slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Het was een intens gevecht"

Van de redactie

De topper in de Eredivisie tussen PSV en Feyenoord eindigde zondagmiddag in een 2-2 gelijkspel. Door het gelijkspel blijft het gat tussen beide ploegen tien punten. Arne Slot zag dat zijn team knokte tot het eindsignaal. "Het was een intens gevecht", aldus de trainer van Feyenoord tegenover ESPN.

"Na vier minuten kom je al 1-0 achter door een goede individuele actie. Je weet dat zij die kwaliteit hebben. Het is heel vervelend dat hij vervolgens meteen binnenvalt", doelt de oefenmeester van de Rotterdammers op de snelle 1-0 achterstand. Na de achterstand knokte Feyenoord zich terug. "Al was PSV de eerste helft wel beter dan wij." Feyenoord maakte voor rust gelijk doordat Yankuba Minteh de bal veroverde en de keeper omspeelde na goed druk te zetten op centrale verdediger Boscagli. "We wilden hoog druk zetten vanaf de rechterkant met Yankuba Minteh en ik denk dat dat wel aardig gelukt is", aldus Slot.

In de tweede helft komen de Rotterdammers ook nog op voorsprong nadat Feyenoord sterk aan de tweede helft begon. "Ik vond dat we nog beter druk zette en dat wij nog sneller herkende dat het heel vaak twee tegen twee was. Daar begonnen we goed met Santiago die tegen Ramalho in de een tegen een de baas was en die grote kans van Geertruida. Ik vond het niet geheel onterecht dat wij op voorsprong kwamen. Ik denk dat PSV de tweede helft één kans gehad heeft en dan komt die vervelende Guus Til", glimlacht Slot.

Slot ziet het gat van tien punten met de koploper niet zomaar meer verspeeld worden. "Zij weten wel makkelijker te scoren, met name tegen ploegen uit het rechterrijtje en daarom hebben ze ook terecht tien punten meer dan wij. Het is een ploeg die in een jaar alleen van ons verloren heeft en ook nog eens in de beker. Het is naïef om te denken dat die ploeg de komende weken nog drie keer gaat verliezen, ja. Er is voor ons overigens geen enkele reden om te verslappen. Wij zullen moeten blijven winnen", sluit Slot af. 

Delen

Reacties

@FeyenoordTM ik hoor net een Duitse journalist Arne Slot vragen of het klopt dat hij hoog op een lijstje staat bij Bayern?
Slot is er zelf van verrast en z'n gezichtsuitdrukking zegt genoeg, die weet van niks. Dus wat denk je zelf? Bayern gaat eerder voor een zidane dan een nog redelijk onbekende trainer. Slot blijft minimaal nog een jaartje, krijgt de spelers die HIJ wilt en nodig heeft a la goede flankspelers en dan gaan we volgend seizoen weer knallen voor het kampioenschap EN de bekerwinst en een minimale kwartfinale CL
Om een antwoord te geven op je vraag wat ik zelf dacht: een Duitse journalist die de moeite heeft genomen om naar Nederland af te reizen voor die ene vraag aan Slot. Peter Bosz, trainer van PSV en tegenstander van het Duitse Dortmund, kreeg geen enkele vraag van deze Duitser. Komt op mij over alsof het toch speelt in Duitsland.

Het ging me er ook niet om of Slot er zelf van op de hoogte was, want dat is hij duidelijk niet. Ben alleen wel benieuwd of ze bij Bayern denken aan Slot, wat ik voor een club als Bayern helemaal geen ondoordacht idee vind.
Dan heeft ''deze'' duitser het aardig druk om naar elk land af te reizen voor coaches die ergens op een lijstje staan.
Ik heb ook nergens iets gelezen of gezien over slot en bayern, dit was ook letterlijk de eerste keer dat ik er van hoorde.
En wat ik al zei : Slot zal vast op een lijstje staan voor de toekomst (want het is een talent) maar nu nog niet. Die gaan eerder voor een zidane, of een inzaghi of zo van inter. Coaches die al wat bewezen hebben in de champions league.
Had ie dat wel tegen babadi mogen zeggen.🤣
Dat klopt, dat heb je goed gehoord, dat vroeg die Duitse journalist inderdaad.
Je had met meer zelfvertrouwen mogen wisselen, Arne.

Minteh laten staan en de snelheid van Paixao ipv Ivanusec.