yv21121506474

VK Sportphoto

Nieuws

Gözübüyük fluit topper tegen PSV

Stan

Serdar Gözübüyük zal zondagmiddag de leidsman zijn als Feyenoord het in Eindhoven opneemt tegen de PSV. De KNVB heeft de geboren Haarlemmer aangesteld om de topper in goede banen te leiden. De nummers 1 en 2 van de Eredivisie hebben eerder dit seizoen al bewezen de onderlinge duels op het scherp van de snede te spelen, dus voor de arbitrage wacht naar alle waarschijnlijkheid een grote kluif. 

Toeval of niet, maar Feyenoord en PSV zijn de clubs die het vaakst te maken kregen met Gözübüyük. De 38-jarige arbiter had al 49 keer de leiding over een duel waar minstens een van de twee ploegen in actief was. De scheidsrechter deelde in al die wedstrijden slechts een rode kaart uit aan de Rotterdammers, maar niet aan de minste speler: in 2018 moest Robin van Persie tijdens een 2-1 overwinning op Vitesse het veld verlaten. Feyenoord is ook de ploeg waarbij, in positief opzicht, de meeste keren de bal op de stip werd gelegd door Gözübüyük.

De arbiter is niet onbekend met de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV: al vier keer werd de topper geleidt door Gözübüyük. Tweemaal was dat in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (2016 en 2018) en tweemaal in de Eredivisie (2018 en 2022). De laatste editie die hij floot was in speelronde 32 van het seizoen 2021/2022 toen Feyenoord door een omstreden strafschop in de blessuretijd langszij kwam en PSV het tegen Ajax moest afleggen in de strijd om het kampioenschap. Dit seizoen had Gözübüyük al drie keer de leiding over een wedstrijd van Feyenoord, waarbij de gestaakte Klassieker tegen Ajax (0-4 naar hervatting) als de meest memorabele geldt. 

Gözübüyük zal om 14:30 het eerste fluitsignaal laten klinken en wordt in het Philips Stadion bijgestaan door assistenten Erwin Zeinstra en Johan Balder. Edwin van de Graaf is in Eindhoven de vierde official. Vanuit Zeist kijk het VAR-team, bestaande uit Pol van Boekel (VAR) en Dyon Fikkert (AVAR), mee met het duel.

Halve finale tegen FC Groningen
Voor Feyenoord het opneemt tegen PSV, speelt het donderdagavond om 20:00 nog de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen FC Groningen. In dat duel in De Kuip is Danny Makkelie de scheidsrechter.

Delen

Reacties

Het is allemaal lood om oud ijzer, maar dat is ook het gevolg als je amateurs de regie over profs geeft....
Ik hoop dat we 020 een dikke pakslaag geven dan is het seizoen tog nog geslaagt voir mij
Meneertje respect! Ik vind het wel één vd betere op dit moment.