gimenez1

VK Sportphoto

Europees

Giménez: "Ik had de aanvoerder moeten respecteren"

Van de redactie

Santiago Giménez maakte donderdagavond zijn Europese debuut voor Feyenoord. De Mexicaan maakte twee goals, waarvan een penalty die voor een discussie met aanvoerder Kökcü zorgde. In gesprek met FOX Sports praat de 21-jarige spits na over de wedstrijd in Rome.

Wie de penalty moest nemen leidde tot een discussie met de Feyenoord-aanvoerder. “Natuurlijk, het is de waarheid dat hij bovenaan de lijst staat. Ik had de aanvoerder moeten respecteren. In Mexico leerde ik altijd dat de spits hem moest nemen. De bal pakken en niet meer loslaten. Nu zit ik in een nieuwe cultuur en moet nog veel leren. Ik probeer dit zo goed en zo snel mogelijk te doen. Er zijn altijd wat ongemakken die in het begin gebeuren als je van de ene cultuur naar de andere gaat. Misschien moeten ze vanaf nu in Zuid-Amerika gewoon leren dat de aanvoerder bepaalt.”

Verder zag de aanvaller verbeterpunten voor het team, maar ook zichzelf. “We waren in het begin erg twijfelachtig. We zijn gelukkig wel zo goed als allemaal fit. Deze wedstrijd moeten we goed analyseren en nabespreken, want hier kunnen we veel van leren. Verder is het aan de trainer wie hij moet laten spelen. Ik moet hard blijven werken en mijn focus houden.”

“Ik geef natuurlijk de voorkeur aan een overwinning, maar ik ben blij met het debuut en de doelpunten. Ik weet dat mijn familie hier ontzettend blij mee is.” ‘Santi’ merkt niets van een strijd tussen hem en Danilo. “Nee, we werken als een team. Je moet degene voor je niet onderuit halen. Danilo en ik hebben een prima vriendschap, zowel op als naast het veld. We willen allebei het beste voor het team.”

Delen

Reacties

.....maar je schoot hem er prima in, Santi! Dat dan weer wel ;-)
Respect moet je verdienen en niet eisen.
Respect hoor je gewoon te hebben en je hoort betrouwbaar te zijn. Het is namelijk de trainer die de volgorde bepaalt. Ook dat heeft hij aan zijn laars gelapt.
Typische reacties weer. Een speler gaat tegen alle afspraken in maar dat is geen probleem want het gaat om de heilige Gimenez. Dan mag dat uiteraard allemaal. Zeker als de aanvoerder Kökcü heet. Dan moeten de aanvoerder en zelfs trainer zich maar schikken. Echt belachelijk hoe hier continu met twee maten gemeten wordt.
Had tegen beter weten in hoop dat het op deze site wat objectiever aan toe zou gaan maar het is blijkbaar overal hetzelfde.
Inderdaad je zou is die reacties moeten lezen als gimenez een penalty van toornstra had afgepakt. Zoveel haat naar kokcu als sinds hij een in de basis staat bij feyenoord en het is geen topspeler maar dat is een hartman, pedersen, dilrosun ook niet in mijn ogen... en dan kan ik nog wel een paar spelers opnoemen
Ik ben altijd voorstander van de man die lekker in de wedstrijd zit neemt deze.
Leuk dat er regels zijn, maar de slechtste man van het veld die een vrije kans randje zestien niet eens op het doel weet te schieten moet niet zeuren.
Idd... Kokcu zat totaal niet in de wedstrijd en dat moet hij hem nemen? Nee ik ben daar helemaal niet voor. Blij dat Gimenez die bal erin schoot en gewoon door nu...
Waar jij voorstander van bent is niet relevant in deze. Spelers horen de afspraken met de trainer na te komen. Daar gaat het om. Daar mag en moet een aanvoerder ook iets van vinden. Ga je dit goed vinden dan kun je gaan wachten op het volgende moment waar iedereen maar zijn eigen ding gaat doen.
Enige goede reactie Jacco, Kökcü zat totaal niet in de wedstrijd en dus had hij hier helemaal niet zo een punt van moeten maken. Kan ook achteraf besproken worden ipv op het veld
Ik vind het geen groot probleem hoor, maar je hoort gewoon de afspraken na te komen. En als je ervan afwijkt dan doe je dat in overleg met in dit geval degene die op #1 staat. Maar goed, zal dus niet meer gebeuren. “Probleem” opgelost.
Die gast zat in die korte tijd dat hij er in kwam er beter in dan Kokcu de hele wedstrijd. Getuigt in ieder geval van durf en inzet. Lager in de pikorde of niet, gewoon gaan met die banaan.
Mischien moet Kökcü zich meer richten op aanvoerderschap en jongens in stelling brengen om te scoren inplaats van zeuren over een penalty!
Of Kökcü moet zelf zeggen luister het dragen van de band gaat teveel ten kosten van mijn spel laat het kans anders zijn. Maar gezien hoe trots hij erop is zal dat niet gebeuren
20 jaar geleden was er een akkefietje tussen Van Hooijdonk en de 18 jarige Van Persie. Daarna kwam er van de carrière van Van Persie niets terecht 😂. Natuurlijk wist Giménez precies wat hij deed. 🤪🤭
Die van persie heeft een 10x mooiere voetbal carriere gehad dan dat van pierre...🥱
Alleen hooijdonk heeft feyenoord wel de uefa cup bezorgd, ironisch gezien met zijn vrije trappen.
Vrije trap van v hooijdonk op de 16 was toen net een penalty
Even een klein overzicht van van Persie:

Goud UEFA Cup 2002
Goud Nederlands talent v/h jaar 2002
Goud FA Community Shield 2004
Goud FA Cup 2005
Zilver UEFA Champions League 2006
Zilver WK 2010
Goud FA Community Shield 2012
Goud PL-speler van het jaar 2012
Goud Premier League 2013
Brons WK 2014
Goud KNVB Beker 2016
Goud Johan Cruijff Schaal 2018
Voor mij een non discussie wie de beste speler was van de twee. Al ben ik ook van mening dat RVP in verhouding tot zijn kwaliteiten veel te weinig grote prijzen heft gewonnen.
Vind het ook overigens ook onzin om die vrijetrap tegen rkc bij deze discussie te slepen.
Pierre van Hooijdonk:
UEFA cup 2 in 2002
Kampioen Turkije 2003-2004 & 2004-2005
Kampioen met Nottingham Forest in 1997-1998 in de first Division
Winnaar Schotse beker met Celtic 1994-1995

4de geworden met Nederlands elftal op WK 1998

2002: topscoorder Eredivisie en Europa cup en Nederlands voetballer van het jaar.

Ik zeg zoek verschillen met RvP
Sorry bronvermelding vergeten beide Wikipedia
Sorry bronvermelding vergeten beide Wikipedia
Hier meent hij niets van. Trotse Mexicaanse spits is gehaald om doelpunten te maken. De ploeg krijgt een penalty toegekend, dus gaat die spits er achter staan en jast die bal gruwelijk hard binnen. Daarvoor is hij gehaald!
godsamme hij schoot hem idd gruwelijk hard binnen, ze konden die bal bijna buiten het stadion gaan zoeken.

nieuwe lijstjes maken en deze spits gewoon opstellen deze Santi, wij haalden hem op het moment dat hij vol in vorm was en 5 doelpunten gemaakt had in 4 wedstrijden.

hoop dat we zondag een ander feyenoord gaan zien en in de rest van de EL
Natuurlijk meent hij hier niets van. Er hangt nota bene een lijst, gemaakt door Slot, in de kleedkamer waar op staat welke volgorde er aangehouden wordt. Vervolgens komt hij met een *** verhaal over hoe het in Mexico gaat. Maar iedereen vindt het prima... zolang het maar door een speler gebeurt die een streepje voor heeft bij de aanhang.
Volgens mij is dit gewoon een afleidingsmanoeuvre om het maar verder niet over de wedstrijd te hebben.

Maar ik trap er niet in. Jullie hebben collectief gefaald! Verliezen kan gebeuren. Maar de eerste helft stond de helft stil en werdt er geen druk gezet, niet gecommuniceerd en niet gewerkt. En dan ben je het shirtje niet waard!
Nou Arne maar gauw een nieuw lijstje maken en Gimenez op één zetten. Probleem opgelost.
Walgelijk hoe Kokcu ordinair stennis schopt en de penalty opeist.
Regels, prima. Maar doe dat dan intern bespreken.
Gun op dat moment, de wedstrijd was al gespeeld, Geminez zijn hattrick en feliciteer hem na afloop met zijn goed invalbeurt.

Kokcu is het aanvoerderschap onwaardig. Die wil zich teveel laten gelden en maakt er misbruik van.

Sowieso begrijp ik niet waarom Kokcu eerste penalty nemer moet wezen, die mist vaker dan die raak schiet.
Met Geminez, Hancko en Danilo heb je zo al 3 spelers die veel betere penaltynemers zijn.
Walgelijk nog wel. Wat je denk dat het andersom was geweest? Als Kokcu de bal van Gimenez had afgepakt als Gimenez bovenaan de lijst had gestaan? Dat hij dat braaf geaccepteerd had? Slot beslist wie de penalty's neemt en als je je niet goed voelt dan kan je het aan de ander overlaten of een keer iemand anders gunnen. Maar dit is gewoon een simpele regel die Gimenez overtreed (waar ik eigenlijk wel hou, zeker als je hem zo binnen schiet) maar dat dan Kokcu de boeman is begrijp ik echt niks van.
Helemaal met jou eens GrazianoGyan. Overal roepen ze dat het intern besproken had moeten worden alsof Kökcu er zelf over begonnen is, het werd hem gevraagd na de wedstrijd. Afspraken worden niet zomaar gemaakt.
Eigenlijk maar "walgelijk" hoe de meeste mensen direct weer afgeven op spelers.
als er nog een kans in een wedstrijd had geweest wel ja, maar deze wedstrijd was na een half uur al klaar, dit gold ook voor Lazio die ging wat gas terug nemen. Ga niet zielig doen om een penalty, en zeker niet OP het veld,

wees de leider en ga na de wedstrijd met elkaar in gesprek, deze reactie gaat helemaal nergens over Kokcu is geen aanvoerder voor dit Feyenoord Trauner had dan een betere keuze geweest.

En natuurlijk zijn er nu veel culturen in het team maar je moet wel uitkijken dat je deze speler nu hiermee niet wegzet en dat hij zich tegen je gaat keren.
Nu maak je het zelf denk veel groter dan het is. Wat emotie op het veld, is na zo'n wedstrijd vaak al weer anders. Ik heb wel ergere ruzies gezien om een penalty. Gelijk het aanvoerderschap erbij pakken ook.
Maar dan had Kökcü in deze ook het mannetje echt moeten zijn want hij zat niet goed in wedstrijd. Dan had hij dus nu gewoon moeten zeggen: ik ben eerst in pickorder, maar ik heb liever dat jij hem neemt want ik zit er niet goed in.

Pas dan had het zich leider van het team getoond, je stelt jezelf in dienst om het team te coachen en te sturen om samen een goed resultaat te behalen.
Gimenez heeft gewoon te luisteren naar de trainer, klaar. Vervolgens spreekt een aanvoerder hem daar terecht op aan. Het is dan totaal irrelevant wie de aanvoerder is en of die zelf een penalty kan trappen.
Alleen wordt er nu alles recht geluld want het gaat over Gimenez, die al oneindig krediet had nog voordat hij een bal getrapt had en Kökcü een speler die bij velen niets goed kan doen, zonder duidelijke reden overigens.
Op dit vlak is een deel van onze aanhang een stel engnekken. Altijd lievelingetjes en pispaaltjes hebben.
viel prima in, was meer zichtbaar in die paar minuten als Timber en Kokcu.
Is een ander soort speler dus je kreeg in mijn optiek iets meer balans nadat hij erin kwam, kan ook zijn omdat ze toen weer naar "oude formatie" teruggingen
Wieffer viel goed in. Één kanttekening is wel op z'n plaats, Lazio had het tempo laten zakken en speelde minder dan voor rust
vond het ook mooi om Igor eindelijk eens te zien spelen en voor mijn gevoel kon hij aardig wat gevaar nog brengen, met in het achterhoofd hebbende dat zoals hierboven ook gezegd is Lazio gas terugnam
Ik heb wel een paar goede versnellingen gezien en balbehandeling die me hoopvol stemmen bij paixiao
Ik denk dat Kokcu hem gemist had
Ja dat zou wat zijn geweest als Kokcu die tweede penalty had gemist. Kokcu mist de autoriteit ook van een aanvoerder en speelde was net als zijn meeste teamgenoten ook geen lichtpuntje. Slot had hem nooit op zes mogen zetten tegen zo'n goede ploeg. Mede oorzaak van de afgang in de eerste helft.
Ik denk dat Kokcu hem de Maas in geschoten had..
Mooi, opgelost. Niet te veel nog over na zitten zeiken. Vanaf volgende week weer Orrie op de pingels.
Zie liever Gimenez de voorkeur krijgen . Orkun wilt de penalty’s, vrije trappen en de corners. Blinkt hij uit in deze dingen . Antwoord is nee . Dus ook andere wat gunnen . Gunnen is alleen een woordje wat Orkun nog moet leren .
Of hij uitblinkt in penalty's, ja. De lijst is opgesteld door de trainer, die moet je gewoon naleven. Of hij uitblinkt in de rest, (nog) niet. Ik vind dat we na een emotionele avond als deze gelijk weer veel te veel zitten te zeiken op alles en iedereen. Lazio is gewoon een maatje te groot, maar er zijn kansen voor de return.
Omdat die 1 van de lievelingetjes is van de trainer . Orkun moet geen bergneus acties gaan krijgen. Die schoot er toen nooit vrije trappen in maar moest ze altijd nemen.
Het gaat niet om gunnen. Het gaat erom welke opdrachten de trainer het team geeft. En Slot besluit Orrie de penalties te laten nemen.
en dan zeiken over een spits die in vorm was toen hij gehaald werd dat die een penalty opeist in een wedstrijd waar het HELE team zijn opdrachten NIET uitvoerde, waarom daar dan niet over hebben en alleen over Kokcu en Santi hebben.

Ik denk dat ik gisteravond wel 100x weggezapt ben van de wedstrijd maar dan toch wilde kijken omdat je hoopt dat het beter gaat. Ook PSV en eigenlijk AZ waren niet om aan te zien, AZ maar stukjes van gezien maar toch dit was een echte jank-avond met een collectief falen van de NL clubs. Ben benieuwd hoe Twente kijkt naar deze eerste ronde wedstrijden, Fiorentina gelijk tegen RFS, veel wedstrijden die het gluren niet waard waren, dank dat de zenuwen bij hen ook parten zouden zijn gaan spelen maar er nog wel wat leuks van hadden kunnen maken Ron Jans kennende
Zie ook veel liever de spits de penalties nemen...
Goed voor het vertrouwen
Orrie moet ze mond houden en werken voor zijn geld gister niet gezien aanvoeder onwaardig
Nee zeker niet Arne moet gewoon een nieuw lijstje maken en Gimenez op één zetten.
Waar. En de aanvoeder moet dan nu wel het respect verdienen door zijn dominante spel.