slot-liverpool-persco

YouTube-kanaal Liverpool

Nieuws

Slot haalt Feyenoord-supporters aan in Engeland: "Dat werd mij ook over de Liverpool-fans verteld"

Stan

Arne Slots tijd als manager van Liverpool is nu echt van start. De oud-trainer van Feyenoord gaf vrijdagmiddag samen met sporting director Richard Hughes zijn eerste persconferentie als coach van The Reds en trok daarin onder andere een aantal keren de vergelijking tussen de Rotterdammers en zijn nieuwe werkgever. 

Slot krijgt de vraag waarom Liverpool in hem de geschikte opvolger voor Jürgen Klopp ziet. "Ik wil Richard geen woorden in de mond leggen, maar ik denk dat een van de redenen dat hij bij mij uitkwam, is dat onze speelstijlen niet heel veel verschillen. We houden er beiden van dat de fans naar het stadion komen om een team te zien dat met veel energie speelt en goed voetbal speelt."

Hughes bevestigt die lezing later tijdens de persconferentie als hij zich positief uitlaat over het spel van Feyenoord onder Slot. "Arnes filosofie en speelstijl trok ons aan. Dat is gebaseerd op subjectieve voetbalmeningen en ook data, zoals je zou verwachten. In alle metrics kwam Arnes Feyenoord er heel goed uit. De manier waarop ze aanvallend voetbal speelden, met intelligentie en passie. Dat zijn dingen die wij hier graag verwelkomen bij Liverpool."

Als de nieuwe Liverpool-trainer de vraag krijgt of de formatie die hij bij Feyenoord gebruikte ook op Anfield zou passen, is hij lichtelijk teleurgesteld. "Ik hoopte dat als mensen naar mijn team zouden kijken, ze het niet zouden hebben over of het 4-2-3-1, 4-3-3 of welke formatie dan ook is. Ik hoopte dat ze zouden zeggen dat er veel vrijheid is aan de bal om verschillende posities in te nemen. Soms is het een 4-2-3-1, soms een 4-1-4-1, soms bouwen op met drie. Er is veel vrijheid wanneer we de bal hebben, maar er is minder vrijheid als we niet de bal hebben. Dan moeten we agressief zijn en dan is de enige manier dat iedereen zijn positie houdt."

"Ik zou mijzelf dus niet in een positie zetten waar bij ik zeg dat ik liever 4-2-3-1, 4-3-3, of 4-1-4-1 heb", gaat Slot verder. "Er zijn veel spelers die veel verschillende posities innemen. Maar als je het mij zou vragen, zou ik zeggen dat we 4-3-3 speelden bij Feyenoord, in plaats van 4-2-3-1. Maar we bouwden ook vaak op met drie en de fullbacks vervulden verschillende rollen. Ik ben dus nieuwsgierig wie heeft verteld dat wij 4-2-3-1 speelden, die zou misschien zijn diploma moeten gaan halen."

Transfers
Slot zal bij Liverpool mogen meepraten over het transferbeleid, zoals dat ook in De Kuip het geval was. "Voor mij is er geen verandering, zoals je misschien weet. In Europa werken we zo en ik werkte bij Feyenoord en mijn vorige clubs altijd zo. Ik denk dat er niet veel clubs in de wereld zijn waar er één persoon is die alles beslist. Het is een samenwerking tussen meerdere mensen. Er zijn weinig technisch directeuren die spelers halen die de manager of hoofdcoach niet wil hebben en omgekeerd."

Wat betreft uitgaande situaties, zal de Bergentheimer in een voordeligere situatie terechtkomen dan in Rotterdam. "Ik heb het geluk dat ik naar een club kom waar normaal gesproken niet veel spelers vertrekken. Bij Feyenoord was het bijna normaal dat 8, 9, 10 spelers elke zomer de club verlieten. Dan is het moeilijker voor een trainer om progressie te boeken. Hier verwacht ik van Richard dat de meeste van onze spelers behouden blijven. Vanuit daar kunnen we alleen maar bouwen."

Speciale club
Met zijn vertrek naar Liverpool kwam er voor Slot een einde aan een zeer succesvolle en bijzondere periode in zijn carrière. "Ik werkte bij Feyenoord bij een hele speciale club en ik had die club niet voor veel clubs verlaten. Maar toen Liverpool kwam, was dat overduidelijk een van de clubs waar ik Feyenoord voor zou verlaten. Dat is ook waarom ik hier zit."

"Wat nog belangrijker was, was dat toen Richard de eerste keer naar mij toe kwam, om de redenen te horen waarom hij mij wilde hebben", legt de nieuwe Liverpool-trainer uit. "Sindsdien heb ik gezien hoe professioneel deze club is, dus het ging daarna vrij snel. Het meest belangrijke, voor mij in ieder geval, is om de reden te weten waarom ze je willen hebben. Natuurlijk hebben Sipke en ik het geluk gehad om het een en ander te winnen, maar als iemand mij wil overtuigen moet hij het hebben over mijn speelstijl. Anders zou ik niet passen bij een club die niet geschikt is voor mijn speelstijl."

Slot is ervan overtuigd dat de cultuur rondom Liverpool goed bij zijn speelstijl past. "Een van de redenen om naar Feyenoord te gaan, was dat bij mijn speelstijl, de manier waarop ik zou willen dat mijn teams spelen, het fijn is dat de fans de stijl waarderen. De Feyenoord-supporters zijn speciaal in de Nederlandse competitie, dus iedereen zal je vertellen dat zij meer energie geven aan het team dan dat andere supporters doen. Dit werd mij ook over de Liverpool-fans verteld. Dat werd mij niet alleen verteld, ik heb ook gevoeld wat het voor de fans betekent om het team te zien spelen."

Bij die trouwe fanschare van The Reds is Slot in ieder geval met open armen ontvangen. Dat komt mede door Jürgen Klopp die hem bij zijn afscheid samen met de supporters toezong. "Dat hij voor mij zong was speciaal. Ik denk dat er niet veel managers zijn die door de fans worden toegezongen. Ik had het geluk om na een paar jaar bij Feyenoord te worden toegezongen. Nu ik hiernaartoe kom, word ik, zonder hier gewerkt te hebben of ook maar een wedstrijd te hebben gewonnen, al toegezongen. Dat is een goed begin."

Delen

Reacties

Hoop dat we het boek Slot nu sluiten.

Irriteerde me mateloos tijdens de persconferentie van Friske dat Slot terugkwam bij bijna iedere vraag.
Alsof je tegen je nieuwe vrouw over je ex blijft praten...(De media is geen Feyenoord vertegenwoordiger maar toch)

Gelukkig is Priske een duidelijk persoon welke direct aangeeft zijn eigen indrukken op te willen doen.
Deze man gaat ongetwijfeld de PL een keer winnen!
"Ik denk dat er niet veel clubs in de wereld zijn waar er één persoon is die alles beslist. Het is een samenwerking tussen meerdere mensen. Er zijn weinig technisch directeuren die spelers halen die de manager of hoofdcoach niet wil hebben en omgekeerd."

Wat hadden wij een geluk dat juist zo'n technisch manager en de club uit Duivendrecht elkaar gevonden hadden.... :D :D :D :D