yv2023813yv2023813a1a09895

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Iedereen is gefocust om een perfecte wedstrijd te spelen"

Stan

In aanloop naar de bekerfinale die zondagavond op de rol staat schoven Arne Slot en Dávid Hancko zondag aan voor de voorbereidende persconferentie. De centrale verdediger kwam als eerste aan het woord en ging daarbij in op de eindstrijd van het KNVB bekertoernooi tegen N.E.C.

"Voor ons is het een grote kans om een prijs te winnen met Feyenoord. Voor ons als spelers, de club en de fans is dit nu zeker de belangrijkste wedstrijd van het seizoen", zegt Hancko over het belang van het duel van aankomende zondag. 

Het wel of niet winnen van de beker bepaald volgens de Slowaakse mandekker niet per se of het seizoen geslaagd is. "Als we winnen, dan is het succesvol. Als je alleen kijkt naar prijzen en we winnen niet, dan zou je kunnen zeggen dat het niet succesvol is. Maar als ik naar mezelf kijk vanaf het moment dat ik hier ben gekomen, de progressie die ik heb gemaakt, wat ik heb geleerd en de ervaring die ik heb opgedaan afgelopen seizoen en nu, dan is dat het belangrijkste voor mij. Maar natuurlijk willen we er alles voor doen."

Als speler van Sparta Praag speelde Hancko al meerdere bekerfinales en die ervaring kan hij over brengen op zijn teamgenoten. "We reken op onze staf om ons voor te bereiden voor de wedstrijd. Maar in de kleedkamer praten we natuurlijk wel over veel dingen. Een van de dingen die ik de jongens heb verteld is dat je initiatief moet tonen in de wedstrijd. Je moet wat risicovoller spelen om iets te creëren, want ik verwacht een hele lastige wedstrijd. In die momenten moet je dapper zijn en initiatief tonen."

Of Feyenoord klaar is voor de bekerfinale? "We gaan het zondag zien. Voor nu is iedereen gefocust om een perfecte wedstrijd te spelen. We bereiden ons overal op voor en dat is waar we ons nu op richten. Er is nog een training te gaan en ik het gevoel dat we er klaar voor zijn, maar alles zal beslist worden op het veld. We zullen goede en lastige periodes hebben, want we spelen tegen een moeilijke tegenstander. Dus daar moeten we op voorbereid zijn."

Delen

Reacties

Dat zijn ze bij NEC ook. Nikszeggende uitspraken en maar hopen dat je er zondagavond niet mee om je oren geslagen wordt.