hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman speelde bijna voor Curaçao

Stan

De stormachtige ontwikkeling die Quilindschy Hartman doormaakt werd deze maand beloond met een uitverkiezing in de voorselectie van het Nederlands Elftal en een uiteindelijke oproep voor Jong Oranje. Het had echter niet veel gescheeld of de Feyenoorder-back had zijn interlands voor Curaçao gespeeld. Dat vertelt Remko Bicentini, bondschoach van het Caribische eiland, in De Gelderlander.

Bicentini, die sinds kort aan zijn tweede termijn als trainer van Curaçao is begonnen, vertelt over Hartman: "Hij zou vorig jaar al bij ons zijn, maar raakte toen geblesseerd", verwijst de Nijmeegse trainer naar de oproep die de verdediger van Feyenoord vorig jaar kreeg. "Nu zou hij alsnog meegaan, maar toen brak hij door bij Feyenoord en opeens zat hij in de voorselectie van Ronald Koeman." 

Hartman overleefde de uiteindelijke schifting van het 'grote' Oranje niet, maar debuteerde afgelopen week wel in de definitieve selectie van Jong Oranje. "Geweldig voor zo'n jongen, dan steun ik hem ook", zegt Bicentini daarover in de krant van Gelderland.

De half-Antilliaanse Hartman ging pasgeleden bij Bij Andy in de Auto nog in op zijn carrìere als international. "Als ik op een moment voor Nederland zou kunnen spelen, dan is het logisch dat ik dat doe. Dat is sportief gezien natuurlijk beter. En ik zeg je eerlijk, het team van Curaçao is echt gezellig. Maar ik zei ook al, dan moet ik daar naar toe en het tijdverschil is ook niet echt bevordelijk voor Feyenoord."

Ook Lutsharel Geertruida had voor Curaçao uit kunnen komen, al begrijpt Remko Bicentini dat spelers zoals hij wachten op het Nederlands Elftal. "Dat geldt voor veel jongens met wortels in Curaçao. Zij houden lang de boot af, hopend op Oranje. Voor sommigen is dat terecht, zoals Geertruida die daar nu voor het eerst is opgeroepen."

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties