willem-van-hanegem-feyenoordnl

Tekst en foto: Feyenoord.nl

In beeld

Theatershow Willem van Hanegem maandagavond live te volgen

Stan

Kijktip voor de maandagavond: een theatershow over en mét Willem van Hanegem, ter ere van zijn 80ste verjaardag op 20 februari jl. Dit unieke eerbetoon aan De Kromme kun je vanavond vanaf 20:30 uur live en openbaar zien op Feyenoord ONE.

De theatershow wordt georganiseerd door het Algemeen Dagblad en vindt plaats in De Doelen op het Schouwburgplein in Rotterdam. De presentatie is in handen van Wilfried de Jong en speciaal voor Van Hanegem zijn er enkele grote namen uit de voetballerij te gast. Ook Mats Wieffer is aanwezig.

Delen

Reacties

Unpopulair opinion: Ik ben een beetje Willem van Hanegem moe.

Ben zelf opgegroeid in een voetballoze familie, de geschiedenis over Feyenoord is me tot de jaren '90 ontgaan en boeit me ook vrij weinig. Pas vanaf '00 zie ik mezelf als een fanatiek Feyenoordsupporter, maar ik zie buiten de columns en zijn menselijke kant (het steunen van supporters met een groot hart voor de club, maar wel met een stadionverbod of zijn directe band met het verrotte randje) echt 0 constructieve bijdrages aan de voetbalkant zoals Cruijff dat wel deed voor 'zijn' ajax en barcelona. Ik heb in periodes hen benijd, omdat zij wel konden terugvallen op de voetbalvisie van een grootvoetballer.


Zijn er meer medesupporters die zo denken?
Je moet je doodschamen. Feyenoord is niks meer dan sparta of heerenveen als je niet naar de geschiedenis kijkt. Deze man heeft als trainer kampioenschap en twee bekers gewonnen. Jij zet hem neer als een ouwe zeur die nooit wat voor betekent los van wat voetballende acties. Echt gewoon pertinent onwaar. Feyenoord is geen Ajax en Hanegem is en geen Cruijff.

Los daarvan echt totale onzin dat feyenoord niet kan terugvallen op een voetbalvisie van een grootvoetballer... In de slechtste seizoenen van de afgelopen 20 jaar heeft feyenoord 4x de beste jeugdopleiding gehad op een complex van het niveau IJVV de Zwervers onder leiding van Wim Jansen. Leuke opinion maar denk volgende keer even langer dan 2 minuten na.
@Stoichkov , we hoeven het uiteraard niet eens te zijn. Maar het niveau van begrijpelijk lezen bij je is aardig ondermaats. Zonde ook dat je Feyenoord in je laatste alinea zonder hoofdletter schrijft. Maar ik verwijs uiteraard naar zijn periode vanaf 2000, los daarvan is zijn trainerscarriere betrekkelijk karig tov zijn voetbalprestaties (Gio deed het bijvoorbeeld stukken beter). Cruijff en Van Hanegem waren van zelfde statuur bij hun clubs als voetballer. Maar Cruijff heeft tot zijn dood, zich bemoeit met het voetbal/beleid en visie bij zijn clubs. Dat benijd ik, want dat doet Van Hanegem niet.

P.s. Wim Jansen was idd iemand die in de jeugd voetbalintelectueel veel bijdroeg, maar in de hoofdmacht had hij 0 invloed en wilde hij dat ook niet.. Overigens was het niet onder zijn leiding, maar onder dat van Stanley Brard, miss moet je de volgende keer even langer dan 2 minuten nadenken.,
Wat is er nou precies mis met van Hanegem dan grote vriend, is toch gewoon een oer feyenoorder? Cruyff zette zelf trouwens ook niet de pionnetjes neer bij 020, Brard had de officieel de leiding maar Jansen had zeker een belangrijke adviserende rol.

Treurige vent, zelf als er niks te zeiken valt loop je nog moeilijk te doen.
Je roemt Wim Jansen om zijn voetbal intellectuele bijdragen in de jeugd maat zet Van Hanegem, die overigens echt precies hetzelfde doet, weg als iemand die niks bijdraagt?

Wim Jansen zat bekans iedere dag met Willem om de tafel om te praten over de invulling van de voetbalvisie in de jeugd. Met die visie, mede te danken aan Van Hanegem, zijn we geloof ik 5 seizoenen op rij uitgeroepen tot beste jeugdopleiding van het land.
@MathikN / @Stoichkov , dat hij sinds zijn laatste trainers klus in de jaren '90, verder niks naar mijn weten, constructief heeft bijgedragen aan het voetbalbeleid van Feyenoord, tenzij je zn collumns & podcasts meeneemt. 🥲
'Naar jouw weten', dan zijn we klaar hahahaha.