yv2024114yv2024114a1a06908

VK Sportphoto

Nieuws

Meijer: "Wij zullen de wedstrijd van ons leven moeten spelen"

Stan

Tijdens de persconferentie richting de bekerfinale was naast Arne Slot ook uiteraard N.E.C.-trainer Rogier Meijer van de partij. Hij blikte vooruit op misschien wel de belangrijkste wedstrijd in de historie van de Nijmeegse club en ging in op de de tegenstander van zondag. 

Meijer legt uit waar de kansen liggen voor N.E.C. in wat volgens hem een moeilijke wedstrijd gaat worden. "Er is al een aantal keer gezegd dat dit een wedstrijd op zich is. Volgens mij heeft Feyenoord na de winter nog niet verloren in een officiële wedstrijd. Alleen met strafschoppen tegen AS Roma. Dus die zijn geweldig onderweg. Wij zullen als elftal de wedstrijd van ons leven moeten spelen, willen we daar een goed resultaat halen. Die kansen zijn er uiteraard, maar dan ben je ook afhankelijk van de uitvoering die wij gaan brengen op het veld. Daar werken we wel naar toe en dat is het gene wat we graag willen."

Hoe ziet die 'wedstrijd van je leven' er uit volgens de trainer van N.E.C.'? "Dat je wint. Dat is het allerbelangrijkste. Feyenoord heeft natuurlijk heel veel individuele kwaliteit. Wij zullen als elftal en als individu zullen wij top moeten zijn. Dat zal soms betekenen dat als je moet verdedigen, dat je er alles voor moet doen en als je moet aanvallen zul je ook heel goed aan de bal moeten zijn. We kennen allemaal de kwaliteit van Feyenoord als ze de bal niet hebben. Dat moet resulteren in de wedstrijd van je leven als individu en als elftal."

Ten slotte wordt Meijer gevraagd naar de band die hij heeft met collega-trainer Arne Slot. "Het is niet zo dat ik letterlijk Arne opbel om met hem te sparren over voetbal, maar ik kijk gelukkig wel veel naar hoe hij speelt en hoe hij dingen oplost in het veld met zijn elftal. Daar weet hij niet van, maar dat bewonder ik wel moet ik eerlijk zeggen."

Delen