Tekst: Feyenoord.nl | Foto: 1908,nl

Jeugd

Overzicht Academy: Feyenoord Onder 18 behoudt koppositie

Stan

In het laatste weekend van februari liep Feyenoord Onder 21 tegen het eerste puntverlies aan van de voorjaarscompetitie. Onder 18 won bij FC Utrecht, terwijl Onder 17 dankzij een knappe comeback een punt overhield aan het duel met PSV. Onder 16 nam drie punten mee uit Amsterdam.

Onder 21 doet zichzelf tekort tegen N.E.C.
Feyenoord Onder 21 speelde doelpuntloos gelijk tegen N.E.C. Onder 21. Lees hier meer.

Feyenoord Onder 21 – N.E.C. Onder 21 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 21
Berger, Arnaud, Candelaria, Groen, De Blok, Van der Sluijs, Hokke, Kleijn, Netten, Alemayehu, Slory.

Onder 18 zegeviert bij FC Utrecht

Feyenoord Onder 18 blijft aan kop in de najaarscompetitie. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Utrecht won de ploeg van trainers Robin van Persie en Brian Pinas met 0-2. Kort na rust opende Aymen Sliti vanaf de strafschopstip de score. De ingevallen Zepiqueno Redmond stelde diep in blessuretijd de zege definitief veilig.

FC Utrecht Onder 18 - Feyenoord Onder 18 0-2 (0-0)
Scoreverloop:
53’ 0-1 Sliti (pen.)
90+5’ 0-2 Redmond

Opstelling Feyenoord Onder 18
Ka, Breinburg (86’ Schens), Kraaijeveld (46’ Redmond), Gardenier (46’ Sebbar), Plug, El Harmouz (76’ Diniz Lima), Sliti (70’ Cruz), Sneijer, Van Persie, Rudisill, Ouarghi.

Spectaculair gelijkspel voor Onder 17

Feyenoord Onder 17 heeft een punt overgehouden aan het duel met PSV Onder 17. De Eindhovenaren waren tot een kwartier voor tijd heer en meester op Varkenoord en leken dan ook met een ruime overwinning aan de haal te gaan. Niets was echter minder waar, want een knappe comeback leverde nog drie doelpunten en een knap gelijkspel op.

Feyenoord Onder 17 – PSV Onder 17 3-3 (0-2)
11’ 0-1 Bouhoudane (pen.)
30’ 0-2 Manuhutu
74’ 0-3 Thomas
80’ 1-3 Spier
90+2’ Neijenhuis
90+3’ Treffers

Opstelling Feyenoord Onder 17
Zon, Ettienne, Schens (65’ Van der Ent), Wessels, Gompel (46’ Mparaganda), Rambocus, Onunta (46’ Boulahrouz), Agboluaje, Neijenhuis, Van den Elshout (65’ Spier), Ulutas (76’ Treffers).

Onder 16 wint mini-Klassieker van Ajax
Feyenoord Onder 16 keerde zaterdagmiddag met drie punten terug uit de hoofdstad. In een doelpuntrijke mini-Klassieker toonde het team van trainer Erik van der Ven veerkracht door een vroege achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Na rust kwam de thuisploeg snel op gelijke hoogte, maar leverde een doelpunt van aanvoerder Sam Roovers toch nog de volle winst op.

Ajax Onder 16 – Feyenoord Onder 16 2-3 (1-2)
4’ 1-0 Zinhagel
16’ 1-1 Onunta
29’ 1-2 Onunta
50’ 2-2 Zinhagel
67’ 2-3 Roovers

Opstelling Feyenoord Onder 16
Thomassen, Valentijn (79’ Akachar), Wijks, Roovers, Soewarto, Khan, Nahany (59’ Nirk), Bakkali, Onunta (62’ Azaouagh), Amoah (41. Basfielt), Laarman.

Onder 15 hard onderuit bij PSV
Feyenoord Onder 15 heeft de uitwedstrijd tegen PSV Onder 15 met grote cijfers verloren. Het team van trainer David Toxopeus was met name voor rust onherkenbaar en stond zodoende halverwege al op een 4-0 achterstand. De thuisploeg vergrootte in de tweede helft nog de score, waarna Kelson Puati de eer redde: 5-1.

PSV Onder 15 – Feyenoord Onder 15 5-1 (4-0)
6’ 1-0 Hunte
19’ 2-0 Hunte
26’ 3-0 Mahamuud Abdi
40’ 4-0 Appiah
51’ 5-0 Bouhamdi
58’ 5-1 Puati

Opstelling Feyenoord Onder 15
Van Bennekom, Silva Dias, Puati, Plantinga, Baks, Faik, Aserie (67’ Damen), Rueck (41’ Ramos), Kargbo, Wilbrenninck-van Cuilenborg, Zarouk (53’ Hornstra).

Onder 14 neemt punt mee uit Amsterdam
Feyenoord Onder 14 heeft gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Ajax.. In de mini-Klassieker bracht Zakhar Hetmanov zijn team al na 2 minuten aan de leiding. Na een kwartier brachten de Amsterdammers de score weer in evenwicht, maar nog voor het rustsignaal had de ploeg van trainer Miquel Dingjan een nieuwe voorsprong te pakken. Na rust zorgde een benutte strafschop van de bezoekers voor de eindstand: 2-2.

Feyenoord Onder 14 – Ajax Onder 14 2-2 (2-1)
2’ 1-0 Hetmanov
15’ 1-1 Ajax
21’ 2-1 Verhoeven
51’ 2-2 Ajax (pen.)

Opstelling Feyenoord Onder 14
Frenken, Broere, Adams, Elfayda, Dos Santos, Zwartjes, Hetmanov, Kramp, Nedd, Verhoeven, Lubeya.

Onder 13 pakt drie punten bij Vitesse
Feyenoord Onder 13 had zaterdagochtend aan één doelpunt genoeg om met de vierde achtereenvolgende overwinning in de voorjaarscompetitie terug te keren naar Rotterdam. Op Papendal kwamen beide ploegen in de eerste helft niet tot scoren en ontstond er na rust een spannende confrontatie. Aidan Kuijt besliste in de tweede helft de wedstrijd door de winnende treffer binnen te schieten.

Vitesse Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-1 (0-0)