gimenez-2

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Uiteindelijk denk ik dat een gelijkspel terecht is"

Van de redactie

Santiago Gimenez maakte zondagmiddag de 1-2 in Eindhoven. De spits van de Rotterdammers maakte hierdoor zijn eerste Eredivisiedoelpunt sinds de thuiswedstrijd tegen N.E.C. op 14 januari. Ondanks dat de Mexicaan Feyenoord op voorsprong schoot in het Philips Stadion eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. De spits van Feyenoord vindt het een terechte uitslag.

"Het was een moeilijke wedstrijd. Ik denk dat beide teams speelde om te winnen. Het was een harde wedstrijd, maar uiteindelijk denk ik dat het gelijkspel wel terecht is", begint de Mexicaan tegenover ESPN. Het gelijkspel zorgt bij de spits van de Rotterdammers voor licht gemengde gevoelens. "Ik denk dat je achteraf gezien altijd iets meer had kunnen doen. We wilden het gat graag terugbrengen naar zeven punten, maar we hebben hard gevochten. Het was een moeilijke wedstrijd op dit veld."

Ondanks dat de spits een aantal wedstrijden niet scoorde in de competitie, voelt Gimenez zich goed. "Ik voel me goed, de afgelopen wedstrijden was ik niet de 'Santi' die de mensen kennen, maar ik werk hard om weer terug te komen. Ik weet niet waar het aan ligt. Ik doe alles hetzelfde als anders en werk elke dag hard om beter te worden." De spits miste in de eerste helft een grote kans, maar stuitte een-op-een op doelman Benitez. "Ik weet de situatie niet heel goed meer, maar ik maakte hem volgens mij wel redelijk af, al was het wel een goede redding van de keeper."

De Feyenoordsupporters zijn altijd achter de spits blijven staan. "Het Feyenoordpubliek is als familie voor mij. Zij steunen mij vanaf de eerste dag en geven mij veel zelfvertrouwen. Iedere keer als ik op het veld sta speel ik voor hun." De Rotterdammers zien het gat met koploper PSV dus niet kleiner worden. De kans op titelprolongatie is klein. "Ondanks dat zullen we blijven knokken tot het eind van het seizoen", aldus Gimenez. 

Delen