kokcu-lazio-uit

VK Sportphoto

Europees

Kökcü over penaltymoment: “Ik werd er wel een beetje kwaad om”

Van de redactie

Santiago Giménez scoorde donderdagavond twee doelpunten in de verloren wedstrijd tegen SS Lazio. Bij zijn eerste goal eiste de spits de penalty op. Aanvoerder Orkun Kökcü sprak na de wedstrijd uit dat dit niet de afspraak was.

In gesprek met ESPN geeft de aanvoerder van Feyenoord aan dat er een discussie plaatsvond voor het nemen van de penalty. "Bij de eerste penalty was er wel een kleine discussie. We hebben een sheet in de kleedkamer hangen waarop staat wie de eerste en tweede penaltynemer is. Onze spits (Giménez) koos ervoor om zijn eigen keuze te maken. Ik en de trainer hebben het gezegd. Ik vond het wel jammer eigenlijk. Ook omdat ik de aanvoerdersband om heb, dat je dan alsnog je eigen ding doet. Daar werd ik wel een beetje kwaad om."

"Hij kan hem scoren, dat weten we en dat is ook het probleem niet. Het ging bij mij meer om de regels en een beetje respect naar elkaar toe." Kökcü is nog altijd nummer één op de lijst. "Vorig jaar nam ik ze ook dus dat ging dit seizoen door. Ik stond ook als nummer één op het papiertje. Wat mij betreft, blijft dat zo."

Delen

Reacties

Of Kokcu goed spelen of slecht speelde doet er niet toe, afspraken zijn afspraken.
Snap niet dat er zoveel feyenoorders zijn die een hekel aan hem hebben, was het andersom geweest, dan had iedereen hier nu lopen zijken dat je je aan de regels moet houden
Je klinkt nu een beetje als een kleuter die geen toetje krijgt, omdat hij zijn bord niet heeft leeg gegeten.
Je klinkt nu een beetje als een kleuter die geen toetje krijgt, omdat hij zijn bord niet heeft leeg gegeten.
Kökcü moet zijn mond houden. Hij was heel de wedstrijd onzichtbaar zoals zo vaak in wedstrijden en nu als aanvoerder. Dat wil dan nog een penalty nemen. Dat moet je aan spitsen over laten. Veel respect voor Slot maar dit is gewoon een verkeerde keuze voor aanvoerder. Ruilen met Trauner als aanvoerder lijkt me beter.
Verbeter het team en begin bij jezelf.
En zo is bergneus 2.0 een feit.

Los je het op, Arne?!
Kökcü je moet je druk maken en boos worden over het eigen belabberd spel en die van jouw team. Je bent de aanvoerder maar ik zie niet dat je de team op sleeptouw neemt.
Jullie spel was een schande en Feyenoord onwaardig
De team is vernieuwd maar dat mag geen excuus zijn om niet je best te doen en te strijden voor een goed resultaat
Hij heeft hoe dan ook twee doelpunten gemaakt
Beter kwaad op jezelf kokcu, je speelde als een jonkvrouw.
Jij moet gewoon je mond houden en veel beter voetballen wat je tot nu doet. Je ben totaal geen aanvoerder waard want hoekschoppen en vrije trappen kan je helemaal niet. Had liever dat je vertrokken was want je blijf maar eeuwige talentje.
Laat kõkcu eerst eens gaan voetballen als een aanvoerder en inderdaad zo overtuigend als Gimenez hem binnenschoot zie ik onze aanvoerder niet veel doen
Als je de gemiddelde strafschop van Kökçu vergelijkt met deze van Giménez mag laatstgenoemde van mij wel de eerste penaltynemer worden. Szymański nu nog de corners en vrije trappen en Kökçu staat weer op de plaats waar hij hoort.
Hij kan beter kwaad worden op zijn eigen spel.
Wie zeg dat jij hem er in had gekregen orkan, je moet niet meteen de grote meneer uithangen want jij was net zo slecht als de rest. Ga eerst maar leren hoe je een goede vrije trap neem en hem er ook regelmatig in legt.
Of leren hoe je een panklare voorzet op randje zestien niet zo ********** ver naast schiet.
Waarom er nu allemaal ** in mijn reactie staan weet ik niet, maar het woord wat ik gebruikte was “**********”
Nou, een echte aanvoerder nemen ze serieus, omdat als persoon en als speler overwicht in de groep heeft. Betwijfel of Kokcu dit heeft. En betwijfel of hij inderdaad beter in penalties is.
Als ie nou een slimme aanvoerder was geweest. Dan had hij gezegd dat hij Santi de penalty gunde.
Ik denk dat dat al onmogelijk was als je zijn reactie op de beelden zag
Is echt geen aanvoerder... en een middelmaat speler.. En raakte geen knikker... dus... mondje houden toch. Zat er goed in die strafschop..
Als je nou een top wedstrijd achter de rug had zeg ik oke. Maar ik vind dat als je z'n wedstrijd gespeeld heb en je team niet heb aangestuurd dat moet je gewoon je bakkes houwe.
Dit dus! Santiago heeft ook naar die eerste helft moeten kijken. Niet gek dat je dan denkt dat de rest niet capabel genoeg is om een penalty te nemen!
Hij kan zich beter op zijn spel gaan concentreren. Is nou niet dat die een bewezen goede penalty nemer is . 3 penalty’s 1 missen 2 raak . Zelfde met de corners die zijn ook heel wisselvallig van hem .
niet aanvoerder waardig, als jezelf een draak van een wedstrijd speelt om zo voor een camera te reageren.
zou idd Jimenez en Paixao weleens in de basis willen zien en in godsnaam Indrisi op de tribune. dilrosun kan ook weleens op de bank zitten.
Krijg je een beetje naar gevoel bij dit interview. Vind zelf dat dit intern besproken moet worden en niet bij een camera. Vind kokcu eigelijk nog iets te ‘onvolwassen’ voor aanvoerder. Een aanvoerder had de bal gewoon opgeëist wat er ook gebeurd… of die snapt dat Santi de penalty wilt nemen, die jongen wilt zich super graag bewijzen om eerste spits en te worden, en hij nam de penalty overtuigend.
Ik ben het eens dat dit intern besproken moet worden en niet voor de camera. Overigens heeft Kokcu wel gelijk. Iedereen moet zich aan de afspraken houden. Het is dan aan hem of hij een penalty door iemand anders laat nemen.
Typische reactie, vorig jaar had dat nooit zo openlijk naar buiten gekomen. Duidelijk is wel dat deze ploeg nog erg moet groeien. Zeker om een eenheid te worden.
Best Orkun,

Als jij jezelf had zien spelen, slap, zonder inzet of idee achter een bal (zelfs nog aanvoerder) had je die bal ook opgeëist en hem genomen.

Respect moet je nog steeds afdwingen door het te verdienen.
Santi viel goed in. Zou hem graag vanaf het begin zien tegen sparta. Kokcu zelf speelde niet al te best. Je kunt ook van lijstjes afstappen als je zelf niet in de wedstrijd zit. Beetje kleutergedrag..
Naar mannetje, nu voor de camera de aanvoerder uithangen... maar gedurende de wedstrijd niets van hem gezien als leiderschap. Is in mijn ogen ook zeker geen leider.
Plaatst het toch in een ander perspectief. Al heb ik bij de penalties van Kokcu nog niet deze overtuiging gezien.
Hij schoot hem wel goed binnen.. lijstje toch maar aanpassen haha
En geef Trauner de aanvoerdersband. Die had hem gelijk een kopstoot gegeven.

Nee gekkigheid. Maar Kokcu moet bezig zijn met zn eigen spel. Ook zonder band kan je een leider zijn. Aanvoerdersband afgeven en focus op je eigen spel. Heeft vorig seizoen enorme stappen gemaakt, maar is nog geen leider.
Dan moet hij dat maar niet laten gebeuren. Blijkbaar niet standvastig genoeg. Maar goed, nu is het wel duidelijk dat Gimenez de eerste penaltynemer moet zijn…