guidetti

Nieuws

Guidetti: "Ik weet zeker dat Feyenoord zondag gaat winnen"

Van de redactie

Zondag speelt koploper Feyenoord de klassieker tegen huidige nummer drie van de eredivisie, Ajax. Iedere wedstrijd tussen deze twee aartsrivalen heeft een eigen verhaal, zo ook die van 2012. Zweedse aanvaller John Guidetti bracht Rotterdam en omstreken in extase met zijn hattrick in de gewonnen klassieker (4-2) met Feyenoord destijds.

In gesprek met Voetbalzone geeft de inmiddels 30-jarige Guidetti aan de momenten in Rotterdam nog altijd niet vergeten te zijn. “Soms beleef ik die wedstrijd opnieuw in mijn gedachten. Ik was aan het poolen met Ruben (Schaken, red.) en Jerson (Cabral, red.) toen ik zei dat ik een hattrick zou gaan maken. Die gasten moesten lachen en vertelden me dat ik gek was. Eén doelpunt en winst was al genoeg om de held te zijn, zo beweerde Ruben. Ik ging daar niet mee akkoord en zei nogmaals: ik maak een hattrick. Na het derde doelpunt zie je iedereen als een gek achter mij aanrennen. Dat was omdat ik voor de wedstrijd al meerdere keren had aangegeven dat ik er drie zou gaan maken.”

Na een vroege achterstand door een doelpunt van Christian Eriksen kreeg de Zweed een penalty toegekend na een actie van Jan Vertonghen, discutabel volgens sommige. "Misschien niet, maar misschien ook wel,” glimlacht Guidetti. "Zijn voet raakte me wel, waardoor ik uit balans raak. Honderd procent. Dat Vertonghen na de wedstrijd benadrukte dat het geen penalty was is zijn goed recht. Dat boeide mij niets, ik gaf alleen om de 4-2 overwinning. Zonder die penalty was het 3-2, al was het natuurlijk wel een belangrijk moment. Toch weet ik zeker dat wij anders ook hadden gewonnen. Het was een verdiende zege, soms moet je gewoon geluk hebben met bepaalde beslissingen. Ik was niet nerveus voor die penalty. Ik wil de held zijn, geef mij die bal en ik ram hem erin. De spanning op zulke momenten, daar leef ik voor."

Na de wedstrijd barstte een waar volksfeest los in De Kuip. “Echt ongelooflijk. Eerlijk gezegd kon ik moeilijk begrijpen waarom het zo uitbundig gevierd werd. Pas later kreeg ik te horen dat Feyenoord niet vaak van Ajax wint én dat een hattrick van een Feyenoorder in deze wedstrijd al helemaal zeldzaam is. Die passie op de tribunes is krankzinnig.”

Guidetti is na een vervelende blessure/ziekte nooit meer echt de oude geworden. Feyenoord eindigde dat seizoen op de tweede plaats. "Ik ben direct naar huis gegaan en heb mijn mobiel op stil gezet. Ik was in die tijd volop gefocust op kampioen worden, helaas heeft dat vanwege omstandigheden niet zo mogen zijn dat jaar. Toch kan ik terugkijken op een geweldige tijd in Rotterdam. Ik mis die tijd regelmatig."

Vele malen is er door supporters en media gesproken over een terugkeer. "Natuurlijk was dat een droom, maar die kans heeft zich nooit écht voorgedaan. In het voetbal wisselen de trainers en directeuren elkaar snel af. Niet iedereen wil John kopen, begrijp je? We zouden een oefenwedstrijd tussen Feyenoord en AIK moeten regelen, dat zou gaaf zijn! Het lijkt me leuk om van dichtbij te zien hoe het nu met de club gaat. Toen ik bij Feyenoord speelde verkeerde de club in een lastige situatie. Daarna is het beter gegaan. Ik zie dat Feyenoord echt iets aan het bouwen is. Het aankoopbeleid is goed, spelers gaan weg voor hoge bedragen. Dat is alleen maar leuk om te zien.”

Aanstaande zondag zit Guidetti om 14.30 uur klaar voor de televisie. “Ik ga de wedstrijd zeker kijken. Ik blijf voor altijd fan van Feyenoord en wij zijn de twaalfde man. De Klassieker in De Kuip is voor eeuwig een speciale wedstrijd voor mij, een wedstrijd die ik niet wil missen. Wanneer ik deze wedstrijd kijk denk ik terug aan die ene dag in 2012. Feyenoord staat bovenaan en dat is de plek waar deze club hoort te staan, ik weet zeker dat de spelers gefocust zullen zijn. Ik kan me goed herinneren dat ik toen in Rotterdam elke dag voelde dat de wedstrijd dichterbij kwam. Het seizoen is nog lang niet over, maar Feyenoord kan nu goede zaken doen. Ik weet zeker dat Feyenoord gaat winnen en dat De Kuip zal ontploffen van vreugde!”

Delen

Reacties

ongelooflijk, ook vel te vroeg naar het buitenland vertrokken, 1 jaar de mogelijkheid gekregen in een andere competitie, maar toen moest hij weer terug. en toen is zijn talent vermorzeld, net als bij al die andere talenten die veel te vroeg worden opgepikt door een engelse club.