Bevestigd
Transfermarkt TN

KayneKVisuals

Transfers

Update Transfermarkt: Feyenoord dendert door naar recordhoogte

FeyenoordTM

Transfermarkt voert dinsdag een nieuwe Eredivisie-update door. Alle transferwaardes zijn daarbij opnieuw doorgenomen en beoordeeld.

De toonaangevende website voor voetbaltransfers en inschattingen van marktwaardes voert de Eredivisie-update dinsdagmiddag door. Een van de opvallendste veranderingen is de aanzienlijke stijging van de marktwaarde van Feyenoord. De regerend landskampioen stijgt van 204.730.000 miljoen euro naar 265.650.000 miljoen euro: een recordhoogte voor de Rotterdammers.

UEFA Champions League-deelnemer Feyenoord wordt daarmee nu officieel wordt gewaardeerd op een hoger niveau. Deze stijging van de marktwaarde is voornamelijk te danken aan indrukwekkende prestaties van spelers onder hoofdtrainer Arne Slot en zijn technische staf.

Bij Feyenoord is de grootste stijger in marktwaarde de Mexicaans international Santiago Gimenez. De spits heeft indruk gemaakt met zijn doelpunten en sterke optredens, wat heeft geleid tot een stijging van zijn marktwaarde naar maar liefst veertig miljoen euro: de hoogste inschatting van een transferwaarde van een Feyenoorder ooit.

Feyenoord heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het versterken van de selectie en het ontwikkelen van jong talent. Deze update van Transfermarkt bevestigt dat deze inspanningen vruchten af hebben geworpen. De club kan nu rekenen op een nog grotere international allure, wat niet alleen financiële voordelen met zich meebrengt, maar ook de aantrekkingskracht van Feyenoord voor potentiële nieuwe spelers vergroot.

Speler Oude waarde in miljoenen (€) Nieuwe waarde in miljoenen (€)
Justin Bijlow 15 15
Timon Wellenreuther 2 3
Kostas Lamprou 0.35 0.35
Mikki van Sas - 0.4
Dávid Hancko 25 30
Gernot Trauner 5 5
Thomas Beelen 2 3
Quilindschy Hartman 10 20
Marcos López 4 4
Lutsharel Geertruida 25 35
Bart Nieuwkoop 3 3
Mats Wieffer 15 15
Ramiz Zerrouki 8 8
Thomas van den Belt 2.3 2.3
Gjivai Zechiël - 0.6
Quinten Timber 8 12
Antoni Milambo 1 1
Calvin Stengs 10 10
Ondřej Lingr 4 4
Luka Ivanušec 12 12
Igor Paixão 10 15
Leo Sauer 0.075 3
Javairô Dilrosun 6 4
Alireza Jahanbakhsh 4 4
Yankuba Minteh 2 8
Santiago Gimenez 25 40
Ayase Ueda 6 8

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Kan me er grotendeels in vinden. Ik denk dat Giminez momenteel nog wat te laag wordt geschat, maar goed, hij heeft nog niets (kunnen) laten zien in de CL. Neemt niet weg dat hij nog maar amper 35 wedstrijden basisspeler is in de competitie. Wieffer is mijns inziens iets te laag. International, wekelijks een 6,5 of hoger in de competitie. Dijk van een partij tegen Atletico. Die zit eind van het seizoen op 25 miljoen, maar hij gaat voor meer weg (áls hij gaat).

Ben er wel bang voor dat je na dit seizoen toch weer moet bouwen. Een Geertruida, Hancko, Hartman en Giminez zijn onhoudbaar. Verdedigend zul je echt wel wat moeten gaan doen. Misschien kunnen we voor weinig ene Sutalo oppikken. Denk dat Slot daar wel wat voetbal in kan krijgen.
Ik vind dit best conservatief geschat. Timber en Hartman alleen al zijn de laatste weken/maanden veel meer waard geworden. Komend seizoen weer CL halen en je hebt ook nog eens het dubbele startgeld ten opzichte van nu. Stel dat Santi, Hartman en Geertruida verkocht worden en je ontvangt 50 a 60 miljoen aan CL-gelden. Dan komt er straks gewoon zo bijna 200 miljoen binnen in 1 zomer. Zet dat eens af tegen 10 jaar geleden, toen we nog bijna failliet gingen met 40 miljoen schuld. Tegelijkertijd een valkuil dat je je niet gek moet laten maken als club zijnde. Ons eigen vermogen is nog steeds niet heel sterk.

Feit is dat we er ontzettend goed voorstaan, met nauwelijks bijna aflopende contracten (dat doet DTK gewoon echt goed) maar ik hoop dat ze voordat Slot komend jaar vertrekt gezorgd hebben dat het huidige beleid consistent beleid blijft en dat niet een of andere *********, zoals bij Ajax gebeurde, straks in z'n eentje de hele boel weer kan verzieken. Maar als je DTK zo hoort, is ie daar ook mee bezig.
Op 30 juni 2010 stond Feyenoord er het slechtst voor. De Vrienden van Feyenoord hadden nog niets gestort. Het totaal van de schulden was ca. 58 miljoen euro. Per 30 juni 2023 zijn de schulden inmiddels opgelopen tot liefst 96 miljoen euro.

De overige reserves bedroegen per 30 juni 2010 ca. 48 miljoen euro negatief. Per 30 juni 2023 was dit ca. 34,5 miljoen euro negatief. Dat is maar een kleine verbetering. Besef dat die Vrienden van Feyenoord nog steeds heel hard nodig zijn.

Het elftal per 30 juni 2010 bestond uit geweldige talenten zoals De Vrij, Martins Indi, Leerdam, Fer, Bruins, Wijnaldum en Castaignos. Drie van de zeven hebben de verwachtingen niet waargemaakt maar vier spelers zijn voor een redelijk bedrag verkocht. Verder waren Vlaar en El Ahmadi spelers die hogerop konden en hadden we ervaren krachten als Gio en Tomasson. Dit team had wel een veel lagere marktwaarde. Bovendien was Gert-Jan Verbeek een waardeloze eigenwijze trainer en is Arne Slot de beste Feyenoord-trainer aller tijden (Ernst Happel had Europese topkwaliteit tot zijn beschikking). Nu hebben we Champions League en in 2010 niet. Dat zijn de verschillen.

Wie geen rekening houdt met de toekomst, ziet op beide balansdatum een club in financieel zwaar weer, zeker in de wetenschap dat het niet doorgaan van een nieuw stadion is uitgedraaid op een financieel fiasco.
Totaal van de langlopende en kortlopende schulden volgens de jaarrekening 2022/23
Werkelijke waarde is nog hoger doordat meerdere spelers zijn vergeten.
Toch nog een aantal wijzigingen t.o.v. een paar weken geleden toen de waarden nog in concept stonden. Allemaal goede wijzigingen.

Ueda en Minteh zijn terecht gezet op rond de recente aankoopwaarde. Ivanušec is terecht op 12 blijven staan i.p.v. 15. Paixão steeg nauwelijks en nu naar 15 als creatieve jonge buitenspeler met geweldig schot.
Q veel hoger inschatten, zeker het dubbele. Wieffer, ivanusec , Stengs en Hancko en Gimenez ook zeker hoger. . Worden een koopje , wanneer je een club bent met een grotere portemonnee .. Dus DTK bij interesse goed onderhqndelen, want xit is veel te weinig
Onze elftal wat overblijft als alles verkocht is aankomende zomer.

Bijlow

Nieuwkoop
Trauner
Beelen
Lopez

Zerrouki
Timber
Lingr

Stengs
Ueda
Ivanusec
Bij de volgende update gaan we de €300.000.000 passeren!
Stengs geen hogere waarde?? Heeft het na de 2 eerste moeizame wedstrijden echt fantastisch gedaan, ook in de CL. Had dus minstens een paar miljoen bij gemoeten. Als hij de huidige lijn doortrekt is hij zelfs een veelvoud van 10 miljoen waard.

En dat laatste geldt ook voor Timber.
Denk dat het voor deze update wel terecht is, maar als hij dit niveau doorzet zal hij bij de volgende update vast ook een flinke opwaardering krijgen.
Fantastisch dit. Aankomende zomer gaan we wederom cashen. Toch hoop ik dat het geen leegloop gaat worden. Feyenoord is echt op de goede weg!
Er wordt weleens gezegd: het is maar net wat een gek et voor geeft.
En zo is het natuurlijk ook. Is er een rijke club met een groot tekort aan goede spelers, dan kan je spekkoper zijn. Zie de absurde bedragen die bijv. Chelsea en Manchester United voor soms matige spelers neertelden.
Deze bedragen zeggen wel iets, maar lang niet alles. Aan Dennis te Kloese om de krenten uit de pap te vissen.
Ik ga er vanuit dat we Hancko, Hartman, Geert en Gimenez kwijt zijn volgend jaar.

€ 125 miljoen.

Poh!
Ik denk echt meer zelfs voor deze 4.
55 voor Santi, 40 voor Geert , 35 voor Hancko, en 30 voor Hartman.
Waar baseer jij 40 voor Geert met een 1-jarig contract op?
Denk dat je Wieffer en Paixao ook rustig aan het rijtje toe kan voegen.
Meer dan dat. Check maar eens, spelers worden meestal verkocht voor 50% meer dan de bedragen op dit lijstje. Soms zelfs het dubbele.
Als je voor Dilrosun 4 miljoen kan krijgen moet je hem gelijk weg brengen. Desnoods op de fiets.
Had bij Stengs nog wel een kleine verhoging verwacht.
Had bij Stengs een flinke verhoging verwacht.
Prima bedragen. Had voor Wieffer misschien nog een kleine opwaardering verwacht, maar gezien zijn haperende begin aan de bal niet heel verrassend dat dat niet gebeurd is. Dat Bijlow niet omlaag gegaan is verrast me ook wel een beetje.
Jammer van Justin Bijlow 15 miljoen niet op hoog
eindelijk op waarde geschat, fijne middag kameraden!
Wat een flauwekul dit, die bedragen op tm worden door fans en vrijwilligers in de update gedaan. Dit zijn zelf verzonnen bedragen zonder enige vorm van bevestiging van Feyenoord of makelaars.

En hier doet men alsof het bedragen zijn die al vast staan, geertruida heeft nog een 1 jarig contract deze zomer, daar gaat niemand toch 35m voor neer tellen dan?

Fantasie wereld 1.0
Het boeit niemand hier wat jij vind. Je hebt er zo te lezen geen verstand van en gaat er heilig vanuit dat dit door "fans" word gemaakt 😂
Hopelijk gaan we nu ook mensen verkopen BOVEN de transfermarkt waarde.
Lutsharel is 35m waard, maar met nog 1,5 jaar contract snap ik dat die voor minder weggaat.|
Maar Hancko en Giminez aub wel meer dan de marktwaarde.
Hoezo dan? Begrijp me niet verkeerd, ik vergelijk Geertje niet met Mbappé, maar met een éénjarig contract werd er gewoon 150 miljoen geboden. Dus als Geert zijn lijn doortrekt, zou ik niet weten waarom hij geen 40 miljoen op zou kunnen brengen, komende zomer. Ik bedoel, wat als Engelse clubs tegen elkaar gaan opbieden?
Exceptioneel talent is over het algemeen veel duurder dan ‘gewoon’ talent.

In die categorie kan je Hartman, Geertruida, Gimenez en Hancko plaatsen. Dat kan variëren tussen de 20 mn tot 50 mn. Ook een beetje wat de gek er voor geeft, de positie en of er concurrentie tussen clubs is voor de speler.

De overige talenten zitten ronde de 10-15mn. Die zullen de stap moeten maken of uitbollen rond de 10mn. Wat dat betreft kunnen Timber, Wieffer, Ivanusec en Paixo dit seizoen een stap maken. Bijlow lijkt gezien alle blessures wat overgewaardeerd. Stengs is tricky aangezien het bij Nice geen onverdeeld succes was.
Er zijn spelers die te laag ingeschat worden
Dilrosun, Alireza, vd Belt. Minteh en die is bovendien niet van Feyenoord
Minteh is voor dat bedrag gekocht door een PL topclub. Dan krijg je al snel die waarde toegekend, zeker nu hij zijn talent op hoger niveau laat zien.
Nu door die groepsfase vd CL komen, dan wordt t pas écht leuk!
Belachelijk lage rating voor, Gimenez, Hartman, Stengs, Hancko, Paixao, Geertruida enz. enz. De linker doelpaal van ajaks wordt voor meer verkocht.