hand-in-hand-hartman

Hand in Hand/ FSV De Feijenoorder

De Feijenoorder

Hartman: "De periode die er nu aan gaat komen is het belangrijkste"

Van de redactie

Na het vertrek van jeugdspeler Tyrell Malacia leek het er niet direct op dat een andere speler uit de Feyenoord-jeugd als linksback zou gaan doorbreken. Tijdens de zomertransferperiode werden López en Bjørkan voor die positie aangetrokken. Maar tegelijkertijd haalde trainer Arne Slot jeugdspeler Quilindschy Hartman (21) bij de selectie. En die schopte het de laatste wedstrijden tot basisspeler.

Allereerst over zijn bijzondere voornaam. Volgens Hartman heeft het geen betekenis, zo vertelt hij in Hand in Hand. “Maar mijn moeder wilde me eigenlijk Lindschy noemen en mijn zus heet Quirine, dus heeft ze die twee namen aan elkaar geplakt.” 

In aanloop naar dit seizoen werd Hartman door Arne Slot bij de eerste selectie gehaald. Over dat moment vertelt hij: “Het was een beetje dubbel. Aan de ene kant was het een verrassing omdat ik vond dat ik nog niet fit en klaar genoeg was om op dit niveau te spelen. Ik was goed hersteld van een zware blessure, maar vond dat ik nog niet klaar was om mezelf op het hoogste niveau te laten zien. Als je deze kant opgaat moet je 1000% kunnen geven, ook fysiek. Ik wist dat ik het voetballend wel aan zou kunnen, maar het was meer fysieke twijfel. Aan de andere kant wist ik dat er moeilijkheden waren op mijn positie hier en dat er wel kansen lagen. Uiteindelijk was ik dus blij verrast dat ik toch mee mocht.”

Op 21 augustus volgde zijn officiële debuut in Feyenoord 1 uit tegen RKC Waalwijk. Hartman keek er naar uit. “Het zat er een beetje aan te komen die week, aan de trainingsvormen zag ik al dat ik misschien wel zou gaan spelen. Ik was die wedstrijd wel zenuwachtig, wat ik normaal nooit ben. Het lekte ook wel een beetje uit, ik kreeg veel berichten en heb uiteindelijk mijn telefoon maar uitgezet. Volop focus op die wedstrijd. Ik kijk heel mijn leven al naar Feyenoord en het is heel leuk als je al die dingen dan zelf meemaakt, echt heel mooi.”

Feyenoord heeft afgelopen zomer veel aankopen gedaan (Marcos López en Fredrik André Bjørkan), ook voor de positie van linksback. “In eerste instantie denk ik dat het logisch is dat zij gehaald zijn. Als je kijkt naar mijn vorige seizoen had niemand verwacht dat ik zoveel zou spelen als ik heb gedaan”, aldus Hartman. Over zijn basisplaatsen de laatste wedstrijden voor de winterstop: “Ik heb het gewoon goed genoeg gedaan blijkbaar. Concurrentie is altijd goed en houdt mij scherp. Ik weet dat als ik niet goed presteer het makkelijk is om er snel weer uit te gaan. De periode die er nu aan gaat komen is het belangrijkste.”

Lees het hele interview in de nieuwe Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, die donderdag verschijnt. Leden ontvangen Hand in Hand aan huis. Word nu lid.  

Verder in de nieuwste Hand in Hand:

  • Martin van Waardenberg
  • Alireza Jahanbakhsh
  • Cor van der Gijp
  • Spraakmakende columns
  • Feyenoord Vrouwen; De eerste seizoenshelft
  • Vizier op Varkenoord
  • Feyenoord rariteitenkabinet
  • En meer….

Delen

Reacties

Lopez begon goed en was daarna wat minder en toen heeft hij zijn kans gepakt. Knap gedaan, laat maar goede strijd zijn tussen die 2 gasten.
Bjorkan gaat hopelijk weg, dat was gewoon een enorme flater.
@ftm hoe zit het eigenlijk met bjorkan gaat hij nog ?
Zolang hij fit blijft, lekker laten staan deze jongen.
Is sowieso beter dan Bjorkan en naar mijn mening ook dan Lopez.
Plus eigen jeugd, dus dat is sowieso al een streepje voor.