Primeur Bevestigd
yv2022727yv2022727a1a02234

VK Sportphoto

Transfers

Hartjes hakt knopen door en verkast naar Excelsior

FeyenoordTM

Lennard Hartjes heeft zijn definitieve keuze laten vallen op Excelsior. Lang leek de middenvelder uitgeleend te worden aan PEC Zwolle, maar de recentelijke trainerswissel van de promovendus gooide roet in het eten.

De middenvelder van Feyenoord kiest voor het overtuigende plan van de Kralingers en trainer Marinus Dijkhuizen. Feyenoord en Excelsior bereikten dit weekend een akkoord: Hartjes wordt voor één seizoen verhuurd zonder koopoptie.

Ook Mimeirhel Benita staat op de nominatie om de tijdelijke oversteek naar Kralingen te maken. De speler voerde daarover al gesprekken met technisch directeur Niels van Duinen. Deze transfer staat nog even 'on hold' tot er meer duidelijkheid is over de toekomst van Lutsharel Geertruida en Marcus Holmgren Pedersen; maar de verwachging is dat ook Benita zijn transfer naar Excelsior snel kan afronden.

Hartjes begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Spijkenisse, waarna hij bij Sparta Rotterdam terecht kwam. Feyenoord plukte hem op 12-jarige leeftijd weg uit Spangen. Afgelopen zomer leende Feyenoord zijn middenvelder uit aan Roda JC, waar hij vierendertig duels voor in actie kwam. Daarin scoorde hij drie goals en leverde hij één assist af.

Hartjes wordt maandag medisch gekeurd. Indien alles in orde bevonden wordt, sluit hij in Kralingen direct aan bij de rest van de selectie.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Iedere keer dat hij inviel bij het eerste vond ik hem goed. Laten we niet vergeten onze jeugd een kans te geven. Dit is een voetballer die met goeie spelers om zich heen alleen maar beter word. Succes Lennard!
Benieuwd of Milambo en Kleijn ook worden uitgeleend.
Een mooie stap voor hem, met een volgens de tekst overtuigend plan vanuit Excelsior, om vlieguren te maken op eredivisie niveau voor Hartjes. Mbt Benita is het idd wellicht goed om nog even in de 'on hold' modus te staan. Bij vertrek van Geertruida en (/ of ) Pedersen én het vooralsnog nog niet voorhanden kunnen zijn van een kwalitatieve vervanger (logisch want er is nog niemand vertrokken) is de spoeling dun.

Benita staat als talentvolle back-up qua pikorde in mijn beleving momenteel zeker boven Kasanwirjo waarvan Slot wordt geciteerd dat hij nog niet op het vereiste Feyenoord niveau acteert (en ook meer centrumverdediger is dan rechtsback, maar toch)
Goede keuze plus je hoeft niet te verhuizen..
Eindelijk beleid
Excelsior eredivisie, Dordt KKD en U21.
Genoeg platforms voor de jeugd
@ftm, kunnen we vandaag groot nieuws verwachten?
Ja en morgen, overmorgen en elke dag tot sluiting transferwindow.....

Doe nou gewoon eens geduldig allemaal.
Er ligt heus een plan bij ons technisch team.
Daarnaast weet iedereen toch inmiddels wel dat de eredivisie niet vooraan in de voedselketen zit.
Verlengen aub.
Ik heb vertrouwen in deze jongen
Maar wat nou als ie bij Excelsior geen indruk maakt en dan waarschijnlijk niet gaat doorbreken? Dan zit je nog langer aan hem vast.
Dan kan je hem alsnog kwijt aan een eredivisie of kkd-club
Ja, maar de meeste eredivisie of KKD clubs kopen alleen met 1-jarig contract of transfervrij, dus gaan dan niet voor hem komen. Moet je hem weer verhuren.
Uitstekende stap denk ik. Zwolle is na het vertrek van Schreuder nog zoekende naar een nieuwe stijl concludeer ik door o.a. de interesse in Bas Dost. Gaan zij proberen om er voetballend in te blijven of gaan ze concessies doen aan de speelstijl van vorig jaar en proberen om er ten koste van alles in te blijven met afbraakvoetbal?
nog 3,5e week tot de cruijfschaal !wat zijn de weekenden saai zonder feyenoord, laten we hopen dat we voor die tijd ivanusec binnen hebben
Nou zeg, je hebt toch Feyenoord - Zwolle gehad dit weekend.. 🤔
Haha ik bedoel voor het echie , de wedstrijd spanning & niet in de kuip staan
Ik heb gewoon Feyenoord gekeken afgelopen weekend.
@FTM ziet Feyenoord een toekomst voor hartjes bij het eerste? Je zou denken dat ie het talent wel heeft
Alleen maar goed dit. Een jaar lang eredivisie ervaring opdoen en dan zien we wel verder. Idem met Benita. Die mannen hebben gewoon minuten nodig op dit niveau. Prima deals op deze manier