yv2024218yv2024218a1c05268

VK Sportphoto

Nieuws

Hans Kraay jr.: "In Brighton vinden ze 30 miljoen een koopje voor Wieffer"

Stan

Mats Wieffer gaat Feyenoord een dezer dagen officieel inruilen voor Brighton & Hove Albion. De aanstaande transfer van de middenvelder is onderwerp van gesprek in de voetbalwereld en komt dan ook bij het ESPN-programma Voetbalpraat aan bod, waar onder anderen Hans Kraay jr. tafelgast is. 

Als oud-speler van The Seagulls heeft Kraay jr. de nodige contacten in Engeland. "Ik heb vandaag nog even contact gehad met mensen in Brighton. De journalisten die vinden het een koopje. Ze vragen dan aan mij of ik kan vertellen wat voor speler het dan is. Dat heb ik dan ook gedaan." Hij somt op hoe hij Wieffer heeft omschreven: "Je kan hem altijd inspelen, vast aan de bal, draait open, tussen de linies, as safe as the bank of England. Dan vinden zij 30 miljoen een koopje."

De vraag aan tafel is of een transfer naar Brighton op dit moment de juiste is voor Wieffer. "Ik denk dat het een mooie stap is, maar het is niet een ploeg die jaarlijks meedoet om de Europese plaatsen”, zegt Kraay jr. daarover. “Dat hebben ze wel eventjes gedaan, vorig jaar seizoen hebben ze heel lang meegedaan om de Europese plekken en ook Europees voetbal gehaald. Dit jaar is het even wat minder geworden. Maar er is geld, het is een hele mooie club, het is een hele mooie stad en het is een hele mooie stap voor Wieffer. Maar een echte mooie stap is eigenlijk de top vier in Spanje, Italië of Engeland. Ik had Atlético mooier gevonden."

Ook Marciano Vink is aanwezig en uit zijn twijfels over de overstap van Wieffer. "Je gaat nu van Champions League met Feyenoord naar de nummer 11 in de Premier League, waar het ook maar afwachten is hoe ze volgend jaar draaien. Voor hetzelfde geld moet je vechten voor degradatie. Of het een mooie stap is, dat is de vraag. Het is een stap, maar een mooie stap weet ik niet. Een mooie stap vind ik top vijf Engeland of misschien top twee Italië."

Vink vindt de keuze van de middenvelder echter niet onlogisch. "Als Wieffer zich financieel kan verbeteren en hij gaat in de Premier League spelen, dat zijn allemaal dingen die spelers meenemen. Alleen ik vraag me af of het een mooie stap is. Het is gewoon een stap", zegt de analist, die de Spaanse competitie beter bij Wieffer vindt passen. Daar is Kraay jr. het niet helemaal mee eens. "Volgens mij past een hele goede voetballer overal en in elke competitie, en ik vind Mats Wieffer een hele goede voetballer die overal in elke competitie past."

Hij denkt dat het dan ook wel goed komt als de Feyenoorder binnenkort naar Engeland verkast. "Mats Wieffer is een hele verstandige zelfkritische jongen, die zich ongelofelijk heeft ontwikkeld. Af en toe té zelf kritisch. Het is wel een goede eigenschap om heel kritisch te zijn. Laat die jongen het zelf bepalen. Hij heeft er goed over nagedacht en ik denk dat een goede speler in elke competitie past."

Delen

Reacties

Hansie Hansie how good is that man what is his name again oh Wieffer.
Oh he is the best in Europe, ok Hansie thanks is real bargain for us 😄😄
En dan maakt Hansie er een item van op tv, meeste journalisten kennen Wieffer geen eens.
En dan komt elke site met dit nieuws, alsof het echt een koopje is.
5 jaar geleden was die weggegaan voor 5 miljoen, door de geweldige prestaties van Feyenoord is dat nu veel meer.
En Wieffer zelf wil duidelijk naar Brighton, dat geleuter van Liverpool wil deal kapen, nou daar hadden eerder mee moeten komen.
Het is gewoon een topdeal voor een Nederlandse speler a la Wieffer.
Wieffer speelt 1,5 jaar eredivisie , heeft geen enkele EK of WK eindronde meegemaakt, heel beperkte CL ervaring, waarin ie het goed heeft gedaan.
30 miljoen euro, plus makkelijke bonussen van 5 miljoen a la Kokcu, en een doorverkooppercentage .
Zelfde verhaal gaat gelden voor Hancko, Atletico heeft 30 miljoen betaald voor een rechter centrale verdediger van Real Sociedad, Robin le Normand, is Spaans international, staat daar gewoon bij de momenteel beste Europese ploeg in de basis, en die is dat dus waard.
Hoe dan mensen hier lopen te roepen dat Hancko 40 of 50 miljoen waard is, is mij een raadsel.
Dat gaat Atletico nooit betalen , dan zal er een Engelse club moeten komen met Quatarese oliedollars of Amerikaanse miljardairs.
Zeg maar zo'n cluppie als Man. United die 100 miljoen betaalden voor die antony
Dennis moet dus gewoon lekker wachten op die Engelse club voor Hancko. Maar snap je punt rond Wieffer wel.
Is ook goedkoop.

24, international, CL ervaring, lang contract.
100% eens met Kraay. Sportief gezien heeft deze transfer weinig glans.
Dat vind ik nu ook. Van CL naar middenmoot PL is toch geen sportieve verbetering. Het motief voor de overstap lijkt me overduidelijk financieel ingegeven.
Maar ik wens hem alle goeds in Brighton.
Ik denk dat Mats zich vooral comfortabel voelt bij een tussenstap om te kijken hoe dat gaat. Of je nou je Feyenoordsalaris x5 krijgt of x7 bij de top. Die top komt dan wel. Mats is een verstandige Tukker.
Niemand zegt gelukkig dat Feyenoord slecht onderhandelt heeft. Zou ook belachelijk zijn. Feyenoord heeft nog nooit 30 miljoen oplopend met bonussen gehad. Moeten natuurlijk wel wat afstaan aan Excelsior, maar toch.
Mensen kunnen het onderscheid niet maken tussen een voor Feyenoord prima deal en voor Brighton meer dan prima deal. Het een sluit het ander niet uit.

Wij als wekelijks 'Wieffer watcher' weten dat Brighton een meer dan goede deal heeft. Zij moeten dat nog met eigen ogen ervaren.

Als Wieffer exact dezelfde kwaliteit bij Burnley had laten zien afgelopen seizoen was het minimaal 40 mio geweest. Maar zo gaat dat nou eenmaal.
Ik dacht dat deze site juist weg wilde blijven bij willekeurige quotes van journalisten.
Inkoop van Wieffer voor half miljoen was briljant, verkoop voor 30 miljoen en wat bonussen is dat zeker niet. Want:

Hij is onze beste speler samen met Hancko, international van een topland, CL ervaring, prijzenpakker (3 in 3 jaar!) en nog 3 jaar contract. Kijk naar wat al die spelers van onze concurrenten de afgelopen jaren hebben opgeleverd en tel daar 10-30% inflatie bij op! Dan kom je op minstens 50 miljoen voor onze Mats. Die gasten hebben net bijna 40 miljoen betaald voor een tiener met een marktwaarde van 20 miljoen!

Dus leuke deal maar verre van optimaal. Wat we natuurlijk niet weten is of er afspraken gemaakt zijn, dan heeft Brighton gewoon slim en snel gehandeld. En hebben we pech dat Liverpool niet doorgepakt heeft.
Als we alle details zouden weten kan je een oordeel geven of het een goeie deal is of niet.
30 miljoen is vast, als daar makkelijke bonussen a la Kokcu bijkomen zit je op 35 miljoen en als er een doorverkooppercentage van bijv. 10% is afgesproken en Wieffer is zo goed als u beweert wordt de volgende stap naar City voor 80 miljoen, dan kom je op 43 miljoen uit.
En dat is een topbedrag voor een speler die 1,5 jaar op niveau Nederland speelt.
Ik zei 50, niet 80 miljoen. En doorverkooppercentage gaat altijd over de winst. Dus 10% van 15 miljoen (50-35) erbij maakt 36,5 miljoen totaal. Met een weekje wachten op Liverpool had je dat zo exclusief bonussen kunnen krijgen.
Gaat ook om wat hij wil en verstandig vind ...misschien was voor hem de tijd niet rijp voor liverpool
Ik mag toch hopen dat we niet iedere week een artikel krijgen over wat kraaij jr. weer heeft verteld.
Is dit niet een onnodig artikel? @Stan

Gaan we nu echt Hans Kraaij quoten? Want die weet wel ff hoe het zit… Doet de mening van Raf, Van Basten, Gijp en Sjoerd Ramsma, Wes en Harry van der Laan er dan nu ook weer toe?

Zoals de immer kritische @FeyenoordTM op Twitter Fabrizio Romano en vele andere de maat neemt als ze voor de clicks gaan, dit is in mijn opinie niet anders.
Wat een kletkoek....
"De journalisten die vinden het een koopje. Ze vragen dan aan mij of ik kan vertellen wat voor speler het dan is."

Ze moeten aan hem vragen wie de speler eigenlijk is, maar vinden het wel een koopje???
Hoe dan? Gebasseerd waarop?
Je kent hem niet maar vindt het wel een koopje.

En als hij goed is mag hij een binnenlandse move maken naar een van de topclubs voor 80 miljoen.
Krijgen we nog een mooie naheffing waardoor het mss van 30 naar 35 (drempels) naar 40 miljoen gaat.

Gewoon prima voor een speler die 2 jaar geleden nog in de KKD speelde.
International van een topland met CL ervaring en 3 hoofdprijzen in 3 jaar.
Zo dan! weet je nog niet wat voor speler het is maar wel dat 30 miljoen en wat bonussen een koopje is. Even een weekje of 2 op Liverpool etc wachten en je had zo 5-10 miljoen meer gekregen.
Hahaha buiten dat het een hoop klets is natuurlijk (topland...... 3 hoofdprijzen......in fcking NL!)

Maar als je dat dus niet weet en het toch een koopje vindt lul je gewoon uit je nek.
Kraay zei het op een complimenteuze toon, hij is erg gecharmeerd van Wieffer en acht hem beter dan Brighton materiaal. Dus tekst lezen is anders dan de aflevering gezien hebben. (Wat ik heb)
Zowel Kraay als Vink kunnen het weten ( not thus) Als je iets koopt voor 10 euro en je verkoopt het voor 1300 euro heb je het prima gedaan.. Zo is een voetballer verkopen niets anders dan bv boeken.. Denk dat Wieffer er zelf er goed aan doet . Als hij hoger en kan dan deze suptopper dan komt het vanzelf naar boven . Zo niet geen schande maar dan is dit zijn top nogaltijd beter dan Kraay en Vink hebben bereikt ..
Gewoon prima stap, deze jongen past zich snel aan en kan over 1 a 2 jaar volgende stap maken
Zou het nu in de absolute top echt moeilijk krijgen!
Voor Feyenoord 30 miljoen + bonussen + doorverkoop prima deal
Succes Mats
Elke stap naar de Premier League is mooi of je nou bij Spurs of bij Brentford speelt. En 30M voor een speler die we voor 500K hebben gekocht is gewoon een prima deal.

Als Engelse clubs komen is er ook bijna geen houden aan, omdat daar de tv/commerciële enz rechten al meer dan 100M per jaar opleveren ongeacht waar je finisht als club.
Het is eigenlijks simpel, je salaris is x5 of nog meer, je speelt in pl en als je daar mee kan komen is een top 5 ploeg over twee jaar ook mogelijk
ach Kraay.....word zo moe van hem
Vertel eens, waarover ben je het niet eens met hem in deze?
inderdaad , hij zegt niets verkeerds , 30milj is ook een koopje voor brighton , jammer dat ze er niet meer uit haalden , maar het is wieffertje gegunt
Hij heeft gewoon gelijk man...Voor PL begrippen is 30 m gewoon weinig
Onzin. 30 miljoen plus bonus plus doorverkoop is prima onderhandeld.