hartman

VK Sportphoto

Europees

Hartman klaar voor donderdag: "We hebben nog wat goed te maken tegen hun"

Van de redactie

Feyenoord won zondagavond de stadsderby met 2-0 voor Sparta in De Kuip. Komende donderdag staat de clash tegen AS Roma in de tussenronde van de UEFA Europa League te wachten. Quilindschy Hartman sprak met Feyenoord Media over de derby tegen Sparta en de aankomende Europese krakers tegen de Romeinen.

Feyenoord was er zondag op voorbereid dat Sparta niet kwam om de ploeg van Arne Slot onder hoge druk te zetten. "Nee, we hadden wel verwacht dat zij defensief zouden spelen", begint Hartman. "Ze hebben best wel wat snelle jongens voorin, dus dan kunnen ze ook wel laag spelen en hopen dat die bal eruit komt, maar ze hebben volgens mij niet eens echt geprobeerd om iets te halen hier. Het was meer een soort trainingspatroon rondom de zestien en dan een aanval proberen op te bouwen."

Hartman kon tegen Sparta niet heel vaak aanvallend dominant zijn. "Je probeert altijd zoveel mogelijk op te komen, maar het is lastig als iedereen van hun al heel laag staat om er dan ook nog overheen te gaan. Ik probeer altijd mijn steentje bij te dragen in de aanval, maar nu helaas geen assist, maar ik denk dat ik vandaag wel probeerde aanwezig te zijn."

Met een aantal wijzigingen in de basisopstelling door afwezigheid van Timber, Trauner en Gimenez speelde hun vervangers Zerrouki, Ueda en Beelen een goede wedstrijd volgens de linksback. "Goed, denk ik. Thomas Beelen heeft natuurlijk al een aantal keren ingevallen, dat deed hij goed, denk ik. Ayase is best wel een vergelijkbaar type met Santi dus dat is voor ons ook makkelijker en verandert er niet heel veel. Quinten Timber is denk ik wel een type die we niet echt hebben. Dat is toch wel iets anders met Ramiz en Mats samen. In een wedstrijd als vandaag, waar we zo veel de bal hebben, mis je misschien Quinten wel die met een dribbel ook iemand kan uitspelen."

Donderdag wacht de tussenronde in de UEFA Europa League tegen AS Roma. Bij de selectie van Arne Slot heerst een revanchegevoel. "Ja natuurlijk, vorig seizoen zijn wij door hun uitgeschakeld op een vervelende manier in de laatste minuten van de wedstrijd. Dan heb je nog wel een revanchegevoel, ja. De trainer zei ook al dat we donderdag AS Roma hebben en we hebben nog wat goed te maken tegen hun. In het verleden hebben we elkaar meerdere keren gezien en laten we hopen dat we hun nu een keer kunnen uitschakelen. Het zijn nog veel dezelfde spelers en volgens mij hebben ze een goede reeks achter de rug, dus ik ben benieuwd donderdag", aldus Hartman.

Delen

Reacties

iemand een idee waar we deze wedstrijd in de stad kunnen kijken
Wees nou is voorzichtig met dit soort uitspraken. Dit soort holle beweringen hebben geen enkele meerwaarde en kan alleen maar tegen je werken.
Wat zegt hij verkeerd dan? Wat hij zegt zijn toch gewoon de feiten
Daar heb je gelijk in, maar soms is het beter bepaalde dingen niet te zeggen, of je moet het iets aanpassen. Wees in communicatie altijd alert op kaatsend vermogen.
Nou laten we hopen dat timber terug is ..want die mis je echt..zerrouike die kan maar op 1 tempo voetballen en stengs is leuk maar lijkt soms dat ze benen in de weg zitten