fey-lucyheij

VK Sportphoto

Vrouwen

Heij: "Ik hoop een contract te verdienen"

Van de redactie

Feyenoord speelt vanavond de kwartfinale in de KNVB Beker tegen FC Twente op Varkenoord. De aftrap is om 19:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marisca Overtoom. Voor Lucy Heij is het een speciale wedstrijd, daar zij op precies dezelfde plek en tegen precies dezelfde tegenstander, eerder dit jaar haar debuut maakte.

Vorig seizoen maakte de 17-jarige Lucy Heij haar debuut tegen FC Twente. De linksback van de Feyenoord Vrouwen was behoorlijk nerveus voor haar debuut. "Maar het was supergaaf om mee te maken. Een mooie ervaring. Ik stond tegenover Liz Rijsbergen, een goede en snelle speler, die het me moeilijk maakte. De uitslag was een teleurstelling (0-3 verlies, red.), maar na afloop overheerste bij mij de blijdschap over mijn debuut", aldus Heij tegenover het Algemeen Dagblad.

Sinds dit seizoen zit Heij vast bij de selectie nadat zij 2,5 jaar geleden overkwam van Bergambacht. Heij speelt haar wedstrijden nog altijd veelal in Jong Feyenoord. "Als ik geen speeltijd bij het eerste krijg, speel ik in dat team. Aan het begin van het seizoen zei de trainer van de beloften dat ze bij de hoofdmacht iemand nodig hadden om mee te trainen. Dat zou voor een week zijn, maar het werd nog een week en daarna nog een week. Uiteindelijk bleef ik bij de selectie. De meeste spelers zijn ouder dan ik, dat is even spannend, maar ik ben eigenlijk door iedereen goed opgevangen."

Vergeleken met haar andere ploeggenoten speelt Heij niet met haar naam op de achterkant van haar shirt. De 17-jarige talentvolle speelster heeft in tegenstelling tot de meeste van haar teamgenoten nog geen contract. "Ik hoop een contract te verdienen, maar ik weet nog niet wanneer dat zal gebeuren. Voorlopig richt ik me op dit seizoen en probeer ik me zo goed mogelijk te ontwikkelen."

De stap van Jong Feyenoord naar het eerste is een grote. Het baltempo ligt een stuk hoger en Heij ziet nog genoeg verbeteringen voor haarzelf. "Ook moet ik wat meer lef tonen en laten blijken dat ik aanwezig ben. Dat is niet altijd makkelijk met veel oudere meiden, maar dat verwachten ze wel van me. Ik kan me absoluut nog ontwikkelen, maar ik heb geduld. Voor nu is het belangrijk om het seizoen netjes af te maken en dan zit ik hopelijk volgend seizoen definitief bij het eerste team."

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen