hancko-juichen-sparta

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko Telegraaf speler van de week: "Hij is buitencategorie"

Moreno

Oud-Feyenoorder John van Loen stelde het team van de week van speelronde 27 van de Eredivisie samen voor De Telegraaf. Voor hem was duidelijk wie de speler van de week werd: Dávid Hancko. De Slowaak maakte een schitterende goal tegen FC Utrecht, waarmee hij Feyenoord aan de zege hielp. 

Van Loen, die van 1993 tot 1995 twee seizoenen in De Kuip speelde, is erg gecharmeerd van de verdediger van Feyenoord. "Hancko is buitencategorie", begint hij. "En een speciale prof, als je Arne Slot ook over hem hoort. Zo eentje die er álles aan doen om fit te zijn, tot aan z’n eet- en rustmomenten. Dat maakt hem ook superfit en dan zie je hem op het einde van een wedstrijd nog net zo tekeergaan als in de eerste minuut", zag de oud-spits, die in 54 wedstrijden tot zeventien goals kwam bij Feyenoord.

De Slowaak speelde het grootste gedeelte van zijn wedstrijden in het hart van de defensie, maar wanneer hij linksback staat, lijkt hij erg gemakkelijk te scoren. Drie van zijn acht goals in een Feyenoordshirt waren als linkervleugelverdediger. De overige goals kwamen, op één na, uit standaardsituaties. 

Van Loen ziet dat Hancko op beide posities uitstekend uit de voeten kan. "Het maakt ook niet uit of hij links centraal of linksback staat. Als linksback lijkt hij zelfs nog beter, want dan scoort hij steeds. En ook geen lullige doelpunten…", besluit hij.

Delen

Reacties

Problemen bij Feyenoord lijken zichzelf op te lossen dit seizoen…

Eerst treuren om Trauner, die geblesseerd raakt en dan staat daar ineens Beelen alsof hij al jaren meegaat bij Feyenoord 1 en zich onmisbaar maakt.
Nu is het treuren om onze pitbull Hartman die lang uit de running is…
Staat daar Hancko als LB een dijk van een wedstrijd te spelen…

Wat zou er met Beelen gebeuren als Trauner weer fit is, was de vraag..
Trauner is bijna fit..
Dus kunnen Beelen en Trauner het centrum bewaken en Hancko de LB voor z’n rekening nemen.
Geertruida houdt de boel in de gaten op RB.
Hebben we nog Nieuwkoop en Lopez achter de hand..

Probleem opgelost!
Enige is dat je op de positie van LCV ook liever een linkspoot hebt.
volgens mij is beelen twee benig
Dat zou mooi zijn. En heb ik het idee dat rechts toch wel stuk dominanter is de links, toch?
Wat een klasbak en voorbeeld prof! Contract voor het leven geven
Deze man ga je echt niet zomaar vervangen volgend seizoen