hartman-2

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman ontving veel berichten: "Dat is de kracht van Feyenoord"

Van de redactie

Quilindschy Hartman speelde maandagavond zijn tweede interland in het shirt van het Nederlands Elftal. De linksback van Feyenoord kijkt met trots terug op zijn eerste minuten in Oranje. In gesprek met VI blikt Hartman terug op zijn eerste twee duels in het Nederlands Elftal.

De linksback wil nog geen felicitaties ontvangen voor plaatsing op het EK. "Nog niet, want we zijn er nog niet. Het ziet er wel goed uit, maar nog geen felicitatie", begint Hartman tegenover Voetbal International. "Het was wel een lastige wedstrijd op een heel erg slecht veld. We hadden echt moeite af en toe met de bal van voet naar voet krijgen. Dat duurde soms te lang. Ik denk mede door het veld. Uiteindelijk denk ik niet dat we heel erg in de problemen zijn gekomen. Dat het verdedigend wel goed stond."

"Ik denk dat ik altijd wel een bepaald niveau haal, dus wel gewoon voldoende, maar het was verder ook niet heel bijzonder. Ik had een paar goede ballen tussen de linies, maar het was niet heel denderend of zo. Ik denk gewoon prima", aldus Hartman. Op het veld stond de 21-jarige Hartman met twee van zijn teamgenoten van Feyenoord. "Het is altijd wel leuk om te zien dat Feyenoord goed vertegenwoordigd is, ook nog met Calvin (Stengs) op de bank. Ik denk dat het goed is dat straks Justin ook nog bij de selectie kan komen. Dan denk ik dat wij wel sterk vertegenwoordigd zijn."

Hartman is trots op zijn eerste minuten in Oranje. "Ja, wel trots. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat het nu geweest is. De eerste keer is toch speciaal en iets spannender. Nu heb ik een soort basis gelegd om op door te gaan. Als je nu twee keer in de basis speelt bij het Nederland Elftal moet je ook naar beoordeeld worden. Ik vind dat ik nu ook nog meer van mezelf moet verwachten. Dat deed ik wel ten opzichte van vorig jaar, maar nu nog meer nu ik international ben."

Ronald Koeman had ook goede woorden over voor de verdediger. "Hij heeft na de wedstrijd tegen Frankrijk gezegd dat ik het goed had gedaan. Dat ik speel zoals ik doe bij Feyenoord en dat voor sommige spelers het Oranjeshirt zwaar weegt en dat het goed is dat ik daar geen last van had." Met een tevreden gevoel gaat Hartman nu terug naar Rotterdam. "Ja, met een goed gevoel. Ik hoop dat ik dit weer over kan brengen op de rest van de jongens. Volgens mij had Hancko vandaag ook weer een assistje dus we zitten er lekker in. We hebben zaterdag Vitesse in De Kuip, dus daar heb ik weer zin in."

Van zijn ploeggenoten bij Feyenoord en Arne Slot ontving Hartman vele berichten na zijn debuut in Oranje. "Ik denk dat bijna alle spelers wel een berichtje hebben gestuurd. Dat is ook wel de kracht van Feyenoord. Iedereen wist dat ik speelde en dan gaan ze ook wel kijken. De trainer was ook aanwezig toen ik mijn debuut maakte en hij stuurde me ook een appje dat hij graag bij mijn debuut wilde zijn. Dat zijn allemaal wel leuke dingen en dat geeft mij weer een goed gevoel. De leukste reactie van de trainer was wel dat hij trots op me is."

Delen

Reacties

Samen met Reijnders die enigen die 2 goede wedstrijden hebben gespeeld..

Hartman is de nieuwe linksback van Oranje en Reijnders moet ook een basisplaats op het middenveld krijgen..
Er stond in de tweede helft een goed team.
Zit er ook al een berichtje van Ancelotti bij?
😂😂😂
Wat een club, team, technische staf hebben wij toch!
En dan vergeet ik DTK nog!!
Ik ben trots op die club uit Rotterdam Zuid!!!