sparta-rotterdam-feyenoord-1-3-jim-breeman-sports-photography-62

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Hancko duidelijk: "Elke wedstrijd zal cruciaal zijn voor ons"

Stan

Dávid Hancko presenteerde zich in de gewonnen wedstrijd tegen Sparta andermaal als een van de sterkhouders van Feyenoord. De Slowaak was niet alleen verdedigend belangrijk, maar zette in de tweede helft ook de 1-3 eindstand op het scorebord. Voor de camera van Feyenoord gaat de mandekker in op de belangrijke overwinning op Het Kasteel. 

Hancko is erg verheugd dat de belangrijke wedstrijd tegen Sparta gewonnen werd. "Natuurlijk ben ik heel erg blij. Voor de wedstrijd, tijdens de warming-up, kregen onze vrienden informatie over Ajax. Dus we wisten dat, net zoals bij elke ander wedstijd, het een cruciale wedstrijd voor ons zou worden. Dus natuurlijk ben ik blij dat we hebben gewonnen in een uitwedstrijd. Het was een lastige wedstrijd, maar Timon Wellenreuther hielp ons enorm vandaag bij de penalty en andere situaties. Toen scoorden we, dus natuurlijk ben ik heel bij nu."

De Slowaakse verdediger kon niet goed oordelen of de strafschop van Higler voor Sparta terecht was. "Ik zag het de eerste keer niet en heb het ook niet op het scherm gezien. Maar dat was zijn beslissing." Wel is Hancko erg te spreken over de redding van Wellenreuther die volgde. "Timon helpt ons enorm en dat is misschien zelfs beter dan geen penalty. Hij redde hem en ik ook heel blij voor hem."

Feyenoord had het op dat moment verdedigend erg moeilijk met de Spartanen. "Het is heel lastig met de lange spits. Een hoop lange ballen. Natuurlijk is het niet onze speelstijl, zoals zij spelen. Maar wij moeten daarop anticiperen. Als zij zo willen spelen, moeten we in de duels gaan en de tweede bal winnen. En als we de bal hebben ons spel spelen. Dat moeten we iedere wedstrijd doen." Daar is Feyenoord goed in geslaagd, vindt de maker van 1-3. "Ik ben erg tevreden met de reactie van team daarop. We waren aan het vechten. Natuurlijk winnen we niet elk duel, maar we werkten hard, zoals altijd."

Doordat concurrent Ajax uit bij Go Ahead Eagles op een doelpuntloos gelijkspel bleef steken gaat Feyenoord nu met 8 punten los aan kop. “Tuurlijk voelt het goed, maar er zijn nog steeds 21 punten te behalen. Dus niks is nog klaar. Zoals ik zei zal elke wedstrijd cruciaal zijn voor ons. Maar natuurlijk is het heel fijn, ook na de interlandbreak waarin veel spelers wegwaren. We hebben een paar trainingen gehad. Ook al denk ik dat onze prestaties niet de hele wedstrijd zo goed waren. Uiteindelijk hebben we gewonnen en hebben we drie doelpunten gescoord. Dat is wat mij heel blij maakt."

Woensdag staat het volgende belangrijke duel op het programma, als de ploeg van Slot tegen Ajax speelt in de TOTO KNVB-beker. Hancko kijkt uit naar het treffen. "Het is de derde wedstrijd tegen Ajax. Het beste is dat we in ons eigen stadion spelen, met onze eigen supporters. Nu hebben we twee dagen om te herstellen en om voor te bereiden op de wedstrijd. En dan gaan we weer."

Delen

Reacties

Geweldige speler! Gelukkig kunnen we daar nog een paar jaar van genieten.
Denk je dat serieus? Die gaat volgend seizoen richting Engeland vrees ik.
Wat een geweldenaar die Hancko, verdedigend zelden op fouten te betrokken en ook aanvallend altijd gevaarlijk. Dat het in Rotterdam nooit meer over Senesi gaat is zijn verdienste!