te-kloese

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: "Uiteindelijk was hij veel te duur"

Nigel

"Here comes the money!" heeft deze zomer al goed geklonken in Rotterdam- Zuid. Door het spelen van Champions League- voetbal en de verkoop van Orkun Kökçü kan Feyenoord al rekenen op ruim 50 miljoen euro. Desondanks gaat de club geen onverantwoorde dingen doen, volgens Te Kloese in gesprek met het Algemeen Dagblad

Dennis Te Kloese zal de komende zomer ook weer als technisch directeur moeten functioneren. Hij heeft al de nodige in- en verkopen afgerond. De directeur gaat geen onverantwoorde dingen doen. Feyenoord klopte bij FC Augsburg aan voor Ricardo Pepi: "Uiteindelijk was hij veel te duur". De landskampioen wilde niet diep in de buidel tasten voor een extra reservespits achter Santiago Giménez. Dat de jonge Amerikaan niet naar De Kuip is gekomen, ligt helemaal niemand wakker van.

Feyenoord gaat rustig verder met 'shoppen' op de transfermarkt. Volgens Te Kloese heeft Arne Slot niet zo heel veel wensen. Slot wil er nog vleugelaanvallers bij hebben en een vervanger voor de vertrokken Rasmussen. De naam van Joshua Brenet wordt nadrukkelijk genoemd in Rotterdam. De supporters hoeven geen grote inkomende transferbedragen te verwachten: "We doen geen onverantwoorde dingen," heeft Te Kloese benadrukt in gesprek met het Algemeen Dagblad

Te Kloese wil een soort van 'Feyenoord Football Group' gaan vormen. Formele samenwerkingen in Mexico, de Verendigde Staten, Zuid- Amerika en Azië. "We moeten met meer clubs allianties aangaan’’, zei Te Kloese maanden geleden al. Met al deze samenwerkingen moet er voor de stadionclub een netwerk opengaan waar ze normaal gesproken nooit in kunnen komen. Met de komst van Yankuba Minteh is er een mogelijke basis gelegd met een alliantie met één van de rijkste clubs van de wereld: Newcastle United. 

 

Delen

Reacties

Je gaat idd niet meer betalen voor Pepi dan je voor Santi hebt betaald.
Met Dennis heeft Feyenoord een man met een duidelijke visie en kennis van zaken doen.

De meest geschikte man om Feyenoord weer financieel helemaal gezond te maken.

Ook heel prettig om naar hem te luisteren.
Duidelijk in z’n verhaal.
Lekker Boadu huren met optie tot koop. Nog altijd maar 22 jaar, heeft zich al bewezen in NL en kan met zijn snelheid van waarde zijn in de CL
Dat is het mooie aan het hebben van goede scouting. Als je de speler die je wilt halen niet voor de gewenste prijs kunt aantrekken, schakel je gewoon door naar de volgende. Pepi is een prima spits, die goed in het plaatje paste bij ons, maar niet voor het bedrag dat PSV uiteindelijk voor hem overheeft. Jammer maar helaas, op naar de volgende.
Communicatie van deze vent is echt fijn! Iedereen wist dat ze bezig waren met Pepi, dus hij komt er nog even op terug en legt netjes uit dat het niet binnen beleid past. Topgozer!
Beetje flauw verhaal van Te Kloese, want Pepi wilde helemaal niet naar Feyenoord.
Kijk dit klinkt als iemand met inside information, praat ons even bij!
Feyenoord kon hem geen garanties geven op speeltijd i.v.m. Gimenez. Bij PSV meer speeltijd.
Exact! Vergelijk Luuk de Jong met Santiago Gimenez en je begrijpt de keuze van Pepi volkomen.
Stond in meerdere kranten en op meerdere websites dus zo 'inside' is de 'information' niet. En de voorkeur van Pepi is ook nogal logsich. Bij PSV de concurrentiestrijd winnen van Luuk de Jong is/lijkt een stuk eenvoudiger dan dat bij Feyenoord te doen als Santiago Giménez de concurrent is. En gezien zijn leeftijd wil Pepi een meer dan reële kans op veel wedstrijdminuten.
Tel daarbij op dat PSV qua salarissen eerder meer biest aan zijn beste spelers dan minder in vgl met Feyenoord en de de voorkeur voor die club is zo logisch dat het een tikkie vreemd zou zijn geweest als hij voor Feyenoord had gekozen.
En hoe serieus moet je dat nemen, op het moment dat het qua onderhandelingen gaat lijken dat ze er met de ene club wel eruit gaan komen en met de andere niet dan spreken ze gewoon de voorkeur uit voor de club die het gaat worden, had het er toen uitgezien dat Feyenoord wel de hoofdprijs had willen betalen had hij gewoon ineens voorkeur voor Feyenoord gehad :)
Rutger, blij met deze site en nieuws wat je brengt. Keep on strong !
Wat wordt er door een aantal mensen ongenuanceerd gesproken. Twee zeer goede aankopen zijn al gedaan. Timber wordt volgend jaar één van de sterktehouders en gaat volgend jaar voor veel geld weg. DTK is goed bezig, alle vertrouwen in. Vergeet niet vorig boekjaar EV van 1,5 M! na een fin injectie (VVF) dus zoveel vlees op de botten hebben wij niet.
Er zitten wat ongenuanceerde meningen bij inderdaad. Maar dat Timber volgend jaar een sterkhouder gaat zijn lijkt mij ook wel op vrijwel niks gebaseerd hoor? Zerrouki is ook zeer de vraag of hij het niveau van Feyenoord gaat aantikken. Eentje hiervan gaat sowieso op de bank belanden hiervan. Dat is toch zo'n 7 miljoen die je beter had kunnen investeren extra bij een linksbuiten.
Denk dat je er naast zit. Timber en Zerrouki zijn prima aankopen. Beiden basis. Bedenkt dat we in de achterhoede verdedigend zwak zijn bij standaardsituaties. Met Zerrouki wordt dat echt wel. We branden alles af wat we halen. Typisch Feyenoord. Aursnes en Wieffer kon toch ook nooit wat zijn voor de bedragen die we hebben betaald. En kijk nu. PSV lachen we om qua financieel beleid.
Wieffer bankie dus? Prima kapitaalvernietiging inderdaad.
Basis of niet moeten ze zelf gaan uitvechten. Belangrijkste is dat we op iedere positie meerdere opties van basiskwaliteit hebben. Dat zijn Timber, Zerrouki, Wieffer en Szymanski allemaal. Hopelijk kunnen van de Belt en Bullaude dat niveau ook halen, en halen we nog een type-Kökçü speler met die kwaliteit. Dan staan we prima gesteld voor de eredivisie en de CL.
Ik denk dat je helemaal gelijk hebt wat betreft Zerrouki. Hij is de zo gewenste slot op deur (de eigenlijke vervanger van Aursnes).
Wat betreft Timber zie ik het nog niet.
We zullen zien, Ik denk dat hij deels de rol van Kokcu gaat overnemen.
Zerrouki heeft in aanleg (!), voldoende kwaliteit om bij Feyenoord te slagen maar of dat een op een middenveld is met Timber en Wieffer, is zeer de vraag. En of Timber de logische opvolger is voor Kökcü is ook nog maar de vraag en Zerrouki komt het best tot zijn recht op de plek en in de rol waar Wieffer afgelopen seizoen de grote verrassing was.
Wat dat betreft kan ik je gedachte volgen als je schrijft dat van bovengenoemd trio er iig 1 minder/weinig gaat spelen. Kortom je loopt het risico dat je aan de ene kant veel geld uitgeeft met als consequentie dat je van een of twee spelers de eventuele transferwaarde gaat zien kelderen. Op die manier zou Zerrouki wel eens duurder kunnen worden dan de afkoopsom die Feyenoord voor hem betaald heeft.
En tenslotte geen enkele speler die Feyenoord KAN halen, gaat de kansen op overwintering in de Champions League substantieel verhogen. Zolang onze beste speler Benfica als een stap vooruit ziet, en dat is ook zo gek nog niet, is het onzin te denken dat je extra moet investeren vanwege 'overwinteringsambities'. De realiteitswaarde daarvan wordt niet bepaald door de sterkhouder van FC Twente. N.B. een ploeg die niet door de voorronde van de Conference League kwam.
Het Feyenoord Football Group verhaal is mij zonder een steviger tekst en uitleg dan de vrijblijvende kretologie die hier boven staat een typisch voorbeeld van voetballuchtfietserij. Zorg nou gewoon dat je je scouting op orde hebt daar heb je meer aan dan al die samenwerkingsverbanden. De Feteh voetbalacademie was een vergelijkbaar project in de Van den Herik jaren en heeft geen moet op geleverd.
En fijn dat Yanlkuba Minteh van het steenrijke Newcastle United bij ons komt spelen, Als hij het goed doet dan keert hij na een jaar terug naar St. Jamespark zonder dat Feyenoord er financieel beter van wordt en de had je de in totaal ruim €7.000.000 die je eerder aan Wålemark en Dilrosun hebt gespendeerd net zo goed meteen in de (Nieuwe) Maas kunnen kieperen want daar is dan nauwelijks nog transferwaarde van over.
Ik weet niet wat Te Kloese dan wel gekke dingen vindt.... Voor iemand die op tv nauwelijks uit zijn woorden kan komen heeft hij iig praatjes voor 10 als we op de geschreven pers moeten/mogen af gaan. Ik laat me liever overtuigen door feiten en niet door ronkende teksten. Maar misschien komen die nog.... Wie weet?!
Uw commentaar is wat ongenuanceerd
@DirkWuppertal
Mijn advies: schaf een woordenboek aan en zoek de betekenis op van het woord 'ongenuanceerd'. Dat voorkomt onzinreacties als die u hierboven hebt gezet.
Wellicht bent u het niet met mij eens en dat kan en mag in redelijkheid en vriendelijkheid maar het verwijt dat mijn commentaar ongenuanceerd is, slaat als de spreekwoordelijke drol op de al even spreekwoordelijke sluisdeur.
Zoals al eerder aangegeven, ongenuanceerd en wellicht ook een tunnelblik
Zo je hebt er weer een moeilijk woordje bijgeleerd; 'tunnelvisie'. Knap hoor. En je schrijft ook al van die mooie zinnetjes. Grote jongen, ben je.

Als je je uitspraken nou ook nog eens inhoudelijk zou onderbouwen zou ik je bijna nog serieus nemen. Nu gedraag je je als een (k)leuter die een middagje in een woordenboek heeft zitten bladeren.
U is het denk ik niet waard om ook maar over eenvoudige zaken te discuseren, wens u veel geluk kamaraad en laat de azijnfles ver van u.
@DirkWuppertal
Ik zou het heel leuk vinden om met je te discussieren, maar zoalng jij alleen maar verwijten maakt en geen feitenlijke argumenten geeft voor die verwijten, valt er niet veel, of eigenlijk neits om over te discussieren. Je voorspelbare beeldspraak over de azijnfles als iemand tot een ander oordeel komt dan jezelf doet, is daarbij wederom een bewijs van je neiging om veel te roepen maar weinig te beweren. Moet jezelf weten maar maak mij geen verwijten dat ik niet wil discussieren als jezelf alleen maar kretologie procuceert.
Bijzonder vreemde post. Te Kloese is een uitstekende directeur waar we onze handen mee dicht mogen knijpen. Verwoord het uitstekend.
@Speedy68
Dit is een vreemde reactie. Te Kloese heeft goede keuzes gemaakt vorig jaar zomer en daarvoor verdient hij de credits. Maar wat verwoordt hij (nu) dan zo goed? Inhoudelijke onderbouwing van de rooskleurige toekomstperspectieven ontbreken volkomen in zijn verhaal. Het is allemaal 'a pie in the sky when you die'. Ik wil best enthousiast zijn over zijn plannen maar dan moet ik wel weten wat de samenwerking inhoudt, hoe er gewerkt gaat worden.
Een paar maanden terug was hij ook al zo enthousiast over de samenwerking met Orange County in California een 'talentenfabriek' volgens Te Kloese. Maar de realiteit is dat er in de afgelopen 5 á 6 jaar niet 1 speler van die club een serieuze transfer naar een betere club gemaakt heeft.
Veel zinniger is het om te blijven investeren in de eigen jeugdopleiding daar ligt de echte goudmijn, eerder dan in Verweggistan of om de hoek bij de schoonouders van Te Kloese in de VS. Zolang DtK zijn plannen niet concretiseert, heb ik meer vertrouwen in de erfenis van Wim Jansen dan in de luchtkastelen van Dennis the Menace.
Te Kloese: "We gaan geen gekke dingen doen"
Also Te Kloese: "Laten we een nieuw super netwerk van Feyenoord samenwerkingen wereldwijd lostrekken!" :-)
Samenwerken met andere clubs vind jij gek?
Geen gekken dingen doen is ok Dennis. Dus ook niet Geertruida EN Hancko laten vertrekken. 1 kunnen we misschien nog wel opvangen. Maar als ze allebei weggaan zou dat niet echt ambitieus overkomen bij mij.
Al die paniek, overdreven meningen, kritiek... ieder jaar hetzelfde. En we zijn er al 2 jaar in geslaagd een prima team op de been te brengen. Feyenoord barst niet van het geld zoals velen misschien denken. Transfermarkt is nog heel lang open en et wordt gewacht en gewacht en gewacht totdat de juiste speler voor de juiste prijs gekocht kan worden. Dat noemen ze beleid. Geduld en vertrouwen... komt ook dit jaar weer goed
Ben er niet gerust op. Zul je dalijk zien dat we Geertruida en Hancko nog kwijtraken en we ons alleen versterken met spelers als Idrissi en Brenet. Het is te hopen dat we onze sterkhouders kunnen behouden en dat er gewoon goed geïnvesteerd gaat worden in nieuw kapitaal.
Is wel zo: Geertruida en Hancko weg, en dan kaliber Idrissi en Brenet terug.
Dat is trouwen geen calimero syndroom maar meer een nuchtere constatering. Ik denk dat je als club gewoon een zekere know-how nodig hebt om mee te spelen in het aantrekken van de categorie grotere namen. Gasten met patser entourages maar die wel overeind blijven in een vol Stadio Olympico. Dat hebben DTK en Slot nog niet. Geeft niet, moet nog groeien.
Tot nu toe ben ik blij met de koers die Te Kloese met Feyenoord vaart. Het niet willen kopen van Russische clubs, al dan niet met een omweggetje zoals PSV met Guus Til deed, vind ik getuigen van klasse. Maar de samenwerking met Newcastle roept bij mij toch een klein vraagtekentje op.
wingers en een extra verdediger. Hopelijk Danilo inwisselen voor een talent, en goede vervanging als Geertruida of Hancko vertrekt, wat ik niet hoop...
"We moeten met meer clubs allianties aangaan’’, zei Te Kloese maanden geleden al. Met al deze samenwerkingen moet er voor de stadionclub een netwerk opengaan waar ze normaal gesproken nooit in kunnen komen.

Ff relativeren. Newcastle United heeft toch ook een samenwerking met Feyenoord..
Kwaliteit kost soms ook geld, hopelijk begrijpen ze dat ook bij de directie. Heb liever een kwaliteit buitenspeler, dan iemand die een jaar de tijd nodig heeft om zich aan te passen en geen lantarenpaak voorbij komt.
Alliantie met Envigado proberen aan te gaan. Alleen die vallen al soort van onder Watford en Udinese hun paraplu. Komen altijd enorme talenten vandaan.
Maar wel miljoenen aan middelmaat zerrouki en timber uitgeven
In Slot we trust. En die twee kostten samen nog geen 16 mjn. Dus dat valt gezien onze inkomsten nog erg mee. Je had ook Bassie kunnen halen voor 21 mjn…
Precies, maar lekker negatief zijn terwijl hij al voor meer dan 100 mil heeft verkocht en een kampioenselftal heeft neergezet lucht kennelijk lekker op bij al die dwazen.
Kokcu voor te weinig, aursnes voor te weinig…. Maar goed kritisch zijn mag blijkbaar niet
Kritisch zijn mag best maar die constante negativiteit is gewoon zo irritant en totale onzin. Nogmaals: kijk ff wat deze man tot muntje heeft bereikt. En dat jij het te weinig vindt betekent niet dat het ook daadwerkelijk te weinig is. Mensen als te kloese weten beter hoe de markt in elkaar zit en de positie van Feyenoord daarin dan opportunistische supporters die vaak geen enkel idee hebben.
Kritisch mag wel, alleen moet ik jou hier nog betrappen op een beetje positiviteit. Man man wat ene *** leven moet jij hebben als je alleen maar kan zeiken😓
Kokcu gaat uiteindelijk tussen de 40 en 50 mjn opleveren (bij een volgende transfer van 65 mjn+), hoe kom je erbij dat dat te weinig is?

Aursners kwam voor 4,5 ton en ging voor 13-15 mjn? Hoevaak maak jij dat soort winsten?
Dom gelul. Gewoon prima aankopen.
hopelijk snel een nieuwe technisch manager of directeur.
Idd want het gaat zo dramatisch sinds te kloese het doet! Haha echt ongelofelijk wat mensen allemaal uitkramen, men vergeet kennelijk snel.
Nep supporters. Het zijn alleen maar onrust zaaiers. Waarschijnlijk voor een andere club. DtK doet het prima.
Er kunnen dingen toch wel beter zoals commercieel ook maar ja kritisch zijn betekent dat je een nep supporter bent.
Kritisch zijn is wat anders dan die constante negativiteit alsof te kloese het dramatisch doet. Mensen vergeten kennelijk snel.
Te Kloese moet niet te veel hooi op zijn vork nemen, hij is AD en niet technisch directeur en gelukkig krijgen we binnenkort ook een Commercieel directeur. En ik vind dat er gewoon een technische man gehaald moet worden, dat is normaal.
Waarom doet iedereen alsof de afdelingen eenmanszaken zijn? Er zitten gewoon meerdere mensen die de commerciele en technische afdelingen regelen. Probleem is alleen dat er geen bazen zijn, dat is alles maar niet alles hoeft op conto van Te Kloese geschreven worden, er werken meerdere mensen mee.
Jij bent een zeikerd die zichzelf supporter noemt
@linkeloetje doe gewoon eens normaal man, dat je het niet met mij eens ben ok, maar reageer normaal.
Ja, we hebben ook nog nooit zo weinig te besteden gehad. Wordt echt helemaal niks.

Net sls vorig jaar.
Dus ze hebben niet drie keer geboden op Pepi? Dus vorige week was niet het laatste bod? Toch wel opmerkelijk, is al de zoveelste keer deze zomer dat er dingen die op deze site staan compleet worden tegengesproken.
Een rectificatie zou wel op zijn plaats zijn
Doen ze niet, deden ze ook niet bij de reconstructie van Slot die totale onzin bleek te zijn. ‘Opeens’ kon je niet meer op dat bericht reageren.
Ah jij hebt zelf geboden zonder Te Kloese in te lichten?
En gelukkig naar psv. Is geen spits waar een ploeg als Feyenoord wat aan heeft. Heeft ruimte nodig en kan niet koppen. Zelfs bij psv weten ze dat en hebben een bak geld weggegooid.
Als je budget voor kraanwater hebt, waarom dan proberen een Red bull te kopen!!
(Geen grote inkomende transfer bedragen te verwachten) betaald ff 8 miljoen voor timber en zerrouki, zulke bedragen vind ik voor Feyenoord begrippen groot, Zal wel lekker zijn een linksbuiten van die prijsklasse.
Te kloes wil geen groot bedrag voor een speler uitgeven word dus met idrissi de ucl in
Het is toch volkomen logisch dat we dat niet doen. Waar wij vandaan komen is niet in 2 seizoenen opgelost. We moeten zorgen dat we voor eredivisie begrippen versterkt worden, waarbij we volgend jaar in ieder geval in de top 2 zitten. Dán kunnen we pas echt stappen gaan maken.

Als voorbeeld toch maar weer Ajax, jij hebben jaarlijks opgespaard, tot het moment om Tadic en Blind te halen voor grote bedragen en kijk wat ze daarmee bereikt hebben. Dat zijn de stappen die je moet nemen naar de toekomst toe, als het maar niet zo afloopt zoals hun dit jaar
Hoe lopen de gesprekken met Brenet?
Er staat letterlijk in het interview dat er geen gesprekken met brenet zijn
Er staat echt letterlijk níks over gesprekken met wie dan ook. Is toch een volkomen logische vraag die RH12 stelt?
Ja laten we er even rekening mee houden dat hij ook een potje blufpoker kan spelen ivm evt komende transfers mannen zoals slot tonen niet snel het achterste van hun tong
Na de Geertruida nieuws, ben ik benieuwd of ze meteen doorpakken met Brenet na de info van Rutger van afgelopen week.
Vrijwel iedere info die Rutger deze zomer heeft gegeven wordt tegengesproken.
Hij probeert ons supporters zo goed mogelijk te informeren .Hij geeft perfect aan wat de waarde is van de berichten .Dat nogal wat forumschrijvers vinden dat Rutger alwetend is en dus antwoord zou moeten geven op alle vragen kan hij niets aan doen ,doet wel zijn best .Soms wordt er eens naast geschoten of een verkeerde wissel gepleegd.Dat is inherent aan het vak
Toch jammer dat de site weg laat dat Te Kloese in hetzelfde interview zei dat Brenet geen item is....
Als er letterlijk in een bericht staat dat Feyenoord weer heeft geboden op Pepi terwijl dit niet het geval is dan is het dus totaal verkeerde info. Ne zoals de reconstructie van Slot totale onzin bleek te zijn. Vrijwel alles wat hier wordt gemeld als feit, wordt uiteindelijk tegengesproken.
Merida ,dat is je gevoel en je goed recht.
Over de berichten over Pepi heb ik dezelfde conclusie getrokken. Het bericht over Pepi wel als gerucht aangemerkt.maar inderdaad wel feitelijk onjuist..Zo zijn er wel meer voorbeelden waarbij de conclusie uiteindelijk anders is.Ook het verhaal van Brenet ligt schijnbaar anders. De eerste willen zijn kan een hoge prijs eisen..Maar alles niet waar ?We zijn op zoek naar nieuws .Daar zorgt Rutger voor..Het is leuk om te lezen.Of het echt waar is zal later wel blijken .Het is gebaseerd op broninfo Nogmaals hij doet zijn best. .Keertje uitleg geven over onvrede zou hem sieren.