hartman

VK Sportphoto

De Feijenoorder

Hartman: "Je moet ook een portie geluk hebben"

Nigel

Het had zomaar kunnen gebeuren. Quilindschy Hartman in het shirt van Excelsior. Door één telefoontje veranderde alles voor de linksback van Feyenoord. Nu is Hartman hongerig naar veel meer: meer wedstrijden, meer magische momenten en meer prijzen bij Feyenoord. 

Vorig seizoen was een onstuitbare sneltrein, zo beschrijft Quilindschy Hartman zijn vorige seizoen. Halverwege januari 2024 lijkt die snelheid iets afgenomen te zijn, maar stoppen doet die trein zeker niet. Hartman is de eerste linksback van Feyenoord en heeft ook al zijn eerste interlands erop zitten. 

"Dat het allemaal zo snel zou gaan, had ik nooit kunnen dromen"

De glazen bol van Arne Slot bleek goudwaard. Hartman zat al in gesprek met Marinus Dijkhuizen bij Excelsior, kans op speelminuten in de Eredivisie. Feyenoord haalde in de zomer van 2022 Marcos López en Fredrik André Bjørkan op de linksbackpositie. Kans op speelminuten bij Feyenoord was heel klein, totdat Arne Slot belde. 

Van Zwijndrecht naar de Feyenoord Academy

Quilindschy Hartman had maar één droom voor ogen toen hij jong was: profvoetballer worden. Docenten op school adviseerden hem om wat meer zijn best te doen, alleen Hartman antwoordde steevast dat dat niet nodig was. Zijn toekomst lag niet op school, maar op het veld. Op zijn zevende werd hij gescout door Feyenoord en verruilde zo het vertrouwde Zwijndrecht voor Feyenoord. "Ik had in het begin wat moeite om mijn plek te vinden". De overstap van Zwijndrecht naar Varkenoord was in he begin nog even wennen voor Hartman. 

"Op het juiste moment, de juiste trainer tegenkomen"

De huidige linksback van Feyenoord doorloopt de hele jeugdopleiding. De beste was hij niet elk seizoen. "Bij mij duurde het even voordat ik fysiek ontwikkelde. Met name bij de onder 14 en onder 15 vallen toch de sterkere jongens direct op en daar hoorde ik toen niet bij." Hartman is ervan bewust dat je meer moet hebben dan alleen talent om door te breken. "Je moet ook een portie geluk hebben, bijvoorbeeld dat je de juiste trainer op het juiste moment tegenkomt." En dat gebeurde bij Sipke Hulshoff. Hij was destijds zijn trainer van Feyenoord onder 21 en wist wat zijn kwaliteiten waren. Hulshoff maakte de stap naar het eerste elftal en wist wat hij aan Hartman had. 

"Misschien zijn we dit seizoen aan de bal wel beter dan vorig seizoen"

Het seizoen 2022-2023 was een droomseizoen waarin Feyenoord zich onverwacht tot kampioen bekroonde. "Dit seizoen zijn we de regerend kampioen en als je dan tweede staat met een ruime achterstand, is dat teleurstellend. We hebben dit seizoen ook goede wedstrijden gespeeld; wellicht zijn we zelfs beter aan de bal beter geworden."

Lees het volledige interview met Quilindschy Hartman in de nieuwste uitgave van Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. Leden ontvangen het magazine op de deurmat. Word hier lid!

Delen

Reacties

Nog geen reacties