kasanwirjo

VK Sportphoto

Nieuws

Kasanwirjo wil weer voor zijn kans gaan: "Zo sta ik er wel in"

Van de redactie

Neraysho Kasanwirjo werd op 23 januari 2023 gepresenteerd bij Feyenoord. De 21-jarige verdediger kwam in de winterse transferperiode over van FC Groningen. In zijn eerste halfjaar in Rotterdam speelde de verdediger in zeven officiële duels en in totaal 185 minuten voor de Rotterdamse ploeg. Afgelopen zomer werd Kasanwirjo verhuurd aan Rapid Wien. In gesprek met Voetbalprimeur geeft de verdediger aan het naar zijn zin te hebben in Oostenrijk.

Kasanwirjo draaide begin dit seizoen nog de gehele voorbereiding mee bij de ploeg van Arne Slot, totdat de 21-jarige verdediger alsnog werd verhuurd aan Rapid Wien. "Toen Marcus wegging, dacht ik: nu krijg ik misschien meer kansen. Hij was natuurlijk een directe concurrent van mij. Later bleef Lutsha (Geertruida, red.) en kwam Nieuwkoop. Toen voelde ik de bui al een beetje hangen: Nieuwkoop is natuurlijk een kind van de club, is ook wat ouder en heeft meer ervaring. Toen vroeg ik mezelf af: wat moet ik hiermee? Ik ben toen met mijn zaakwaarnemer Christopher Coffie gaan kijken wat ik wilde. Al snel had ik veel goede opties. Uiteindelijk kozen we samen voor deze stap", aldus Kasanwirjo tegenover de voetbalwebsite.

Bij de Weense club heeft hij het naar zijn zin. "Het gaat goed. Ik woon hier in Wenen en heb niet veel te klagen, eerlijk gezegd. Ik heb me hier goed kunnen settelen, waardoor ik me nu volledig op het voetbal kan focussen. Tot nu toe speel ik alles, dat is ook waarvoor ik gekomen ben. Het is wel anders voetballen dan in Nederland. Er wordt hier veel intensiteit van je verwacht en gevraagd. We spelen voor Europees voetbal en dat merk je ook gewoon. Het is ook goed dat ik na dit seizoen een stukje meer intensiteit meeneem, terug naar Feyenoord." 

Vanuit Feyenoord is er geregeld contact met de verhuurde verdediger. "Ik heb vaak contact met Feyenoord. Niet elke dag of week, maar wanneer het erop aankomt of het nodig is, spreek ik met iemand van de club: gaat het goed, of juist niet? Daar ben ik blij mee, dat er vanuit Feyenoord ook nog naar me gekeken wordt. Dat zegt veel over wat voor een club Feyenoord is. Zo kreeg ik hier een keer voor een wedstrijd beelden vanuit de club toegestuurd, met twee key passes die ik heb gegeven. Ik was toen ook opgelucht en dacht ik: oké, jullie kijken naar me. Ik ben nog interessant, ondanks dat ik in het buitenland ben. Dat geeft een lekker gevoel."

Komende zomer wil Kasanwirjo, die nog een contract heeft in Rotterdam tot de zomer van 2027, weer voor zijn kans bij Feyenoord gaan. "Ik kijk nog steeds hetzelfde naar mijn toekomst bij Feyenoord. Ik ben hier in Oostenrijk mijn ding aan het doen, ik speel mijn wedstrijden. Ik ben nu nog wedstrijdfitter geworden en moet het nu zelf laten zien. Ondertussen volg ik bijna alle wedstrijden van Feyenoord. Of het er nu naar uit ziet dat ik komende zomer gewoon weer voor mijn kans ga bij Feyenoord, in de voorbereiding? Zo sta ik er wel in."

Delen

Reacties

Dan zitten we met de (terug)komt van Kasanwirjo, Hendriks en Tsoungui opeens heel ruim in de centrale verdedigers. Al zou het me niets verbazen als zowel Hancko als Geertruida vertrekken.
Ik denk dat hij overbodig zal worden. We krijgen, als het goed is, ook Pedersen weer terug, en die is beter dan Kasanwirjo.
Voorlopig staat Sassuolo boven de streep, dus lang niet zeker dat Pedersen terug komt
Het zou mooi zijn als hij straks aan kan pikken. Het is nog steeds een jonge gast. Voetballen kan hij wel, maar maakte nog net iets te veel foute keuzes op het veld. Ik ken hem natuurlijk niet, maar het lijkt me dat hij hier een stuk volwassener teruggaat komen na een jaartje Oostenrijk. Die gast weet nu dat hij zichzelf overal kan redden. Dit kan misschien wel eens goed gaan uitpakken voor Feyenoord.
Zie hem graag terug komen. Bijtertje ten top was in begin beetje lomp en onbesuisd.
Doet het erg goed in Wenen en is erg populair bij fans vanwege zijn drive om op te komen. Voorzetten moeten nog stukken beter
Kan hij nu niet teruggehaald worden?