priske-espn

YouTube-kanaal ESPN

Nieuws

Priske in gesprek met Pérez: "Bij Feyenoord gaat het er het meest professioneel aan toe"

Stan

Voor velen zal Brian Priske bij zijn aanstelling als Feyenoord-trainer een redelijke onbekende zijn geweest, maar niet voor ESPN-analist Kenneth Pérez. Samen speelde ze met Denemarken op het EK van 2004. Twintig jaar later ontmoeten ze elkaar weer in De Kuip en spreken ze over Priskes overstap naar Rotterdam. 

"Ik wil benadrukken dat ik al meerdere keren van baan ben gewisseld. Ik heb ervaring met het sollicitatieproces", begint Priske als hem gevraagd wordt naar zijn aanstelling in Rotterdam. "Hier bij Feyenoord ging het er duidelijk het meest professioneel aan toe. De analyse van mij als trainer en mijn achtergrond. Ik werd beoordeeld op wedstrijden. Niet alleen op de resultaten, maar op verschillende basiselementen. Dingen als expected goals en dominantie in de wedstrijden. Het vermogen om situaties in de wedstrijd om te draaien. Game management is zijn geheel. Dit proces is het beste wat ik heb meegemaakt. De voorbereiding die ik zo belangrijk vind voor een club als ze een nieuwe trainer aanneemt. Toch iemand die op veel gebieden een belangrijk figuur is."

Andersom verdiepte de trainer zich ook in de achtergrond van de club. "Ik deed iets soortgelijks. Ik begon met kijken naar wat er hier de laatste jaren is gebeurd. Hoe heeft de club zich ontwikkeld?  Hoe is de spelersgroep samengesteld en hoe is de relatie met de academie? Zit er een patroon in de spelersgroepen? Wie zit in het bestuur en wat voor soort club is het? Hoe is de structuur van boven naar beneden?"

De indruk die Priske kreeg bij de manier waarop Feyenoord georganiseerd en geleid werd, stemde hem positief. "Als je met mensen gaat praten, ontdek je wat voor club het is en wat voor mensen er rondlopen. We hebben inderdaad een hoop besprekingen gehad. De eerste wekte meteen een goede indruk. Hun voorbereiding en hoe ze de club leiden. Ze lieten ons zien hoe ze gewend zijn te werken. Ze spraken hun verwachtingen uit. Het is zoveel makkelijker als je van tevoren weet wat er van je verwacht wordt."

Wat in ieder geval wordt verwacht van Feyenoord, is dat ze vanaf het begin van het seizoen zowel klaar zijn voor de Eredivisie als de Champions League. "Dat wordt beslist een uitdaging. Negen spelers zijn op actief op toernooien geweest met hun nationale selecties. We weten nog niet wanneer we ze allemaal weer terug hebben. Dat is natuurlijk een uitdaging. De Johan Cruijff Schaal tegen PSV staat om de hoek. Dat is ook belangrijk, het is de eerste titel die je kunt pakken. Je hebt, maar kort de tijd om de manier van denken en de filosofie te veranderen. Wellicht geen grote veranderingen, maar de opstelling of de intensiteit kan anders zijn. We gaan op een andere manier druk zetten dan ze gewend zijn. Dat moet snel worden overgebracht en de spelers moeten zich snel aanpassen. We moeten meteen presteren."

Pérez vraagt Priske ook wat hij hoopt achter te laten bij Feyenoord. "Zo ver denk ik niet vooruit. Hopelijk waarderen mensen mijn aanwezigheid hier. Hopelijk waarderen ze mij als persoon en als mens. Dat ze zien dat ik kwam met respect voor hen en voor de club en dat ik op alle vlakken 100% heb gegeven. Dat ze mijn werk hier waarderen zonder enkel naar de behaalde resultaten te kijken. Maar dat ze naar het proces kijken. Naar wat we hebben neergezet, het milieu en de prestaties die geleverd zijn."

Bekijk hieronder het hele interview van Brian Priske met Kenneth Pérez:

Delen

Reacties

Wat een heerlijk interview. Goed ook dat ze het Kenneth in het Deens hebben laten doen. Doordat ze elkaar goed kennen en het in hun moedertaal is is het super ontspannen en losjes. Hij laat een goede indruk achter zo denk ik.
Priske is jarig op 14 mei.
Laatste 2 kampioenschappen zijn ook behaald op die datum.
Daarnaast is het een belangrijke herdenkingsdag voor Rotterdam.
En dit seizoen de 33e speelronde op die dag gepland.

Zou het weer?
Perez spreekt Deens ,valt me op dat hij wel vaak de woorden “ what ever” gebruikt
Waarom in de godsnaam in het Deens? Beide spreken prima Nederlands, of durft Kenneth geen Engels lullen?
Dat was juist het hele idee van het interview. Dat Priske zich wat vrijer voelde en beter uit kon drukken in zijn moedertaal.
Als je de club en de nieuwe trainer ook maar een klein beetje volgt, had je begrepen dat hij zijn Nederlands eerst weer op wilt vijzelen en daarna de interviews en persconferenties in het Nederlands zal doen.
Mooi interview. Vooral interessant om te zien dat, hoewel hij veel respect heeft voor Slot, hij ook punten zag waar het beter kan (dode spelmomenten). Dit laat zien dat hij ook zijn eigen visie heeft en dat hebben we nodig. Een nieuwe Slot is er niet, wel een nieuwe Priske.
Vond dit een goed interview, leek dat Priske iets losser was omdat het in het Deens ging. Belovend op naar een mooi seizoen!