slot-lazio-uit

Europees

Slot: "Vooral in de eerste helft ruimschoots tekort geschoten"

Rokus1908

Feyenoord verloor donderdagavond het Europa League duel tegen Lazio Roma in het Stadio Olimpico met 4-2. De Rotterdammers speelden een dramatische eerste helft waarna de formatie van Arne Slot een beduidend betere tweede helft op de mat legde. Ondanks het feit dat Feyenoord in de tweede helft een stuk beter voor de dag kwam, kon de ploeg de 3-0 ruststand niet meer ongedaan maken. Arne Slot stond na afloop van het duel in Rome de pers te woord over de prestaties van zijn ploeg.

"De eerste helft was wel heel erg anders dan ik het me voor had gesteld. Dat krijg je als je op een niveau gaat spelen waar je afgelopen weken nog niet op getest bent. Dan moet het allemaal een tempo hoger: zowel in het vrijlopen als ook in het druk zetten. De ruimtes moeten dan sneller dichtgelopen worden, in dat opzicht kwamen we ruimschoots te kort in de eerste helft." begint Slot in gesprek met Veronica.

Slot stond uiteraard niet met een lekker gevoel langs de zijlijn: "Ik vind het vooral heel vervelend dat het gebeurt, want je voelt dat die jongens daar met de beste bedoelingen staan, maar ze krijgen het dan niet voor elkaar. Dan probeer je vanaf de zijkant nog wel een aantal dingen te coachen. Maar naast het feit dat we het in de eerste helft verdedigend niet op orde hadden, verloren we ook vaak simpele ballen."

Na de rust zag de trainer van Feyenoord zijn ploeg zich redelijk herstellen: "Des te belangrijker vond ik onze reactie na rust. Het gaat er dan om hoe je reageert als je de eerste helft zo’n oorwassing hebt gehad. In de tweede helft heb ik wel een goede reactie, hoewel je daar ook niet te veel waarde aan moet hechten omdat de tegenstander het ook minder gaat doen. Zo’n wedstrijd kan ook nog heel anders eindigen. Uiteindelijk hebben we nog twee goede goals gemaakt en zelfs nog kansen gehad op meer. Waarbij ik zeker ook nog moet benadrukken dat Lazio ook nog wel kansen kreeg."