Santiago Gimenez

Alamy

In beeld

Gimenez schiet Mexico naar kwartfinale Gold Cup

Van de redactie

Mexico heeft vrijdagochtend door een 1-3 overwinning op Haïti de kwartfinales van de CONCACAF Gold Cup behaald in Amerika. In het University of Phoenix Stadium vielen alle doelpunten pas in de tweede helft. Santiago Gimenez moest wederom vanaf de bank beginnen, maar bepaalde wel de eindstand met een mooi doelpunt op 1-3 waardoor de Mexicanen na twee overwinningen zeker zijn van de volgende ronde.

Henry Martin kopte Mexico na 40 seconden in de tweede helft op voorsprong. Tien minuten later tikte Haïti de 0-2 in eigen goal. Na 62 minuten voetbal viel Santiago Gimenez in voor doelpuntenmaker Martin. Danley Jean Jaques deed nog iets terug namens Haïti en zorgde voor de 1-2, maar Santiago Gimenez bepaalde de eindstand op 1-3 door de bal knap binnen te schieten na een strakke voorzet van Antura.

Door de overwinning en het 1-1 gelijkspel tussen groepgenoten Qatar en Honduras, is Mexico al zeker van een plekje in de kwartfinale. Mexico sluit Groep B af tegen Qatar en zal in de kwartfinale de nummer twee uit Groep C (met Martinique, Panama, Costa Rica en El Salvador) treffen.

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.

Delen

Reacties

Is die rechtbuiten niks voor Feyenoord, 2 perfecte assistsen geeft die!
Knappe goal, gaan we aankomend seizoen hopelijk nog veel plezier aan beleven!
@FTM kunnen we vandaag nog wat rond Chaïbi verwachten of was je tweetje puur om die Jelmer op Twitter te testen?
13 augustus eerste eredivisie duel. Komt toch snel dichterbij. 6 weekjes nog.
Wist niet eens dat ze een voetbalploeg hadden in Haiti... bam! 10 miljoen pesos erbij voor Santi!