Slot AZ uit

VK Sportphoto

Nieuws

Goede voorbereiding zegt Slot weinig: "Tegen Volendam dacht ik ook dat we ruim zouden winnen"

Stan

Zondag neemt Feyenoord het in de finale van de TOTO KNVB Beker op tegen N.E.C.. In aanloop naar dat duel is er vrijdagmiddag een personcerentie belegd om vooruit te blikken op de apotheose van het bekertoernooi. Tijdens de persconferentie gaat Slot in op de voorbereiding van zijn spelersgroep.

Slot geeft een update over de staat van zijn selectie. "Goed en fit, op de bekende gevallen na. Maar we moeten morgen natuurlijk nog wel een keer trainen. Quilindschy is er helaas voor ons en voor hem niet bij en dat geldt ook voor Gjivaj Zechiël. De rest is op dit moment allemaal beschikbaar."

En dus zal de staf van Feyenoord ook komende zondag weer keuzes moeten maken in de basisopstelling. "Er zijn meerdere jongens die constant aantonen dat ze ook kunnen spelen. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we niet alleen elf goede basisspelers hebben, maar daaracher ook een aantal jongens zitten die ook moeiteloos in de basis zouden kunnen spelen of gespeeld hebben. Dan kun je ook nog een stukje naar de tegenstander kijken of je wel of niet iemand wil gebruiken in de deze wedstrijd. We zullen zondag zien welke keuze we daarin maken."

Bedrogen uitkomen
Dat de spelers een goede voorbereiding draaien richting de bekerfinale, is volgens Slot geen indicatie dat het zondag ook wel goed moet komen. "Als je dat al denk naar de linkerkant of naar de rechterkant, kun je in een wedstrijd nog wel eens zeer bedrogen uitkomen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik voor de wedstrijd tegen Volendam dacht: wij trainen zo verschrikkelijk goed, we spelen zo goed, daar gaan we echt met ruime cijfers van winnen. Je hebt gezien hoe pijnlijke vertoning het geworden is. Je kan daar op lange termijn wel iets over zeggen, maar je kan helaas niet op een eenmalige gebeurtenis plakken."

Delen

Reacties

Nog geen reacties