hendriks

VK Sportphoto

Nieuws

Hendriks wil nog altijd slagen bij Feyenoord: "Zeker weten"

Van de redactie

Ramon Hendriks heeft nog altijd de ambitie om zijn carrière tot een succes te maken bij Feyenoord. De 22-jarige verdediger is dit seizoen verhuurd aan Vitesse en speelde tot dusver bijna veertienhonderd minuten in zeventien duels voor de Arnhemmers. De afgelopen jaren kampte de talentvolle Hendriks met zware knieblessures, maar is dit seizoen weer fit. In gesprek met Voetbalzone.nl geeft de verdediger, die nog tot de zomer van 2026 vast ligt in Rotterdam-Zuid, aan ook mentaal stappen te hebben gemaakt.

Na een verhuurperiode bij FC Utrecht, waar Hendriks door knieblessures uiteindelijk maar vier duels zou spelen, was de intentie afgelopen zomer eigenlijk om in Rotterdam te blijven. "Het gevoel was goed, zowel bij Feyenoord als bij mij. Uiteindelijk zijn we met elkaar gaan zitten en hebben we besproken wat goed voor mij zou zijn. Ik kwam natuurlijk terug van twee zware blessures en had een jaar niet gespeeld. Het seizoen daarvoor speelde ik ook niet heel veel, dus we besloten dat het voor mijn lichaam en ontwikkeling beter zou zijn als ik ergens wekelijks zou gaan spelen", aldus Hendriks tegenover VZ.

Ondanks interesse voor een verhuurperiode vanuit Heerenveen en Utrecht viel de keuze uiteindelijk toch voor Vitesse. "Vitesse wilde me echt heel graag hebben. Na het gesprek met Cocu is het Vitesse geworden."

Bij Feyenoord leerde Hendriks veel van spelers als Lutsharel Geertruida en David Hancko in de kleedkamer. "Hoe er bij Feyenoord geleefd wordt voor de sport, dat is bijzonder. Ik zat naast David Hancko in de kleedkamer en ook tijdens trainingskampen hebben we mooie gesprekken gevoerd, met Lutsharel Geertruida er ook bij. Dat zijn gesprekken waarbij je goed luistert. Hancko heeft wat meer ervaring, is een international en boven alles een hele goede jongen. Gesprekken met hem zijn fijn."

Ook aan zijn mentale gezondheid werkt Hendriks veel, zeker na twee zware blessures. "Tijdens een blessure leer je heel dicht bij jezelf hoe je mentaal in elkaar zit, hoe je denkt en hoe je daar weer uit kan komen. Als je wedstrijden speelt, komt er weer een andere druk kijken. De druk van jezelf, medespelers, fans, iedereen eigenlijk. Je mentale gezondheid is een heel belangrijk aspect in het voetbal. Daar ben ik veel mee bezig. Het voelt heerlijk om er weer elk weekend te staan. In het begin van het seizoen moest m’n lichaam er wel even aan wennen, maar nu is dat het geval en moeten we de weg omhoog weer inzetten."

Contact met Feyenoord is er gedurende het seizoen regelmatig. "Er is contact met iemand binnen de club. Dat was eerst met Marino Pusic, maar die is natuurlijk weggegaan. Eens in de zoveel tijd bellen we over hoe het hier is bij Vitesse, hoe het met mij gaat en hoe ik me voel", geeft Hendriks aan.

Over zijn toekomst is nog niet alles duidelijk, maar slagen in De Kuip is nog altijd een doel. "Dat ligt denk ik aan de situatie bij de club. In principe ben ik hier bij Vitesse op huurbasis en keer ik in de zomer terug, alhoewel Vitesse wel een koopoptie heeft. Dat is dus nog afwachten. In de voorbereiding ga je dan weer kijken wat er allemaal gebeurt en wat de juiste keuze voor je is. Ik wil goed eindigen met Vitesse, fit blijven en alle wedstrijden spelen. Dan keer ik met meer ervaring terug naar Feyenoord. Of slagen bij Feyenoord nog een doel voor me is? Zeker weten."

Delen

Reacties

Denk dat deze kerel er wel gaat komen.
Volgend seizoen gewoon een kans geven en gebruiken als back-up voor de LCV-LB
Goed dat er nu in ieder geval contact is met verhuurde spelers. Bizar dat dit tot voor kort blijkbaar amper gebeurde... Hoop dat hij aan kan haken volgend jaar. Als Hancko en Hartman blijven zal hij mooi in hun schaduw kunnen doorgroeien
Prima gozer. Zie hem niet meteen doorbreken in de kuip, maar zou mooi zijn.