David Hancko (feyenoord-celtic)

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko trots op prestaties Feyenoord: "Eerder lukte het niet in grote wedstrijden, dan is deze erg lekker"

Karst

Feyenoord won gisteravond in de eigen Kuip met 1-0 van PSV en staat daardoor in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. David Hancko was, zoals bijna iedere week, een van de grote uitblinkers. De Slowaak was persoonlijk verantwoordelijk voor de verdwijning van PSV-aanvoerder Luuk de Jong. Na afloop van de wedstrijd sprak David Hancko tegenover Feyenoord Media met trots over de prestatie van zijn team. 

Feyenoord verloor al twee keer van PSV dit seizoen. Gister kwamen de Eindhovenaren voor de derde keer op bezoek in Rotterdam en Hancko en zijn teamgenoten waren uit op eerherstel. “Dit was onze kans om iets recht te zetten. In de competitie ging het niet zoals we wilden. We hebben opnieuw de kans gekregen om tegen PSV te spelen en eindelijk hebben we wel gewonnen, daar ben ik heel blij mee.”

Arne Slot bereidt alles tot in de laatste details voor en laat niks aan het toeval over. “Dat was misschien wel het verschil”, aldus Hancko. “We waren goed voorbereid en wisten tot in detail wat we precies moesten doen. Grote wedstrijden zoals deze worden bepaald op de kleine details. We wisten dat we moesten strijden en verdedigen. Uiteindelijk is het gelukt om geen tegengoal te krijgen. Het allerbelangrijkste is dat wij een doelpunt gescoord hebben en zij niet. Daarom gaan we naar de kwartfinale.”

De opbouw naar de eerste goal van Feyenoord was prachtig. De assist op de goal van Timber komt op de naam van Hartman, maar had misschien wel op de naam van Het Legioen moeten staan. “Op het moment van de 1-0 domineerde we al meerdere minuten het spel. We waren alleen maar op hun helft, en je voelde het al een beetje aankomen. We hadden al een paar kansen gekregen daarvoor. Dat is heel belangrijk om het eerste doelpunt te maken in zo’n beladen wedstrijd. Eerder lukte het in grote wedstrijden niet, ook niet tegen PSV, dan is deze erg lekker.”

Hancko blinkt iedere week uit bij Feyenoord. De Slowaakse verdediger is dan ook erg tevreden over zijn eigen spel, maar vergeet zeker niet de prestaties van de rest van het team. “Ik ben heel blij met deze wedstrijd. Dit zijn de wedstrijden en uitdagingen die ik graag wil spelen. Als je dan goed speelt in zo’n grote wedstrijd maakt dat mij heel gelukkig. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor het team, de supporters en iedereen bij de club. Ik denk dat iedereen deze wedstrijd zal onthouden. Mensen zullen zeggen: 'Het is maar om een plek in de kwartfinale', maar voor ons was dit een grote wedstrijd. De manier waarop we voorbereid waren en hoe we speelden maakten me heel erg blij.”

Feyenoord ging de rust in met 1-0, maar de wedstrijd is dan pas halverwege. De Rotterdammers zijn maar al te bekend met doelpunten scoren in de slotminuten en Hancko weet dat PSV dit kunstje ook beheerst. “De tweede helft mochten we niet de focus verliezen. We wisten dat ze kansen zouden krijgen, met name op de vleugels zijn ze goed in de een-op-een. Maar onze vleugelaanvallers verdedigde goed mee, daardoor hadden ze moeite om in ons doelgebied te komen. We stonden goed te verdedigen voor de eigen goal, soms is het nodig dat we niet alleen maar mooi voetbal spelen. Vandaag moesten we vaker de lange bal spelen, omdat PSV daar niet tegen kan.”

Aanstaande zondag staat er weer een topaffiche op het programma voor Feyenoord. Dan nemen de Rotterdammers het, wederom in eigen huis, op tegen FC Twente. Hancko is ervan overtuigd de goede reeks door te kunnen zetten tegen de Tukkers. “Ik denk dat we eenzelfde soort wedstrijd kunnen verwachten. Zij spelen graag vechtvoetbal en hebben snelle spelers. Zoals Arne Slot vaak zegt bij grote wedstrijden, niet alleen tegen ons, maar ook tegen de pers, we kunnen goed voetballen, maar bij grote wedstrijden wordt meer van je verwacht. We moeten spelen met meer passie en strijd en dit leveren in de hele wedstrijd. Als we dat zondag kunnen brengen dan denk ik dat we weer succesvol zullen zijn.”

Delen

Reacties

De verdwijning van Luuk de Jong. Man, wat was die Hancko goed, zeg.
Meest stabiele speler! Medaille voor David!
Beste CV die ik heb zien spelen in ons mooie shirt. (Ik ben 25)
Same here, als hij ooit de deur uit gaat dan voor de hoofdprijs heeft zijn contract verlengd. Dus dat is mooi meegenomen voor in de zomer als we niet de gewenste bedrag voor krijgen