wellenreuther

VK Sportphoto

Nieuws

Wellenreuther: "Blij om iets terug te geven aan de supporters"

Stan

Timon Wellenreuther had zondagmiddag met zijn saves een groot aandeel in de 1-3 overwinning van Feyenoord op Sparta. Vlak voor rust keerde hij zowel een inzet als een strafschop van Sparta-aanvaller Vito van Crooij, waardoor de ploeg van Slot op de been bleef. De keeper uit Duitsland blikt na afloop voor de camera van Feyenoord terug op zijn sterke wedstrijd, die hem onder de bezoekers van 1908.nl tevens de titel van 'man-of-the-match' opleverde. 

“Het was zeker belangrijk. Ik denk als je 2-1 achterkomt dat het een hele lastige wedstrijd wordt hier", zegt Wellenreuther over zijn cruciale reddingen. "Uiteindelijk zijn we heel blij dat we de 3 punten hebben. Het maakt niet uit hoe. Vandaag was het een moeilijke wedstrijd, maar we hebben de 3 punten en dat is het enige wat telt."

De Duitse doelman komt na een aantal moeizame wedstrijden steeds beter in vorm. Dat valt ook Het Legioen op, dat hem na de wedstrijd tegen Sparta toezong. "Het was heel fijn om belangrijk te zijn voor het team. Ik heb er hard voor gewerkt dus ik ben blij om iets terug te geven aan de supporters. We zullen zien wat de toekomst brengt."

Vlak voor het rustsignaal pakt Wellenreuther een strafschop waardoor een achterstand tegen de Spartanen wordt voorkomen. De doelman in kwestie durft niet te zeggen of het geven van de penalty door scheidsrechter Higler terecht was. "Ik heb geen idee. Ik zag de bal de lange armen van Mats Wieffer raken, maar ik weet niet precies wat de regel is en ik heb het niet teruggezien. Ik weet dat hij de arm raakte, maar geen idee waar precies."

Door redding te brengen op de penalty van Vito van Crooij was Wellenreuther van grote waarde voor Feyenoord, dat het niet makkelijk had met Sparta. "Het was erg lastig. De lange ballen op hun spits (Tobias Lauritsen red.) waren moeilijk te verdedigen. De sprints die ze de hele tijd trokken waren niet gemakkelijk bij te houden. Aan het einde van de eerst helft hadden we het daar moeilijk mee. Ze kregen twee of drie kansen. Maar in de tweede helft deden we het een stuk beter. Toen scoorden we twee goals en wonnen we."

De 27-jarige goalie kijkt dan ook met een goed gevoel terug op het tweede deel van de wedstrijd. "We bleven heel compact spelen. Het was niet makkelijk voor hen om kansen te creëren. En wij zijn altijd gevaarlijk in de counter. Dus was het heel belangrijk om de diepe sprints te maken. Dan scoort Santiago Gimenez een hele belangrijke goal en als je dan 1-2 voorstaat krijg je vertrouwen. Dan maken we ook de 1-3. Daar zijn we heel blij mee."

 

 

 

Delen

Reacties

Kan Feyenoord hem definitief overnemen of is prijskaartje te hoog?
@FTM, is Wellenreuther een optie om over te nemen deze zomer? Feyenoord is op zoek naar een 2e keeper met de kwaliteiten van een 1e keeper en Wellenreuther doet het erg goed de laatste tijd!