wieffer

Nieuws

“We hadden hier moeten winnen, dat weet iedereen"

Dennis

Mats Wieffer was na afloop van de aantrekkelijke competitiekraker tegen PSV (2-2) realistisch over het veldspel en de titelkansen van de Rotterdammers. Het duel tussen de nummer een en twee van de Eredivisie was attractief, al had de middenvelder zelf wel eens fijnere wedstrijden gespeeld, zo zegt hij tegenover ESPN.

Vooral in de openingsfase had de Kuipploeg het lastig in Eindhoven. “Qua voetbal heb ik wel eens leukere wedstrijden gespeeld. In het begin probeerden we een aantal keren te voetballen en toen zag je dat zij erg goed waren in hoog druk zetten, waardoor het moeilijk was om daar onderuit te spelen”, aldus Wieffer.

Volgens de middenvelder schakelde zijn ploeg daarop door naar een andere aanpak. “We hadden bekeken dat zij met één-op-één situaties achterin kwetsbaar zijn met lange ballen. Je zag ook dat wij onze kansen daaruit creëerden. Daardoor moest ik wat hoger staan en veel op de tweede bal anticiperen, vooral in de tweede helft. Het is jammer dat we hier niet winnen. In de tweede helft weinig weg geeft en Guus Til dan toch een keer goed staat. Dan gaat ie er toch in.” 

Dat Feyenoord in korte tijd veel wedstrijd heeft gespeeld, zowel in de competitie, Europees als in de beker, speelt volgens de Oranje-international geen rol. “Het is een zware periode geweest voor ons allemaal, maar dat is geen excuus. We moeten er in dit soort wedstrijden tegenaan gaan. Quinten (Timber, red.) speelde een goede wedstrijd, die heeft veel duels gewonnen. Op het middenveld ging het een beetje gelijk op. Zij hebben in de eerste helft de meeste kansen gehad en wij in de tweede helft. Uiteindelijk is 2-2 dan misschien wel de terechte uitslag.” 

Gimenez
Santiago Gimenez maakte voor het eerst sinds afgelopen januari weer een competitietreffer. Na goed doorkomen van Lutsharel Geertruida tikte de Mexicaan de 1-2 binnen. Wieffer zag Gimenez een goede wedstrijd spelen. “Dat hij even geen goal had gemaakt, dat knaagt natuurlijk aan een spits, maar vandaag heeft hij echt goed gespeeld. Hij hield ballen vast, was continu dreigend en heeft kansen gecreëerd. Alleen jammer dat hij bij een van die twee één-op-één situaties er niet eentje intikt.”  

Titelkansen
Volgens Wieffer is titelprolongatie door het gelijkspel uit zicht. “We hadden hier moeten winnen, dat weet iedereen. Nu wordt het heel lastig. PSV moet punten verspelen en wij moeten winnen, zo simpel is het. Eigenlijk hadden we hier moeten winnen.” De middenvelder zegt dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn, maar verwacht niets. “Hoop is er altijd, maar we moeten ons nu focussen op de tweede plek. Als PSV punten gaat verspelen, dan zien we dat wel weer. Het uitzicht op de nummer één positie is nu wel minder.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties