hendriks-vitesse-debuut

@MijnVitesse

Nieuws

Hendriks treft Gimenez: "Ik heb wel ideeën hoe hem uit te schakelen"

Stan

Zaterdag hervat Feyenoord de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Bij de Arnhemmers speelt Ramon Hendriks dit seizoen in de verdediging. De 22-jarige mandekker wordt door de regerend kampioen verhuurd en staat dit weekend dus tegenover de club waar hij nog tot medio 2026 een contract heeft. In De Kuip treft Hendriks onder andere topscorer Santiago Gimenez, die hij natuurlijk goed kent. 

In de voorbereiding op het huidige seizoen kreeg Hendriks (toen nog Feyenoorder) al regelmatig te maken met Gimenez. "Dat ging vaak wel goed", vertelt Hendriks in De Gelderlander. "Santiago is echt een slimme spits. Hij past zijn loopacties aan de positionering van de verdedigers aan. Hij weet ook exact wanneer hij dicht bij het doel moet staan of juist moet uitzakken. Op die zaken moeten wij inspelen."

De Feyenoord-huurling smeedt in zijn hoofd dan ook alvast een plan, om de Mexicaan af te stoppen. "Ik heb ook wel ideeën hoe hem uit te schakelen. Maar dat ga ik nu niet verklappen, haha. Duidelijk is dat we één-tegen-éénsituaties moeten voorkomen. Die kunnen dodelijk zijn. Als je compact staat, dicht bij elkaar, geef je altijd minder kansen weg."

De ploeg van Phillip Cocu verwacht een moeilijk duel in De Kuip, maar weet ook dat het de laatste ploeg is die Feyenoord in de Eredivisie wist te verslaan. Dat gebeurde in de laatste competitiewedstrijd van afgelopen seizoen, toen de Rotterdammers het kampioenschap weliswaar al binnen hadden. "Sport biedt altijd ruimte voor surprises. Dus daar houden wij ons ook aan vast", besluit Hendriks. 

Delen

Reacties

Giménez moet knallen in de Champions League, dus beter als UEDA basis is tegen Fietstas. Bovendien, Hendriks kent UEDA niet en heeft dus geen plan ook.
Het is belangrijk dat UEDA minuten maakt en Santi eindelijk zijn Champions League debuut maakt, want de thuiswedstrijd tegen Lazio is op dit moment met afstand de belangrijkste wedstrijd voor Feyenoord.
Pfff waardeloze voetballer.
Hier mislukt.
Tuurlijk Hendriks, zonder dromen zijn we niets.
Denk toch nog net n maatje te groot.
"Ik heb wel ideeën hoe hem uit te schakelen"

Gaat hij hem dan het ziekenhuis inschoppen dan?
Plannetjes hebben alle clubs om Santi af te stoppen.Niets bijzonder van Hendriks.Alhoewel hij Santi heel goed kent.Hij is niet te verdigen .Als hij geen last heeft van de jetlag gaan er minimaal 2 in.
Ik heb al 6x betcity gepakt op Santi...
Dus gaat gewoon weer n meier op die man.
Klassa is kassa
Iedere verdediger wist ook precies wat Arjan Robben ging doen, en nog was die niet te stoppen.
Wanneer hij hem maar niet uitschakelt door hem een blessure te bezorgen. Dan zijn de rapen gaar.
Nou Hendriks. Ik heb Gimenez vanochtend op schiphol ontmoet en even ingelicht over de plannen van Vitesse. Veel succes
Ramon is on fire (met woorden)....
Moet nog zien of Gimenez zaterdag zal starten, kan maar zo zijn dat Ueda in de basis staat.
Over het algemeen heb je meer of eerder last van een jetlag als je van west naar oost vliegt (Giminez)
omdat je dan tijd verliest en je lichaam daarom minder tijd heeft om te herstellen
Dat is een goed punt (beter dan die van Robert in ieder geval).

En toch verwacht ik gewoon Santi aan de aftrap.
Dan valt Hendriks’ hele plan in duigen!
Oke en die andere 9 veldspelers dan?
Hendriks heeft zijn mediatraining nog niet afgerond, grapjes maken over schoppen (wat op 1908 niet vermeld wordt maar op ander sites wel) en zeker tegenover een speler van een club waar je nog onderdeel van bent doe je niet.
*** niet zo stom Maus. Dat was Isimat-Mirin niet Hendriks.
Dat kan je ook anders zeggen he, maar ik heb het teruggelezen en je hebt gelijk.
Hoor jij niet op showtime met je verschrikkelijke naam