VK Sportphoto - Feyenoord Ajax Klassieker Rook Vuurwerk Groen Groene Trainer Arne Slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot voelt nog niet hetzelfde als bij landstitel: "Maar een beker is heel speciaal om te winnen"

Stan

Zondag speelt Feyenoord in de bekerfinale tegen N.E.C.. In aanloop naar dat duel schoven Arne Slot en zijn collega uit Nijmegen Rogier Meijer aan voor de persconferentie. Daarin blikt de Feyenoord-trainer vooruit op het bijzondere treffen in het bekertoernooi.

Zoals Hancko eerder vertelde, zegt het eventueel winnen van de beker ook voor Slot weinig over succesvolheid van het seizoen. "Over het algemeen wordt het in de media altijd afgelezen aan of je wel of geen prijs wint. Ik denk dat het ook een onderdeel van voetbal is hoe het elftal is gedurende jaar ontwikkelt, dat spelers meer waard worden en hoeveel punten je haalt in een seizoen. Een seizoen zegt mij meer over de ontwikkeling van een ploeg. Maar een beker is wel heel speciaal om te kunnen winnen."

Na het kampioenschap van vorig jaar kan Feyenoord dit seizoen weer een prijs pakken. Al is het gevoel niet helemaal hetzelfde. "Dat kan je voorlopig nog niet vergelijken. Ik vind ook niet dat je een landstitel kan vergelijken met een bekerwinst. Het is heel mooi om een prijs te winnen, maar een landstitel vind ik echt nog weel een aantal stappen groter dan het winnen van de beker. Om de simpele reden dat je om een landstitel te winnen een heel seizoen heel goed moet zijn. Om een beker te winnen zou het ook zo kunnen zijn dat je met een gelukkig loting ook zo richting een finale kan wandelen. Dat vind ik wel een andere dimensie", is Slot eerlijk. "Maar het is wel heel bijzonder om nu bij zo een finale te zijn, wan het is niet zo dat ik er al 20 had meegemaakt. Ik vind het heel mooi dat we bij deze finale betrokken zijn."

N.E.C.
Slot verkijkt zich niet op het feit dat de tegenstander in de bekerfinale, N.E.C., in de competitie op flinke achterstand staat ten opzichte van Feyenoord. "25 punten is een behoorlijk verschil. Maar als je de stand in de tweede seizoenshelft erbij pakt  – en het weer gaat over hoeveel beter een elftal wordt gedurende het seizoen, omdat ze een goede trainer hebben – staan ze vierde en voor het weekend nog derde, gelijk achter ons en PSV. Ik denk dat dat veel zegt over de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt."

De trainer is dan ook erg te spreken over zijn collega-manager Rogier Meijer. "Een van de redenen waarom ik het een goede trainer vind, is omdat - als wij tegen een ploeg moeten zijn er een aantal ploegen waar ik vaak naar kijk in de tegenstanderanalyse en dan is het ook vaak de wedstrijd van N.E.C. die ik voorbij zie komen - vind dat ze altijd een heel goed wedstrijdplan en idee van spelen hebben. Vandaar dat het niet toevallig is dat net alleen wij moeite hebben om van ze te winnen, maar dat ze het uberhaupt heel goed doen tegen de topploegen in Nederland."

Delen

Reacties

Nog geen reacties