maatsen bron alamy

Alamy

Nieuws

"Ik vond het mooi dat Feyenoord mij terug wilde halen"

In de zoek naar een linksback kwam Feyenoord afgelopen zomer uit bij Ian Maatsen. De verdediger van Chelsea werd uiteindelijk verhuurd aan Burnley. Maatsen heeft geen spijt van die keuze, zo vertelt hij aan Voetbalzone

Feyenoord had belangstelling om de linksback te huren met een optie tot koop. "Ik vond het heel mooi dat Feyenoord mij terug wilde halen, maar mijn dromen liggen nog altijd in Engeland. Veel mensen wijzen dan naar het Europese voetbal, maar voor mij gaat het om ontwikkeling", aldus de voormalig jeugdspeler van Varkenoord.

Maatsen heeft destijds verkennend gesproken met Feyenoord. "De interesse was er sowieso, maar zo dichtbij als ik overal las was een transfer nog niet. Ik heb wel een officieel gesprek gehad met Arne Slot, dat was telefonisch. Hem heb ik eerlijk uitgelegd dat ik een doel heb: ik wil in Engeland slagen. Toen ik uiteindelijk voor Burnley koos heb ik hem opnieuw gebeld, dat vond ik wel zo netjes. Hij vertelde me dat hij dat kon waarderen."

Spijt van zijn keuze heeft de verdediger nog niet gehad. Met Burnley strijd hij mee voor promotie naar de Premier League. "Ik wilde graag bij een club spelen die meedoet om de bovenste plekken, met een andere druk dus. Ook vind ik een aanvallende speelstijl belangrijk, dan kan ik mezelf het best laten zien." 

Maatsen denkt dat het niveauverschil tussen de Eredivisie en Championship niet zo groot is. "Waar Burnley in de Eredivisie zou staan? Ik denk dat we wel tegen de top drie aan zouden zitten."

Delen

Reacties

De een traag de ander graag. Doei Maatsen. Veel plezier op een lager niveau.
groetenuitcharlois
4 goals, 4 assists in de Championship als linksback. Beslist wedstrijden. Wordt door Chelsea fans gezien als iemand die volgend seizoen in de basis moet.

Wel realistisch blijven dus; heeft gewoon een keuze gemaakt die goed heeft uitgepakt. Burnley doet het namelijk ontzettend goed in de Championship met Kompany aan het roer.
Gelukkig pakte Hartman de kans als jongen die de club wel trouw bleef.
Feyenoordmuntendam
Sterker nog die vind ik beter als deze man.
Bovenste plekke. Had hier ook gekund
Inderdaad.
Maar dan wèl op het hoogste niveau.