gimenez-nieuw-contract-feyenoord

Feyenoord.nl

Nieuws

Gimenez verheugd met nieuw contract: "Mijn familie en ik houden van deze club"

Stan

Feyenoord maakte donderdag de contractverlenging van Santiago Gimenez wereldkundig. De Mexicaanse spits tekent voor één jaar bij en ligt in Rotterdam-Zuid nu vast tot 2027. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertellen de speler en zijn vader over het (waarschijnlijk) langere verblijf van Santi in De Kuip. 

"Prachtig, echt prachtig", spreekt Christian Gimenez enthousiast over de contractverlenging van zijn zoon. "Ik ben zo ongelofelijk blij dat hij bij Feyenoord blijft. Dit is de club van zijn hart. En inmiddels ook die van het mijne."

Ondanks dat er door veel clubs aan de Mexicaan getrokken werd, hoopte vader Gimenez stiekem al dat de spits zou blijven. "Er was veel interesse voor hem, maar steeds heb ik tegen Santi gezegd: ‘Blijf nou bij Feyenoord, jongen. Je past hier’. Mooi dat het nu zover is."

De aanvaller zelf beaamt zich thuis te voelen bij Feyenoord. "Weet je, Vanaf het eerste moment dat ik in Rotterdam was, voelde het bijna alsof ik hier hoorde. Die mentaliteit van geen praatjes hebben, van niet interessant doen over jezelf; ik hou ervan. Voor deze mensen wil ik doelpunten maken, het liefst nog heel veel."

Met een contractverlenging lijkt het zo goed als zeker dat Gimenez ook komend seizoen in De Kuip speelt. De Mexicaan blikt alvast vooruit:"“Moet je je voorstellen als Feyenoord over een paar weken in de Champions League staat en het hier nóg harder tekeergaat. Dat wil je toch meemaken als voetballer?"

Ten slotte drukt Gimenez de Feyenoord-supporter nog iets op het hart. "Geloof me: mijn familie en ik houden van deze club."

Delen

Reacties

Geweldig! Het zal zeker goed gaan. Gaaf dat Kloese hem al kent vanuit zijn tijd in Mexico. Dat heeft zeker geholpen.
In 2036 nemen we afscheid van hem in een bomvolle Kuip na 14 onafgebroken jaren voor Feyenoord te hebben gevoetbald, waarin hij meer dan 300 doelpunten heeft gemaakt, en zoals bekend negen landstitels en driemaal de Championsleague met Feyenoord gewonnen heeft.
We zijn erg blij te kunnen meedelen dat hij zijn carrière vervolgd als trainer bij de jeugd met het doel om later hoofdtrainer van Feyenoord te worden. Zijn vrouw Fer runt inmiddels al jarenlang met verve de afdeling communicatie en heeft met haar innemende persoonlijkheid zelfs het weerbarstige supportersgeweld van weleer uit kunnen bannen!
Ik kreeg een traantje en een glimlach bij het lezen van je post 🤝
Voetballend goed en persoonlijkheid briljant, fantastische speler om onze mooie club te representeren (op die rare overtreding tegen AS Roma na). Grappig ook dat er een nieuwe topspits is aangetrokken, maar de verlenging van Giménez wordt eigenlijk met meer enthousiasme ontvangen
Mexico lindo y querido,
si vivo lejos de ti,
deja me hacer muchos goles,
por Feyenoord y por el tri!

Esooooo!
En wij houden van jou! Jij gelooft sterk in god, wij geloven in jou. Maak ons groot met je doelpunten! Ik heb er alle vertrouwen in dat je onze nieuwe cultheld wordt waar we over 20 jaar nog over praten!
Dan zou Feyenoord eigenlijk nog een keer kampioen moeten worden. Pellè maakte in 66 wedstrijden 55 goals, dat is een volkomen krankzinnig aantal. Maar hoewel hij destijds razend populair was, heeft bijna niemand het nu nog over hem. Pas met prijzen wordt je verankerd in de clubhistorie.
Laten we vanavond beginnen met de JC schaal!
Wij zijn echt trots op santi die zit echt in mijn hart.
Zou er een bepaalde clausule zijn opgenomen in zijn contract voor clubs die in de winter of volgend jaar komen voor Santi?
Ja min 80 mil! Geen idee dat gaan ze echt niet naar buiten brengen
Wij houden ook van Feyenoord en ook van santi