17-2

Pieter Bouts

Nieuws

Bekerkoorts bij De Goeij: "De landstitel is specialer, maar de beker is gewoon een hoofdprijs"

Stan

Met nog twee dagen te gaan richting de finale van de KNVB Beker reikt de bekerkoorts tot steeds groter hoogtes. Supporters van zowel Feyenoord als N.E.C. kijken reikhalzend uit naar het moment dat beide clubs het zondagavond tegen elkaar opnemen. Hetzelfde geldt voor Ed de Goeij, die als keeper van Feyenoord maar liefst drie keer beslag legde op de zilveren dennenappel. 

De Goeij zal er zondag bij zijn als Feyenoord aftrapt tegen N.E.C. "Op uitnodiging van de KNVB, die voor alle ex-internationals twee kaarten klaar heeft liggen, ben ik in het stadion. Ik weet alleen nog niet wie ik meeneem. Mijn vrouw of een van de kinderen. Maar ernaar uitkijken doe ik absoluut", is de oud-Feyenoorder enthousiast.

De drievoudig bekerwinnaar weet wat een finale kan losmaken. "Kijk, ik ben nu alweer flink wat jaartjes gestopt, hè. En toch komen die finales tegen FC Den Bosch, NEC en FC Volendam nog geregeld voorbij. Dat zegt alles over de impact. Oké, de landstitel halen is net wat specialer. Maar de KNVB-beker pakken is gewoon een hoofdprijs. Zo simpel is het."

Als het aan De Goeij ligt voegt Feyenoord zondag de veertiende KNVB Beker aan de prijzenkast toe. "Daar ga ik wel vanuit, ja. Al vermoed ik dat ze wel een hele taaie kluif gaan krijgen aan NEC. Leuk ploegje, moet ik zeggen. Maar ik zie Feyenoord uiteindelijk met 2-0 winnen. En ik verwacht trouwens nog wat bijzonders. Santiago Giménez gaat weer scoren. Ik voel het gewoon", voorspelt de voormalige cultkeeper. 

Wellenreuther
Als oud-doelman zal De Goeij met extra aandacht kijken naar Timon Wellenreuther die zondag in het doel van Feyenoord de voorkeur krijgt boven de net herstelde Justin Bijlow. "Ik snap heel goed dat Wellenreuther keept. Kijk, Justin is technisch de beste keeper van Nederland. Alleen: hij is enorm blessuregevoelig. Wellenreuther heeft hem uitstekend vervangen. Logisch dat hij speelt."

De ex-Feyenoorder heeft ook een advies voor de Duitse goalie, die onlangs in verband werd gebracht met een transfer naar koploper PSV. "Wellenreuther is topclubwaardig. Maar: ik zou nog even wachten als ik hem was. Wie weet vertrekt Justin straks wel. Dan is hij bij Feyenoord dus gewoon de vaste eerste doelman. Maar goed, eerst die beker maar eens winnen."

Delen

Reacties

2 kaarten per oud international... kansloze kut KNJB, laat die kaarten lekker naar de trouwe aanhang gaan.