. Waar zijn ontwikkeling ophoudt weten we beiden niet maar jouw dedain is onzinnig.
Niet 'veel beweringen', ik gaf simpelweg mijn mening die per definitie subjectief is. Daarvoor is dit forum immers. Kan je met kwalificaties als 'dedain' aankomen, maar jouw mening is dan net zo min onderbouwd. Ik zal desondanks antwoord geven op je vragen.

Nauwelijks potentie in de zin dat ik denk dat Mijnans redelijk aan zijn plafond zit bij Sparta en dat er weinig ruimte voor groei is bij deze speler. Ik vind zijn basistechniek niet bijzonder, ik zie regelmatig fouten bij zijn eerste aanname en ik vind zijn overzicht ook niet zo denderend. Regelmatig is hij heel matig in de laatste fase van het aanvalsspel van Sparta wanneer de ruimtes kleiner worden, waarmee hij een relatief laag rendement heeft ten opzichte van de mogelijkheden die er vaak lagen. Tot slot vind ik hem log aan de bal, geen fijne motoriek hebben en heeft hij nauwelijks een acceleratie in huis (begrijp ook niet zo goed waar jij die snelheid vandaan haalt, dat moet je dan ook maar eens staven met een onderbouwing). Ik vind hem in veel opzichten vergelijkbaar met Til, maar dan met een iets betere balbehandeling en een aanzienlijk lager rendement in de eindfase. En voor de volledigheid, ik ben totaal geen fan van Til. Bij een iets betere ploeg zou hij zijn rendement iets kunnen verhogen, maar ik vind het niet goed genoeg voor een topclub.

Je vroeg om een aantal andere namen. Mijn nummer 1 naam op 10 zou Arda Guler zijn die naar verluidt een clausule van 5 miljoen in z'n contract heeft staan, maar ik ben realistisch genoeg dat zo'n speler alleen haalbaar is bij CL en zelfs dan waarschijnlijk onhaalbaar zal zijn. Adam Karabec van Sparta Praag zou ik ook een aanwinst als 10 vinden achter Szymanski/Timber. Ísak Bergmann Jóhannesson is een interessante optie. Osame Sahraoui waar Heerenveen nu interesse in toont vind ik ook een interessante optie, speelt vaak linksbuiten of op 10. Dit zijn namen met flinke doorgroei mogelijkheden en die zouden kunnen concurreren met onze huidige spelers op deze positie.

Rechtsvoor (waar Mijnans ook kan spelen) zou ik liever iemand zien als Nuamah (rechtsbuiten van Nordsjaelland) met een enorme acceleratie, uitstekende trap en fijne techniek. Manhoef ben ik persoonlijk nog niet zo van overtuigd in de kleine ruimtes, maar ik vind dat hij als aanvaller meer potentie heeft dan Mijnans vanwege zijn snelheid, techniek en explosieve acties. Twijfelgeval mijns inziens. Ik zie in de eredivisie dan meer in Booth van Utrecht, al kost die vermoedelijk ook wat meer en is hij iets minder explosief (wat hij dan wel weer compenseert met een veel hogere handelingssnelheid en uitstekend overzicht). Veel wendbaarder dan Mijnans, betere techniek en hogere handelingssnelheid. Andere opties op rechtsbuiten, zomaar wat namen die ik beter acht dan Mijnans: Gonzalo Plata, Ísak Bergmann Jóhannesson (beter op 10), Marco Tilio, Gustav Isaksen.

Als ze niet haalbaar blijken houden we wat mij betreft het geld op zak. Niet halen om het halen, kwaliteit/potentie/restwaarde/transferprijs verhoudingen moeten leidend zijn bij een aankoop.
Gewoon ontzettend triest dat we al .5 seizoen opzoek zijn naar wat?

Waar is dat verbeterde scoutingsapparaat nu dan?

Waar zijn de lijstjes met vier tot vijf namen per positie dan?

We komen niet verder dan Mannsverk en die *** Spartaan die als Spijkenisser liever in Alkmaar speelt dan zijn eigen fucking club uit Rdam Zuid

Pleurt dan lekker op naar Kaasstad!

Maar nog triester dat wij niks beters kunnen bieden dan AZ om zo’n jongen in te lijven

Man Man Man
Jij denkt dat dit de enige twee namen zijn die er rond gaan binnen Feyenoord? Knap hoor.
Feyenoord heeft niet eens een bieding gedaan, de interesse van zuid bleek niet voor deze window.
Dus je opmerking klopt niet
Waarschijnlijk is de zogenaamde interessse van zuid meer een prijsopdrijvertje geweest
Volgens mij lees ik toch echt dat we geen aanbieding hebben gedaan. Dan kun je Mijnans niks kwalijk nemen. Ik zie zelf totaal niet wie Mijnans uit de basis zou kunnen spelen, dus zou de eventuele aankoop dan echt weggegooid geld hebben gevonden.
Komt hij toch niet....lekker belangrijk.
De zoveelste naam die jullie posten die niet komt of nadat jullie de naam droppen er andere clubs komen lijkt wel alsof feyenoord het scout werk doet voor de rest
Nou idd

Wat een drama!

Zo dom dat wij altijd maar hard van de daken roepen en nu zelfs door die fucking Kaasboeren worden afgetroefd op financieel beleid

Bah bah
Wie zegt dat het om financiën gaat. In bovenstaand artikel staat toch juist dat Feyenoord helemaal niet concreet was?
En al was dat wel kan een speler ook nog altijd voor meer kans op speelminuten kiezen ipv geld
Denk dat gezien onze huidige selectie en situatie op het middenveld hij JUIST eerder aan speel minuten zou komen bij ons ipv Az maar goed
Op welke plek en voor wie zou mijnans gaan spelen?
Weet niet of ik het mag zeggen van tadic 92 maar denk dat er voor niemand belangstelling.Hij zal wel me weer een ban aansmeren voor negatief zijn.Word idd namen maar zo gedropt.Ze willen een buitenspeler denken aan neymar maar concreet is het niet.Heb dit vernomen uit een een bron die betrouwbaar is
Zien we gauw genoeg als van den belt speelt lijkt me sterk dat hij naar Feyenoord komt