UEFA Champions League groep E | 2023/2024 | Feyenoord Atlético Madrid SS Lazio Roma Celtic Football Club

Groep E • Atlético Madrid vernedert Celtic; Feyenoord naar plek 3

Nigel

Atlético Madrid heeft ook haar tweede thuiswedstrijd in de Champions League gewonnen. De Madrilenen wisten met maar liefst 6-0 van de Schotten te winnen in eigen huis. Door de overwinning van Atlético staan zij weer aan kop in Groep E.

Het werd de ploeg van Simeone niet moeilijk gemaakt in het Cívitas Metropolitano. Antoine Griezmann opende de score al na zes minuten voor de Madrilenen. Vervolgens krijgt Celtic in de 23e minuut van de wedstrijd een rode kaart waardoor het verder moet met 10 man en tegen een 1-0 achterstand aan kijkt. Voor rust wist Morata de score nog te verdubbelen voor de Spanjaarden waardoor het 2-0 kwam te staan voor de ploeg van Diego Simeone.

In de tweede helft werd het eenrichtingsverkeer. In de 60e minuut zette Griezmann de 3-0 op het scorebord en was alle hoop voor Celtic verloren. Daardoor liepen de Spanjaarden in de laatste 30 minuten volledig over de kampioen van Schotland heen. Lino, Morata en Niguez scoorde nog voor Atlético Madrid waardoor het de wedstrijd met 6-0 wist te winnen.

Over drie weken reist de ploeg van Diego Simeone af naar De Kuip, waar de ontmoeting met nummer 3 Feyenoord op het programma staat. Het wordt voor de Rotterdammers een cruciale wedstrijd om zicht te houden op overwintering in de Champions League.