jim-breeman-sports-photography-feyenoord-o18-ajax-o18-1-1-12

Jeugd

Overzicht Academy: belangrijke overwinningen voor O18 en O16

Stan

De Academy-teams van Feyenoord kunnen terugkijken op een positief verlopen weekend. Onder 18 nam drie punten mee uit Hengelo en blijft zodoende meedoen voor het kampioenschap. Hetzelfde geldt voor Onder 16, dat dankzij een overwinning op Vitesse de koppositie van de Arnhemmers overnam. De verslagen lees je hieronder.

Onder 18 op valreep langs FC Twente/Heracles
Feyenoord Onder 18 heeft zaterdagmiddag een uiterst belangrijke zege geboekt in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van trainer Henk Brugge moest op bezoek bij FC Twente/Heracles diep gaan, maar kreeg in de slotfase toch het gewenste resultaat. Dankzij een doelpunt van Fabiano Rust (op de foto spelend tegen Ajax) won Feyenoord Onder 18 met het kleinst mogelijke verschil.

FC Twente/Heracles Onder 18 - Feyenoord Onder 18 0-1 (0-0)
Scoreverloop:
83’ 0-1 Rust

Opstelling Feyenoord Onder 18
Berger, Arnaud, Elmensdorp, De Blok, Candelaria (90+2’ Pusic), Giersthove, Redmond, Plug, Rust, Rais (46’ Smith/70’ Sarigül), Sliti.

Remise voor Onder 17 tegen Ajax
Al op vrijdagavond speelde Feyenoord Onder 17 de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten Ajax. Waar Feyenoord in de eerste helft enkele goede mogelijkheden onbenut liet waren de bezoekers uit Amsterdam kort na rust wel meteen doeltreffend. Uiteindelijk kreeg het team van trainer Davey van den Berg loon na werken doordat Mohammed Fuaad met het hoofd de eindstand op 1-1 bepaalde.

Feyenoord Onder 17 - Ajax Onder 17 1-1 (0-0)
49’ 0-1 Faberski
70’ 1-1 Fuaad

Opstelling Feyenoord Onder 17
Husselin, Otte, Kraaijeveld, Sebbar, Moses (57’ Soetekouw), Sneijer, Thomas (75’ Janssen), Rambocus (75’ Spier), Van Persie, Ulutas (60’ Zijp), Fuaad.

Onder 16 wint topper van Vitesse
Feyenoord Onder 16 is dankzij een knappe overwinning op Vitesse - voorafgaand aan het duel de lijstaanvoerder - de nieuwe koploper. Na een 1-0 achterstand bij rust herpakte de formatie van trainers Robin van Persie en Brian Pinas zich in de tweede helft knap en wist het uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Ondanks dat de bezoekers in blessuretijd nog de aansluitingstreffer op het scorebord wisten te zetten bleven de drie punten op Varkenoord.

Feyenoord Onder 16 - Vitesse Onder 16 3-2 (0-1)
22’ 0-1 Guermat
49’ 1-1 Gompel
54’ 2-1 Neijenhuis
78’ 3-1 Treffers
80+1’ 3-2 Huetink

Opstelling Feyenoord Onder 16
Thomassen, Mojanaga (50’ Van den Elshout), Schens, Erat, Mparaganda, Agboluaje, Boulahrouz (66’ Seintje), El Harmouz, Neijenhuis, Ouarghi, Gompel (75’ Treffers).

Invallers bezorgen Onder 15 de winst
Na midweeks een mooie 0-4 overwinning te hebben behaald op AZ heeft Feyenoord Onder 15 het goede gevoel zaterdag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag een positief vervolg weten te geven. In het Haagse Zuiderpark waren de doelpunt lang spaarzaam, maar wist het team van trainer David Toxopeus in de slotfase toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Invallers Musa Kargbo en Nnamdi Koka bepaalden de eindstand uiteindelijk op 0-2.

ADO Den Haag Onder 15 - Feyenoord Onder 15 0-2 (0-0)
65’ 0-1 Kargbo
80+3’ 0-2 Koka

Opstelling Feyenoord Onder 15
De Moll, Valentijn, Palmberg, Roovers, Khan, Nahany (58’ Bakkali), Rueck (41’ Koka), Amoah, Onunta (77’ Akachar), Nirk (41’ Kargbo), Nobel.

Onder 14 neemt drie punten mee uit Doetinchem
Feyenoord Onder 14 kon zaterdag na afloop van de uitwedstrijd tegen De Graafschap drie punten aan haar totaal toevoegen. In de laatste minuut voor het rustsignaal opende Jay-Sean Tuur de score namens het team van trainer Erik van der Ven. De marge werd kort in de tweede helft door de net ingevallen Shae Leimena verdubbeld. Dit bleek tevens de eindstand in Doetinchem te zijn.

De Graafschap Onder 14 - Feyenoord Onder 14 0-2 (0-1)