Ruud Gullit (Soccrates Images)

Nieuws

Gullit over aanstaand kampioenschap: "Erger me aan mensen die zeggen dat het door slecht Ajax komt"

Moreno

Ruud Gullit ziet dat het Nederlandse voetbal zich op positieve wijze ontwikkelt. De goede prestaties van Feyenoord en AZ in zowel competitieverband als in Europa zijn daar voorbeelden van, maar ook het feit dat er geen dominantie meer is van één club. Dit vertelt de oud-Feyenoorder in zijn column in De Telegraaf.

"Ik zie voor het eerst in jaren een enorme verandering in Nederland als voetballand, omdat we met z’n allen gewend zijn geraakt aan het feit dat Ajax zo dominant was", aldus Gullit. "Nu dat niet langer het geval is, merk ik aan de mensen in mijn omgeving – iedereen weet dat ik veel vrienden heb die voor Ajax zijn – dat ze dit heel vreemd vinden. Waar ik me het meeste aan stoor, is hun mening dat Feyenoord en PSV zo goed voor de dag komen omdat de Ajax-spelers dit seizoen niet in vorm zijn. Dat is een verkeerde observatie."

Gullit is enorm onder de indruk van Feyenoord, de club waar hij van 1982 tot 1985 furore maakte. "Feyenoord heeft het ook in Europa uitstekend gedaan. En Feyenoord heeft met Orkun Kökçü een geweldige voetballer in huis. Als je toch ziet hoe die tegen AS Roma speelde, dat was werkelijk fantastisch. Zo volwassen en zo goed dat je nu al weet dat die niet meer te behouden is."

Niet alleen de aanvoerder van Feyenoord kon op lovende kritieken rekenen. Ook de andere spelers die afkomstig zijn van Varkenoord kunnen Gullit bekoren. "Justin Bijlow was ook fantastisch. De jonge linksback, Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida, hoorden ook bij de besten aan Feyenoord-kant. Met Kökçü erbij zie je dat de zelf opgeleide jeugd er bovenuit stak. En dat deden die jongens in een enorme heksenketel, waar sommige Feyenoorders aan onderdoor gingen. Als die ook hun niveau hadden gehaald, zou Feyenoord meer kans hebben gehad om door te gaan."

De captain van het Nederlands elftal dat in 1988 het EK won eindigt zijn lofzang met mooie woorden voor de trainer van Feyenoord. "Arne Slot heeft bij Feyenoord iets in gang gezet wat er altijd was in het Nederlandse voetbal. Maar we waren het vergeten, het jagen en het veroveren van de bal op de helft van de tegenstander. Het is hartstikke leuk om naar te kijken, gewoon omdat we dit lang niet hebben gezien bij veel clubs."

Delen

Reacties

Het grootste compliment kwam van Wim Kieft. AS Roma had bijna niemand verloren en Feyenoord een heel nieuw team moest opbouwen. Dan kun je niet zeggen dat Feyenoord het slecht heeft gedaan tegen AS Roma. Vond ik een goeie analyse.
Het blijft een aparte die Ruud. Ik vind het wel mooi, hoe hij als amsterdammer toch nog altijd voor Feyenoord opkomt.
Nee, Hij was alleen in Amsterdam geboren en had in Haarlem en Alphen aan de Rijn tijdje gewoond. Ik ken hem allang, heb zelfs in Alphen aan den Rijn gewoond door zijn 1e vrouw.
Hij is altijd voor Feyenoord, inderdaad heel mooi net als Hanegem ook.
Gelijk heeft Ruud Gullit. Zo kom je niet gauw tegen fantastisch spelers van Feyenoord. Echt top!
Waarom Ajax altijd zo dominant is, komt de spelers zelf heel erg vals voor. Toneelspelers, uitlokken tot
ergernis van tegenstanders, daar profiteren ze van hun winst, omdat ze onuitstaanbaar verliezers zijn.
Zo ging het alsmaar door. Goede Ajax was er allang niet meer in , die overal aan het gillen en schreeuwen om aandacht, agressief naar de scheidsrechter, is voor mij daarom geen fantastisch team, al sinds jaren 2000 niet meer.
Inderdaad zo zelden zo goed gespeeld als nu met Feyenoord, ook onder leiding van Bronckhorst, Koeman, Rutten, v Marwijk, Ruud Gullit, Beenhakker, Hanegem en nog zoveel te noemen. Heel bijzonder!
Kampioen worden met, waarschijnlijk, 85 punten is gewoon echt heel heel heel keurig.
Ik erger mij gewoon aan Ajax in het algemeen.
Vooral die kermend op de grond liggende gasten, (Tadic, klaassen, ) wanneer ze niet eens worden aangeraakt . Onsportieve verliezers die uit zijn om door te provoceren en te schoppen ( Alvarez) en ga zo maar door.. Arrogante "Godenzonen" met een grote mond.
Ja, betweters zijn het. Denken dat het voetbal door hen is uitgevonden. Dat is een enorme misvatting!
Ja, betweters zijn het. Ze denken dat het voetbal door hen is uitgevonden. Dat is een enorme misvatting!
Is ook totale onzin. We hebben slechts 1 keer verloren in de competitie. (Dankzij een onterechte corner nb!)

Komen op 85 punten